بهره گیری از کانون قدرتمند ورزشکاران و هنرمندان برای جلب اعتماد و کمک بیشتر به مردم
رئیس جمعیت هلال احمر در نشستی با جمعی از هنرمندان و اهالی ورزش از جمله سرپرست و اعضای هیات مدیره باشگاه پرسپولیس دیدار کرده و ورزشکاران و هنرمندان را کانونهای اجتماعی قدرتمندی دانست که می توان با اتکا به قدرت و اعتبار آنها برای افزایش توان هلال احمر به منظور جلب اعتماد و کمک به مردم بهره برد.
به گزارش ایسنا، دکتر علی اصغر پیوندی روز گذشته(دوشنبه)، با داریوش ارجمند، حمیدرضا گرشاسبی سرپرست باشگاه پرسپولیس، جعفر کاشانی، حسین کلانی، دکتر محمد زادمهر، حمید سوریان، حمید استیلی، زهرا نعمتی، مصطفی سلیمی و علی نیروشک دیدار و بر ضرورت همکاری بیشتر هنرمندان و ورزشکاران در جهت تحقق اهداف بشردوستانه هلال احمر تاکید کرد.
علی اصغر پیوندی در این نشست با بیان این که جمعیت هلال احمر نهادی غیردولتی و بشردوستانه است که از برنامههای اصلی آن ارائه خدمات امدادی در کشور است، گفت: وظیفه این نهاد مردمی در چهار هدف اصلی کاهش آلام بشــری، ارتقای سلامت انسانها، تکریم انسانها و ترویج صلح و دوستی و پرهیز از خشونت خلاصه شده است.
وی با اشاره به اینکه هلال احمر در حوزههای مختلفی به هموطنان ارائه خدمت میکند، عنوان کرد: یکی از این حوزهها پتانسیلی قوی است که در بحث جوانان وجود دارد و در این زمینه کانونهای بسیاری از جمله غنچههای هلال، دانشآموزی، دانشــجویی، طلاب و … حضوری فعال در تحقق برنامهها و اهداف هلال احمر دارند.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به فعالیت جمع کثیری در حوزه داوطلبان این نهاد مردمی، اظهار کرد: افراد پس از 30 سالگی به عضویت سازمان داوطلبان در میآیند و لذا در این بخش اعضای سمنها، سلبریتیهای عرصه فرهنگ و هنر و ورزش و تمامی کانونهای اجتماعی قوی نقش موثری دارند و هلال احمر در این زمینه همواره باید به دنبال جذب همکاری و همراهی این گروهها در جهت تحقق اهداف بشردوستانه و کمک به رفع مشکلات مردم جامعه باشد.
وی همچنین به وظایف اصلی هلال احمر در زمینه ارائه خدمات امدادی به هموطنان در حوادث مختلف اشاره کرد و گفت: نمونه بارز این خدمات را در زلزله اخیر استانهای غربی کشور از جمله کرمانشاه شاهد بودیم و همه و بسیاری از شما از نزدیک شاهد بودید که داوطلبان هلال احمر از ابتدا از لحظات نخست حادثه در کنار مردم بود.
پیوندی با بیان اینکه از میان 43 حادثه مهم دنیا، 33 حادثه در ایران رخ میدهد که در رأس آنها زلزله قرار دارد، عنوان کرد: بر این اساس وظیفه اصلی هلال احمر این است که همواره آماده پاسخگویی به این حوادث باشد و همه تلاش خود را با همکاری سایر نهادهای مسئول در هنگام وقوع حوادث به کار بندد تا مشکلات مردم پس از حوادث را کاهش دهد.
وی با اذعان بر اینکه هلال احمر از مردم است و همواره دست به یاری به سمت مردم دارد، تاکید کرد: همه تلاش ما این است تا در میان مردم نفوذ بیشتری داشته باشیم و بیش از پیش اعتماد مردمی را به هلال احمر جلب کنیم به عنوان نمونه در زلزله کرمانشاه مردم نشان دادند که تا چه اندازه همراه هلال احمر هستند و در این زمینه قریب به 60 میلیارد تومان کمک نقدی مردمی و 20 هزار تن کمک غیرنقدی مردمی جمع آوری شد که در مقایسه با زلزله ورزقان این میزان کمک سه برابر افزایش یافته و این مهم حاکی از اعتماد مردمی به هلال احمر است.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه این اعتماد مردمی به هلال احمر را باید همچون منافع ملی کشور محافظت کرد، گفت: بر این اساس به دنبال بهرهگیری از ظرفیت بسیار خوب هنرمندان و ورزشکاران و چهرههای محبوب جامعه در جهت جلب و افزایش اعتماد مردمی به هلال احمر هستیم و هر قدمی که در جمعیت هلال احمر برمی داریم و هر اعتباری که جمع کنیم؛ برای خود مردم هزینه خواهیم کرد.
به گفته وی، 50 هزار داوطلب امدادگر آمــوزش دیده در هلال احمر وجود دارد که در حوادث و بحرانها بیهیچ چشمداشتی به یاری مردم میشتابند و لذا اساس کار هلال احمر بر پایه داوطلبی است.
پیوندی خطاب به هنرمندان و ورزشکاران حاضر در این نشست اظهار کرد: شما به عنوان افراد محبوب و مورد اعتماد مردم، نه فقط سرمایه اجتماعی کشور هستید بلکه بسیار میتوانید کمک حال هلال احمر برای جلب اعتماد و مشارکت های مردمی به منظور تأمین خواسته های خود مردم در هنگام حوادث باشید و لذا افتخار می کنیم که در این راه همراه و همگام هلال احمر قدم باشید.
وی با تأکید بر این که هر کدام از ورزشکاران و هنرمندان، کانونهای اجتماعی قدرتمندی هستند، گفت: ما نیز در هلال احمر به این قدرت و اعتبار شما اتکا می کنیم تا بتوانیم هر چه بیشتر به کمک مردم برویم و لذا از همه پیشنهادات و رهنمودها استقبال خواهیم کرد.
قبل از حادثه برای مواجهه با آن آماده باشیم
داریوش ارجمند، هنرمند پیشکسوت و عضو داوطلب هلال احمر هم در این نشست با تاکید بر اینکه هلال احمر باید همه تلاش خود را برای آمادگی قبل از وقوع حادثه به کار بندد، اظهار کرد: باید از امروز برای حادثه ای که قرار است بعدها در کشور رخ دهد فکر کنیم و آماده شــویم تا بعد از وقوع حادثه غافلگیر نشویم.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به آموزش مردم و آماده کردن آنها برای مواجهه با حوادث، گفت: مردم باید به مهارتهای امدادی برای نجات خود و خانواده در هنگان حوادث مجهز باشند.
ارجمند با تاکید بر اینکه همه نهادهای مسئول در هنگام وقوع حوادث باید از امروز هوشیار و آگاه شوند، گفت: باید در میان نهادهای امدادرسان همبستگی به وجود آورد و به ســمت آمادگی در برابر حوادث رفت.
اعتماد مردم؛ مهمترین سرمایه اجتماعی است
جعفر کاشانی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس هم در این زمینه گفت: وقتی مردم یک جامعه در یک بحران اعتماد و ایمان نسبت به عملکرد مسئولان جامعه داشته باشند، با توجه به واقعیت های آن بحران، پیش می آیند و در حل آن مشکل شریک می شوند.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، وی با اشاره به سابقه طولانی همکاری خود با هلال احمر افزود: امیدوارم شاهد شــکوفایی بیشــتری در این جمعیت و در نهایت التیام دردها و رنج های مردم باشیم.
کاشانی به عملکرد مثبت هلال احمر در زلزله اخیر غرب کشور نیز اشاره و اظهار کرد: عملکرد هلال احمر در زلزله کرمانشاه ثابت کرد نهادهای ملی فعال حاضرند و اعتماد مردم به این نهادها پابرجاست.