بهای نفت و طلا در بازارهای جهانی

    کد خبر :766559

قیمت نفت در معاملات روز پنج شنبه که قرار است تولیدکنندگان عضو اوپک پلاس مذاکرات رسمی در خصوص سیاست تولید سال آینده را از سر بگیرند، با کاهش روبرو شد.

نفت برنت که روز چهارشنبه با ۱.۸ درصد افزایش بسته شده بود، در معاملات روز جاری ۱۵ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۴۸ دلار و ۱۰ سنت در هر بشکه رسید.

نفت آمریکا که روز گذشته با ۱.۶ درصد افزایش بسته شده بود، در معاملات روز پنج شنبه ۱۷ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۴۵ دلار و ۱۱ سنت در هر بشکه رسید.

اوپک و متحدانش در پی ناکامی در رسیدن به توافق در خصوص سیاست تولید سال ۲۰۲۱ که باعث تعلیق مذاکرات رسمی شد، روز پنج شنبه مذاکراتشان را ازسرمی گیرند.

بازار در بحبوحه افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹، انتظار دارد گروه اوپک پلاس محدود عرضه ۷.۷ میلیون بشکه در روز را حداقل تا مارس سال ۲۰۲۱ ادامه دهد. اما پس از امیدواری به ساخت و عرضه واکسنهای کووید ۱۹ که باعث جهش قیمتهای نفت در اواخر نوامبر شد، برخی از تولیدکنندگان ضرورت ادامه محدودیت عرضه فعلی را زیر سوال برده اند.

تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: هر گونه نشانه از وجود مشکل در رسیدن به توافق میان اعضای این گروه، قیمتها را تحت فشار کاهشی قرار می دهد.

انگلیس روز چهارشنبه واکسن کووید ۱۹ شرکت فایزر را تایید کرد و در رقابت جهانی برای شروع برنامه تزریق انبوه واکسن در تاریخ پیش افتاد.

در این بین، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد ذخایر نفت این کشور هفته گذشته کاهش پیدا کرده اما ذخایر بنزین و سوختهای تقطیری رشد چشمگیری داشته است. ذخایر نفت در هفته منتهی به ۲۷ نوامبر ۶۷۹ هزار بشکه کاهش داشت اما کمتر از کاهش ۲.۴ میلیون بشکه بود که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش بینی کرده بودند.

بر اساس گزارش رویترز، ذخایر بنزین ۳.۵ میلیون بشکه افزایش یافت در حالی که ذخایر سوختهای تقطیری ۳.۲ میلیون بشکه افزایش داشت.

همچنین تولید نفت آمریکا در هفته گذشته ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به بالاترین سطح از ماه مه رسید.

طبق آمار رفینیتیو آیکان و اطلاعات شرکت نفتی دولتی PDVSA، صادرات نفت ونزوئلا در نوامبر تقریبا سه برابر شد و به عرضه بین المللی افزود.

قیمت طلا در معاملات روز پنج شنبه تحت تاثیر ضعیف شدن ارزش دلار با امیدواری به عرضه انبوه واکسن کووید ۱۹ به بالاترین حد در بیش از یک هفته گذشته صعود کرد.

بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد افزایش، به ۱۸۳۵ دلار و ۳۷ سنت رسید.

در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۵ درصد افزایش، به ۱۸۳۸ دلار و ۶۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته با ۰.۶ درصد افزایش، در ۱۸۳۰ دلار و ۲۰ سنت بسته شده بود.

خوش بینی نسبت به اقدامات محرک مالی و پیشرفت در ساخت واکسن به نفع داراییهای پرریسک بوده و باعث افت ارزش دلار آمریکا به پایینترین حد در دو سال و نیم گذشته شده است.

جمهوریخواهان و دموکراتهای کنگره آمریکا نتوانسته اند درباره بسته کمک مالی جدید به توافق برسند با این حال سیگنالهای اولیه از پیشنهاد هر دو گروه برای بسته ۹۰۸ میلیارد دلار ممکن است به عنوان یک ابزار مذاکره پیشبرده شود.

به گفته مایکل لانگفورد، مدیر اجرایی شرکت مشاوره ایرگاید، مذاکرات پیرامون بسته کمک مالی به خصوص توافق نمایندگان هر دو حزب بر سر یک گزینه، از قیمت طلا پشتیبانی و دلار آمریکا را ضعیف خواهد کرد. همچنین اخبار مثبت پیرامون کووید ۱۹ تاثیر محدودی روی قیمت طلا خواهد داشت زیرا عمده خوش بینی مذکور از سوی بازارها به حساب آورده شده است.

بر اساس گزارش رویترز، کارشناسان سلامت در آمریکا از تایید اضطراری واکسن شرکت فایزر توسط انگلیس که احتمالا با اقدام مشابه از سوی رگولاتورهای آمریکایی دنبال می شود، استقبال کردند.

به گزارش ایران جیبب، در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد کاهش، به ۲۴ دلار و دو سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۳ درصد کاهش، در ۱۰۱۱ دلار و ۴۷ سنت ایستاد. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد افزایش، ۲۴۰۴ دلار و ۱۸ سنت معامله شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید