بهای طلا و نفت در بازارهای جهانی
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.36 درصد کاهش به 1808 دلار و 74 سنت رسید. دیروز قیمت طلا شاهد جهش بیش از 2 درصدی بود که بیشترین رشد در طی حدود یک ماه گذشته بود. قیمت فلز زرد در معاملات آتی امروز برای تحویل در ماه فوریه نیز با 0.32 درصد کاهش به 1813 دلار و 10 سنت رسید.
در حالی که مذاکرات بر سر بسته محرک مالی جدید دولت آمریکا بین وزیر خزانه داری و رئیس مجلس نمایندگان از دیروز متوقف شده است، میچ مک کانل، عضو ارشد حزب جمهوری خواه در سنا گفته، کنگره باید موج جدیدی از اقدامات محرک مالی ضد کرونایی را در لایحه 1.4 تریلیون دلاری فعلی اضافه کند.
گروهی متشکل از سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان از هر دو حزب مطرح آمریکا نیز پیشنهاد یک بسته محرک مالی 90.8 میلیارد دلاری را مطرح کرده اند.
استفن اینز تحلیلگر بازار طلا در موسسه آکسی تریدر گفت: «هنوز سرنوشت بسته محرک مالی چندان مشخص نیست و با توجه به اینکه حجم این بسته چندان قابل توجه به نظر نمی رسد، خیلی نمی تواند رشد قابل توجهی را در بازار طلا به همراه داشته باشد.»
وی افزود، هرچند مذاکرات گامی در مسیر درست به شمار می رود و سیگنال های موجود نشان می دهد که احتمالا همکاری های بیشتری در راه خواهد بود، اما تلاش ها برای تحریک اقتصاد بسیار پایین تر از آن چیزی است که بازار انتظارش را دارد.
در حالی که اوپک و متحدانش با به تعویق انداختن نشست رسمی تصمیم گیری در خصوص سیاست تولید خود بازار را بلاتکلیف نگه داشته اند، قیمت نفت روز چهارشنبه روند کاهشی خود را تداوم بخشید. افزایش غیرمنتظره حجم ذخایر نفت خام آمریکا نیز در افت قیمت نفت بی تاثیر نبود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 37 سنت معادل 0.78 درصد کاهش به 47 دلار و 5 سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه ژانویه نیز با 41 سنت معادل 0.92 درصد کاهش به 44 دلار و 14 سنت رسید.
آمارهای انستیتوی نفت آمریکا نشان می دهد میزان ذخایر نفت خام این کشور طی هفته گذشته با 4.1 میلیون بشکه کاهش مواجه شده در حالی که تحلیلگران انتظار کاهش 2.4 میلیون بشکه ای را می کشیدند.
به گزارش ایران جیب، این در حالی است که سازمان کشورهای صادرکننده نفت ( اوپک) و متحدانش از جمله روسیه که به گروه اوپک پلاس معروفند نشست خود را از روز سه شنبه به روز پنجشنبه موکول کرده اند.
اوایل امسال گروه اوپک پلاس تصمیم به کاهش 7.7 میلیون بشکه ای تولید نفت خود گرفت تا اثرات مخرب ویروس کرونا بر بازار انرژی را خنثی نماید. انتظار می رود این گروه توافق فعلی خود را تا مارس 2021 تمدید نماید. تحلیلگران موسسه ای ان زد امروز در یادداشتی نوشتند: «ریسک عدم اجماع ائتلاف اوپک پلاس بر سر تمدید توافق کاهش تولید بالاست.»
در ادامه این یادداشت آمده است: «گسترش مجدد شیوع ویروس سبب تشدید محدودیت های سفر در اروپا و آمریکا شده است» و اگر اوپک پلاس کاهش تولید را تمدید نکند، مازاد عرضه در بازار ممکن است در نیمه نخست سال آینده به 1.5 تا 3 میلیون بشکه در روز برسد.