بلاتکلیفی دنبالهدار سپنتا نیکنام
![بلاتکلیفی دنبالهدار سپنتا نیکنام](https://baztab.ir/wp-content/uploads/2018/04/12-41.gif)
محمد رضا عبارسی فرد دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت ضمن ابراز بی اطلاعی از طرح حضور اقلیت ها در انتخابات شوراها به این شورا، گفت: توصیه میکنم این موضوع را سیاسی نکنید تا نتیجه بهتری بگیرد.
به گزارش نامه نیوز: بیشتر از ۶ ماه است که سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد از فعالیت در این شورا باز مانده و منتظر تعیین تکلیف است اما آنطور که محمد رضا عباسی فرد دبیر کمیسیون حقوق- قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام توصیه میکند «موضوع را سیاسی نکنید»، سخنی مبهم که حکایت از آن دارد که گویی قرار نیست این پرونده به این زودی ها تعیین تکلیف شود.
ماجرای نیکنام از آن وقتی شروع شد که علی اصغر باقری رقیب انتخاباتی او از مجریان و ناظران انتخابات شکایت کرد. بر مبنای شکایت او به دیوان عدالت اداری شورای نگهبان تبصره ۱ ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها را غیرشرعی اعلام کرد و عضویت سپنتا نیکنام نیز به دلیل مسلمان نبودن به تعلیق درآمد.
حقوقدانان بسیاری در مخالفت با این رویه شورای نگهبان واکنش نشان دادند اما فقهای این شورا از موضع خود عقبنشینی نکردند و این کلاف هر روز بیش تر در هم پیچید. نمایندگان مجلس در حمایت از نیکنام وارد عمل شده اما چون با سد شورای نگهبان مواجه شدند، کار به مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید. «محمد صدر» عضو اصلاح طلب مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش تر به اعتماد گفته بود:«صحبتهایی صورت گرفته و مقرر شده است درباره نتیجه نهایی درجلسه اصلی مجمع تصمیمگیری صورت پذیرد.»
برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز طی ۶ ماه گذشته اعلام کرده بودند که در صورت ارجاع پرونده نیکنام به مجمع تشخیص آن را تایید خواهند کرد. به عنوان مثال محسن رضایی دبیر مجمع در صفحه توییتر خود نوشته بود: «نظام اسلامی بن بستی ندارد؛ مجمع تشخیص در صورت تشخیص مصلحت قادر است از تصمیم مجلس شورای اسلامی و شورای محترم نگهبان نیز عبور کند. اگر مجلس و شورای نگهبان نتوانند مساله سپنتا را حل کنند، به مجمع تشخیص مراجعه کنند، حل میشود.»
با این حال از اظهارات محمد رضا عباسی فرد دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع این طور استنباط نمیشود که این پرونده به پایان نزدیک باشد. او در گفت و گو با «نامه نیوز» از ارجاع طرح حضور اقلیتها در انتخابات شوراها به این کمیسیون اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: «من در جریان نیستم اما توصیه میکنم این موضوع را سیاسی نکنید تا نتیجه بهتری بگیرد.»
این در حالی است که پیش از این اعلام شده بود طرح حضور اقلیتها در انتخابات شوراها برای بررسی اولیه به دو کمیسیون سیاسی-امنیتی و حقوقی-قضایی ارجاع شده است. کمیسیون سیاسی-امنیتی به ریاست علی شمخانی نظر موافق خود را با این طرح اعلام کرده و به نفع نمایندگان مجلس رأی داده بود اما کمیسیون حقوقی-قضایی نهتنها هنوز نظر خود را اعلام نکرده است بلکه دبیر این کمیسیون از ارجاع این طرح اظهار بیاطلاعی میکند.
بر اساس شنیدهها حضور اقلیت های مذهبی در شوراهای شهر و روستا مخالفان جدی همچون صادق آملی لاریجانی؛ رئیس کمیسیون حقوقی-قضایی ، غلامحسین محسنی اژهای و قربانعلی دری نجفآبادی از دیگر اعضای این کمیسیون دارد و همین امر سبب شده این گره این پرونده ساده باز نشود.
به هر ترتیب برای روشن شدن تکلیف عضو زرتشتی شورای شهر یزد باید منتظر ماند زیرا آنطور که ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس گفته است، مجمع تشخیص مصلحت نظام در آینده نزدیک تکلیف این ماجرا را روشن خواهد کرد.
وی گفته است: « اولا دیوان عدالت اداری صالح به رسیدگی نبوده است و ثانیا مجلس بر صحت روند عضویت وی تاکید کرده است».
ابوترابی با اشاره به اینکه انتظار اجرای دقیق قانون را داریم زیرا در موضوع سپنتا نیکنام قانون رعایت نشده و از سویی سخنان حضرت امام (ره) و شهید بهشتی نیز روند عضویت عضو شورای شهر یزد را تایید میکند، افزود: «قانون اساسی به نمایندگان اقلیتها اجازه داده که در مجلس پیرامون تمام مسائل مسلمانان از جمله رای اعتماد به مسلمانان اظهار نظر کنند».