بقای جمعیت حیات وحش مناطق حفاظت شده بوشهر؛ نیازمند تأمین اعتبار
استان بوشهر با دارا بودن غنا و تنوع زیستی ارزشمند دارای مناطق تحت حفاظت مهمی است که آخرین جمعیت حیات وحش استان در آنها زیست میکنند، اما برخی از این مناطق به دلایل مختلف در سالهای اخیر با چالشهای فراوانی روبرو شده و حال نیازمند توجه و بودجه و اعتبارات برای حفاظت و بقای آخرین جمعیتهای حیات وحش هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در این خصوص میگوید: استان بوشهر با دارا بودن پارک ملی دریایی نای بند، پارک ملی دیر نخیلو، منطقه حفاظت شده تالاب حله، اثر طبیعی ملی گنبد نمکی جاشک، منطقه حفاظت شده بیرمی و خاییز، منطقه حفاظت شده مُند و مناطق شکار ممنوع کوه مند و تنگ باهوش و کوه سیاه یکی از استانهای مهم کشور است که شامل غنا و تنوع زیستی ارزشمندی است.
فرهاد قلی نژاد افزود: این مناطق زیستگاه انواع گونهها همچون آهو، پازن، قوچ و میش، پلنگ ایرانی، لاک پشتهای در خطر انقراض جهانی، دلفینها و انواع پرندگان بومی و مهاجر است، ولی امروز کل مساحت مناطق حفاظت شده استان حدود ۷ درصد را در بر گرفته که این از استاندارد ملی یعنی ۱۰ درصد کمتر است.
وی اظهار کرد: حفاظت از زیستگاههای مناطق حفاظت شده استان از مهمترین وظایف سازمان حفاظت محیط زیست در حفظ و پایداری زیستگاهها و حفاظت از گونه گیاهی و جانوری این مناطق به عنوان میراثهای طبیعی است، بنابراین حفاظت از مناطق ارزشمند حفاظت شده استان باید اصولی و با برنامه ریزی صحیح انجام شود که اجرای برنامههای حفاظتی نیازمند توجه بیشتر و اختصاص بودجه مناسب و کافی است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست بوشهر بیان کرد: در سالهای اخیر به علت عدم ایجاد زیرساختهای لازم در مناطق حفاظت شده همانند عدم استقرار ایستگاههای محیطبانی شاهد بروز چالشها و مشکلات فراوانی در مناطق حفاظت شدهای همانند پارک ملی دیر و نخیلو بوده ایم. با توجه به اهمیت موضوع برای مناطق حفاظت شده استان برنامههای حفاظتی تدوین و در حال پیگیری اختصاص بودجه و اعتبارات از سوی ارگانهای متولی هستیم.
به گزارش ایسنا، گفتنی است برنامههای حفاظتی در مناطق حفاظت شده شامل گشت و کنترل، پیشگیری از شکار و صید غیرمجاز گونههای جانوری، دستگیری متخلفین شکار و صید، جلوگیری از تخریب و تصرف عدوانی در اراضی و زیستگاهها و همچنین مقابله با بحرانهایی نظیر آتش سوزی جنگل و مرتع صورت گرفته است.