برگشت دلار به بالای مرز ۱۳۵۰۰
در سومین روز هفته، بازار ارز و سکه شاهد افزایش قیمت بودند؛ سکه و دلار که روز یکشنبه از سطوح حمایتی مهمی پایین رفته بودند، روز دوشنبه با افزایش خریدهای معاملهگران مواجه شدند و در نتیجه آن قیمتهای بالاتری را نسبت به روز یکشنبه ثبت کردند.
در چهاردهمین روز بهمن ماه، سکه تمام بهار آزادی ۳۸ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای ۴ میلیون و ۹۹۸ هزار تومان رسید. این در حالی بود که در سیزدهمین روز بهمن ماه، این فلز گرانبها ۶۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده و به زیر کانال ۵ میلیونی سقوط کرده بود. در چنین شرایطی، برخی از معاملهگران افزایش روز سوم هفته را به افزایش خرید معاملهگران فنی نسبت میدادند که نسبت به شکسته شدن مرز ۵ میلیونی از خود حساسیت نشان دادند. این در حالی است که قبل تر گروهی دیگر باور داشتند که شکست مرز یاد شده منجر به افت بیشتر قیمت خواهد شد.
به گزارش دنیای اقتصاد، برخی از معاملهگران بازار سکه عنوان میکردند، روند این روزهای بازار بیشتر متاثر از روند قیمت دلار است و هر گونه اتفاقی که در بازار ارز رخ دهد، موقعیت فروش یا خرید معاملهگران بازار سکه را تحت تاثیر قرار میدهد. در واقع از نظر این گروه، آنچه موجب شد که قیمت سکه در سومین روز هفته راه افزایشی را در پیش بگیرد، افزایش بهای قیمت دلار در بازار ارز داخلی بود و ارتباطی بین رشد قیمت سکه و افزایش خرید بازیگران فنی وجود نداشت. روند طلای جهانی را نیز نمیتوان بهعنوان متغیری افزایشی در بازار سکه روز گذشته در نظر گرفت. طلا در آغازین روز بازارهای جهانی بیشتر میل به کاهش قیمت داشت و ساعت ۳ بعدازظهر دیروز روی عدد هزار و ۵۷۸ دلار قرار داشت که ۱۰ دلار کمتر از انتهای هفته قبل بود. در چنین شرایطی میتوان گفت عامل موثر افزایشی در بازار سکه، رشد قیمت دلار بود. حتی برخی از بازیگران باتجربه بازار عنوان میکنند، سکه به افزایش قیمت دلار میتواند واکنش نامتناسب افزایشی نشان دهد. از نظر آنها ارزش ذاتی سکه بیشتر از قیمتهای کنونی است و این ظرفیت را برای فلز گرانبهای داخلی ایجاد میکند که در صورت افزایش دلار، واکنش بیشتری از خود نشان دهد. البته دیروز واکنش سکه به رشد دلار تناسب داشت.
دیروز هر دلار در بازار ارز داخلی توانست ۱۰۵ تومان افزایش را به ثبت برساند و به بهای ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان برسد. اسکناس آبی آمریکایی یک روز قبل تر ۱۳۵ تومان از ارزش خود را از دست داده و روی عدد ۱۳ هزار و ۴۹۵ تومان قرار گرفته بود. به گفته فعالان، در بازار ارز داخلی، هم چنان نوسانات نرخ حواله درهم از اهمیت زیادی برخوردار است. به این ترتیب، رشد نرخ حواله درهم و رسیدن به محدوده ۳ هزار و ۶۸۰ تومانی در روز دوشنبه بهعنوان یک متغیر افزایشی در بازار ارز در نظر گرفته میشد. البته عدهای از فعالان نیز عنوان میکردند، میزان عرضه ارز در روز دوشنبه کاهش یافته بود و همین افزایشیهای بازار را با اطمینان بیشتری در موقعیت خرید قرار داد.
در این میان، عدهای باور داشتند، رشد فعلی قیمت دلار موقت است و واکنشی است به شکسته شدن سطح ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی. از نظر این گروه بازار بار دیگر در روزهای آتی به مسیر کاهشی بازخواهد گشت. از نگاه این دسته، از یک طرف تقاضای معاملهگران بزرگ به سوی بازارهای دیگر چون بازار سهام روانه شده است و از سوی دیگر، در ماههای منتهی به پایان سال بهطور سنتی چنین انتظاری در بازار وجود دارد که میزان عرضه ارز افزایش پیدا کند.
در روزهای اخیر دامنه نوسانات بازار ارز کاهش پیدا کرده است و در آن سو، بازار سهام در حال ثبت رکوردهای تازه است. دیروز، شاخص بورس با رشدی بیش از ۹۵۰۰ واحدی از مرز ۴۳۷ هزار واحد نیز عبور کرد. طبیعی است که در چنین شرایطی و با ثبت رکوردهای تاریخی، بخشی از تقاضا از بازار ارز به سوی بازار سهام روانه شود.