برگزیدگان بخش دانشگاهی دومین جشنواره امام رضا (ع) معرفی شدند
دومین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) برگزیدگان بخش دانشگاهیاش را شناخت.
آیین اختتامیه کمیته هنری بخش دانشگاهی دومین جشنواره بینالمللی امام رضا (ع)، با حضور غلامرضا اکرمی ـ رییس دانشگاه هنر ـ، محمود ارجمند ـ دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره امام رضا (ع) ـ، امین مختاری ـ دبیر جشنواره ـ، امیر سیدزاده ـ تهیه کننده سینما ـ، علی سجادی حسینی، حسین محب اهری، محمدرضا تقیپور، رییس موزه صلح در باغ نگارستان برگزار شد.
این رویداد هنری با سخنان محمود ارجمند ـ دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره امام رضا (ع) ـ آغاز شد که در سخنانی، اظهار کرد: دانشگاه هنر با کمک دانشجویان رشتههای مختلف هنری توانست دومین دورهی این جشنواره را در بخش دانشگاهی به سرانجام برساند. البته وزارت علوم و بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) هم نقش مهمی در برگزاری این جشنوار داشتند.
دبیر شورای سیاستگذاری این جشنواره ادامه داد: کیفیت آثار پدید آمده نسبت به دوره گذشته نشان میدهد این جشنواره توانسته روندی رو به جلو داشته باشد. از مسؤولان نهادهای مختلف، هنرمندان و دانشجویانی که با همت مضاعف یاور من بودند و از همکاری معاون محترم فرهنگی دانشگاه تهران، دکتر سرسنگی که این مکان را در اختیار ما گذاشتند تشکر می کنم.
دیگر سخنران این مراسم دکتر غلامرضا اکرمی ـ رییس دانشگاه هنر ـ بود که ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری دوباره این جشنواره، گفت: در دانشگاه هنر دانشجویان بسیار با استعداد، خوش فکر و مسؤولیتپذیر داریم و خوشبختانه تمام جشنوارههایی که تاکنون در این دانشگاه برگزار شده به خوبی و با کیفیت اجرا شده است. بیش از ۷۰ جشنواره دانشجویی در دانشگاه هنر داریم که در مورد جشنواره رضوی باید بگویم بهترین جشنواره دانشجویی است.
وی افزود: همه این تجربیات برای دانشجویان ما ارزشمند و مفید است و میتواند بر آینده اجتماعی آنها تاثیر بگذارد. جشنواره امام رضا (ع) یکی از برکات وجودی ایشان است که شامل حال ما هم شده است.
رییس دانشگاه هنر ادامه داد: ما در دنیا دارای فرهنگ عمیق و دیرینهای هستیم که بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان اول به این فرهنگ افتخار میکنند. دلیل این مدعا هم موزههایی است که در کشورهای جهان اول بهترین بخشهایش، بخشهای هنری کشور ایران است.
اکرمی با اشاره به اینکه سابقه خلاقیت در نهاد جامعه ایرانی نهفته است و بعد از اسلام به نوع دیگری این خلاقیت شکوفا شد، گفت: این جشنواره، جامع جشنوارههایی است که در سطح دانشجویی برگزار میشود و امیدوارم سال به سال این جشنواره گستردهتر شود. اولین و مهمترین چیزی که ما میتوانیم به کمک آن خودمان را در جهان بشناسانیم، هنر است.
وی اظهار کرد: در مسائل صنعتی ما نمیتوانیم جلوتر از دیگران باشیم. هر چند که چون اصولا ملت خلاق، با شعور و با فکری هستیم در همه زمینهها در دنیا ایرانیان حرف اول را میزنند. اما این به معنی این نیست که بخواهیم به خاطر آن، هنر و فرهنگمان را نادیده بگیریم. ما خوشبختانه فرهنگ ارزشمندی در ایران داریم و مشاهده میکنید در حال حاضر که فضا کمی باز شده، چطور توریستهای خارجی برای بازدید از آثار فرهنگی و هنری به کشور ما میآیند.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام دوستپرور ـ نماینده ولایت فقیه در دانشگاه هنر ـ گفت: فصل تقدیر و تشکر از هنرپیشگان در عرصه فعالیتهای دینی، فصل ارزشمندی است. این آیه را عموما همگی حفظ هستید؛ «تبارک الله احسن الخالقین» ترجمه آیه این است؛ درود بر بهترین آفریننده. تجلی آفرینش در دست هنرمندان است و آفرینش یکی از جلوههای شگفتانگیز بشری است. آفرینش یک اثر هنری آنقدر شگفتانگیز است که روی مخاطب اثر متفاوتی میگذارد. اگر نگاه عمیقی به آثار هنری داشته باشید حتما شگفتزده میشوید که آدمیان نیز میتوانند خلقت شگفتانگیزی داشته باشند.
نماینده ولایت فقیه در دانشگاه هنر ادامه داد: بنابراین در این که هنرمندان دستی در دست خدا دارد، امتیاز برتری است که هرکسی ندارد. دست بوس همه کسانی هستم که برای امام رضا (ع) فعالیت میکند و آنها را بسیار دعا میکنم و از این اتفاق خوشحالم.
رشید جعفرپور ـ رییس اداره دینی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ـ ضمن تبریک ایام شعبانیه گفت: این جشنواره قرار بود در چهار دانشگاه هنر پیش برود؛ دانشگاه هنر شیراز، تهران، تبریز و اصفهان که در فرآیند کار برخی معاونین عوض شدند و کار سخت شد.
وی افزود: اصل راهاندازی این جشنواره از جایی شروع شد که فکر کردیم علاقه ایرانیان به امام هشتم (ع) در وجه دانشجویی چطور نمود پیدا کند. دبیرخانهای تشکیل شد و در اولین گام قرار شد با مشارکت دانشگاه، وزارتخانه و دانشجویان، گروهی را در قالب تورهای زیارتی به مشهد ببریم.
رییس اداره دینی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در طرح بعدی پیادهروی از قدمگاه نیشابور تا مشهد برای دانشجویان در ایام درگذشت امام رضا (ع) اجرا شد که ۲۷ هزار دانشجو در این طرح شرکت کردند. اتفاق سوم، برگزاری این جشنواره بود که امسال در ۳۲ دانشگاه برگزار شد و به سرانجام رسید. ما نگران کمبود آثار بودیم، اما خوشبختانه بیش از هزار اثر جمع آوری شد. باید از بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) تشکر کنم که از برگزاری این جشنواره پشتیبانی کردند.
در ادامه این مراسم امین مختاری ـ دبیر جشنواره با بیان این که افتخار داشتیم که امام رضا (ع) ما را برگزید، گفت: در بحبوحه برگزاری جشنواره دانشجویی و هنری، بعد از ذکر نامش با عزمی راسخ گام برداشتیم تا آن را به سرانجام برسانیم. جشنوارهای که این بار چنان جامع، هنرها را گردهم آورده بود که همانند آن کمتر برگزار شده است. یک هزار و صد و بیست و پنج اثر دانشجویی رسیده به دبیرخانه جشنواره با محوریت موضوعی امام رضا (ع) از هنرهای سنتی و کاربردی تا هنرهای تجسمی و نمایشی توسط ۹ هیات داوری و ۲۹ داور از برجستهترین هنرمندان ایران زمین داوری شد.
وی افزود: هنرمندانی که نه برای نام برگزارکنندگان، بلکه برای نام مقدس جشنواره، همراه شدند. این همراهی ارزشمند موجب درخشش هر چه بیشتر این دوره جشنواره بوده و گامی استوار برای شکوهمندی دورههای بعد نیز خواهد بود. صمیمانه از یکایک آنها سپاسگزارم.
برگزیدگان بخشهای مختلف کمیته هنری بخش دانشگاهی دومین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) به این ترتیب است:
برگزیدگان بخش نگارگری:
سمانه جمشیدینیا در رشته تذهیب، نیاز دانشکده کاشانی در رشته تشعیر، مهدی سیدی در رشته نقاشی ایرانی و مهسا کوهستانی اردستانی در رشته گل و مرغ رتبه اول را بدست آوردند.
میلاد رفیعی در رشته تذهیب و مونا کاظمی در رشته گل و مرغ رتبه دوم را بدست آوردند. همچنین سمانه شانهساز در رشته تذهیب شایسته تقدیر شناخته شد.
برگزیدگان بخش صنایع دستی:
فرشته ساعدی در رشته چوب، داوود جعفری قلعه شوری در رشته فلز و مریم مردانی در رشته سفال رتبه اول و مهدی نامور در رشته چوب رتبه دوم را بدست آورند. حسین داوودی در رشته چوب، نرگس متولد بخشایش در رشته سفال و سیده فرشته حسینی در رشته سفال شایسته تقدیر شناخته شدند.
برگزیدگان بخش نقاشی:
رضا شعبانی رتبه اول و یکتا ترکی رتبه دوم را در این رشته بدست آوردند و علیرضا پرهیزکاری شایسته تقدیر در رشته نقاشی شناخته شد.
برگزیدگان بخش مجسمه:
نرگس متولد بخشایش در بخش مجسمه رتبه اول را بدست آورد.
برگزیدگان بخش عکس:
جاوید تفضلی رتبه اول، امیرمهدی نجفلو شهپر رتبه دوم و میثم امانی رتبه سوم را در بخش عکس بدست آوردند. رضا فلاحی مطلق و مرتضی امین الرعایایی در این بخش شایسته تقدیر شناخته شدند.
برگزیدگان بخش پوستر:
عاطفه عامری رتبه اول، مریم معماری رتبه دوم و نصیر بشیری رتبه سوم را در این رشته بدست آوردند.
برگزیدگان بخش فیلم کوتاه :
جایزه بهترین فیلم در بخش فیلم کوتاه را جمیل عامل صادقی، مهدی یوسفعلی، حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری بدست آوردند. در این بخش فرید سجادی حسینی و یوسف یزدانی به عنوان بازیگران برتر مورد تقدیر قرار گرفتند.
برگزیدگان بخش خوشنویسی:
هادی هنردوست رتبه اول و مریم ولیزاده رتبه دوم را در رشته خوشنویسی بدست آوردند. سیده مرجان لنگرودی و ستار ولینژاد شایسته تقدیر در رشته خوشنویسی شناخته شدند.
برگزیدگان بخش نمایشنامه:
مرتضی اسدی مرام رتبه اول را در بخش نمایشنامه بدست آورد. همچنین مهدی صالحیار و رضا کاوندی در این بخش مورد تقدیر قرار گرفتند.
برگزیدگان بخش مطالعات هنر:
تهمینه شیران و حسن یزدانپناه رتبه اول را در بخش مقالات پژوهشی بدست آورد و فرشته ساعدی در این بخش مورد تقدیر قرار گرفت.