برنامه هستهای ایران، اولیت اصلی این روزهای محافل داخلی اسرائیل نیست؛ پس نتانیاهو از جنجالهایش چه هدفی دارد؟
المانیتور نوشت: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل در ۲۷ سپتامبر به مجمع عمومی سازمان ملل رفت تا آنچه را که پیغامی برای دیکتاتورهای ایران نامید قرائت کند. او گفت که هرگز اجازه نمی دهد کشوری که به دنبال نابودی اسراییل لست به سلاح هسته ای دست یابد و به عملیات در سوریه، عراق و لبنان ادامه خواهد داد. مسلما موضع سخت نتانیاهو تسبت به ایران تاثیری بر جوانان فلسطینی نداشت که دو اسراییلی را در هفتم اکتبر در محل کارشان واقع در کرانه باختری به هلاکت رساندند. کودکان فلسطینی در نوار غزه نیز که بالن و بادبادک آتش زا به سوی شهرک های اسراییلی روانه می کنند تا مزارع آنها را به آتش بکشند، تحت تاثیر سخنان نتانیاهو قرار نگرفتند. نتانیاهو قادر نیست که در حال حاضر در این مناطق از شهرک نشینان دفاع کند.
به گزارش انتخاب، المانیتور ادامه داد: اما در خصوص برنامه هسته ای ایران نتانیاهو مسلما دلایلی برای اظهار نگرانی دارد. کمپینی که او علیه برنامه اتمی ایران به راه انداخت به صدر مسائل بین المللی رفت و به انعقاد یک توافق میان ایران و شش کشور مهم برای محدود کردن برنامه اتمی ایران در سال ۲۰۱۵ منتهی شد. این همان توافقی است که درباره آن ژنرال بلندپایه آیزنکات گفت که اکنون نمی توانیم هیچ گونه تخطی از طرف ایران نسبت به آن بیابیم. در حال حاضر این توافق با تمام نقاط ضعفش به خوبی کار میکند و برنامه هسته ایران را به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال به عقب می اندازد. آموس گیلاد رییس سابق اداره اطلاعات ارتش و امور سیاسی وزازت جنگ نظراتی راجع به این قرارداد دارد. در ماه جولای وی گفت که چرا باید این توافق فسخ شود؟ ایرانی ها به آن پایبند هستند. ما داریم آنها را تحریک می کنیم که شدیدتر از گذشته با ما رودررو شوند. در نتیجه بجای ۱۳۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰۰ تا خواهیم داشت. منظورش تعداد موشک هایی بود که مدعی اند ایران در اختیار حزب الله لبنان گذاشته است.
یک مقام ناشناس اطلاعاتی آمریکا بعد از سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل ادعای او مبنی بر کشف یک مرکز هسته ای جدید در تهران را رد کرد. این مقام به رویترز گفت که این مرکز پر اسناد مدارک بوده و نه لوله های آلومینیومی و سانتریفیوژ. تاکنون چنانکه که همه می دانند چیزی در آنجا نیست که بتواند به بازگشت برنامه هسته ای ایران سریع تر از آنچه پس از توافق برجام ممکن است کمک کند. در عین حال آمانو، رییس سازمان بین المللی انرژی اتمی نیز برخلاف ادعای نتانیاهو گفت که بازرسان این سازمان دسترسی کامل به مکان های موردنظر در ایران دارند.
برای بررسی تعارضات میان سخرانی ها و نشست های مطبوعاتی نتانیاهو با گفته های مقامات امنیتی اسراییل باید به وضعیت فلسطین توجه کرد. در واقع می توان آن را در گفته های نخست وزیر درباره قتل آن دو اسراییلی یافت. او در فیسبوک نوشت که این قاتل بی رحم آرزوی کشتن یهود ها و نابودی زندگی مسالمت آمیز یهودیان و مسلمانان در منطقه باراکان را داشت پس این دو نفر را هرگز فراموش نکنید و به توسعه باراکان ادامه دهید.
یقینا نتانیاهو می داند که زندگی مشترکی در باراکان وجود ندارد. تنها نوع ارتباطی که می توان یافت، رابطه یک سوارکار با اسبش است. فلسطینیانی که به عنوان کارگر در باراکان مشغول به کارند اجازه ورود به مناطق مجاور را ندارند و تحت شرایط نظامی گونه زندگی می کنند. مانند سایر شهرک های صنعتی که اسراییل در کرانه باختری احداث کرده، باراکان نیز در زمین هایی واقع شده که نظام بین الملل از جمله ایالات متحده آن را اشغال شده قلمداد می کند. وعده توسعه این منطقه که در قلب کرانه باختری قرار دارد به معنی تعمیق اشغالگری اسراییل در این منطقه است. این نوع اشغالگری بدون امید به تغییر شرایط زمینه ای برای بروز بیشتر خشونت به وجود می آورد. طی مدت نه ساله حضور نتانیاهو در قدرت، ۱۴۴ اسراییلی کشته و صدها نفر دیگر مجروح شدند که اکثر آنها در حملاتی صورت گرفته اند که محل وقوعشان مناطق اشغالی بوده.
نتانیاهو در تحریک قدرت های جهان به مقابله با برنامه هسته ای ایران و تشویق ترامپ به خروج از برجام موفق عمل کرده است. سیستم سپر آهنی اسراییل در ساقط کردن موشک های حماس که از نوار غزه شلیک می شدند، کار می کند و مهندسان سیستم های پیشرفته دفاعی رافائل در حال تلاش برای ساخت سیستم های دفاعی برای برخورد با بادبادک های آتش زا در غزه هستند. هر چند هیچ رژیم دموکراتیکی نمی تواند از شهروندانش در برابر خشم جوانی که تمام عمرش را در شرایط اسارت به سر برده است دفاع کند.
فرماندهان نظامی اسراییل مستمرا هشدار داده اند که مجازات جمعی فلسطینیان، ویران کردن منازل افراد مشکوک به حملات تروریستی و بازداشت جمعی فلسطینی ها مانع حمله های فردی و تقویت موضع سازمان های مخالف نمی شود. فرماندهان ارتش و شین بت به مقامات دفاعی هشدار داده اند که ناآرامی های ناشی از محاصره غزه احتمال تسری به کرانه باختری را دارد. به نظر می رسد توافق هسته ای ایران کمترین اهمیت را برای آنان به منظور حفظ امنیت اسراییلی ها دارد. ساکنان مناطق مرزی با غزه نیز بیشتر نگران بالن های آتش زا هستند تا هشدارهابی نتانیاهو درباره موشک های هسته ای ایران.
نتانیاهو پیشرفتش را مدیون تخصصش در ایجاد ترورهراسی است. او هر گونه اعطای امتیازات دیپلماتیک به فلسطینیان را کمک به تروریست ها نشان می دهد و کمپینی موفقیت آمیزی علیه آزادی زندانیان فلسطینی به راه انداخته است. کمپین ایران هراسی که نتانیاهو به راه انداخته نیز پوششی برای سیاست اشغالگری وی بوده است. چنانکه که گفتیم ادامه سیاست او جان دو شهروند دیگر اسراییلی را نیز گرفت. به نظر می رسد آنها آخرین قربانیان نیز نباشند. در مواجهه با این تهدیدات مطمئن هستیم که نتانیاهو به کمپین ایران هراسی خود ادامه خواهد داد. پس منتظر باشید باز هم اسلایدهایی از کشف یک مرکز هسته ای جدید در ایران و سکوهای پرتاب موشک در لبنان را ببینید.