برنامه قطعی برق احتمالا متوقف خواهد شد

    کد خبر :1112571
برنامه قطعی برق احتمالا متوقف خواهد شد

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر اعلام کرد که قطعی‌های برق برنامه‌ریزی شده تا پایان سال ادامه نخواهد داشت و با تأمین سوخت کافی برای نیروگاه‌ها و بازگشت شرایط به روال عادی، که پیش‌بینی می‌شود طی ۱۰ روز تا ۲ هفته آینده اتفاق بیفتد، این برنامه متوقف خواهد شد.

محسن ذبیحی با اشاره به اینکه نیاز مصرف برق کشور در حال حاضر ۴۷ هزار مگاوات است، تأکید کرد که ظرفیت نیروگاه‌ها بیشتر از این میزان است و تنها به شرط تأمین سوخت کافی برای نیروگاه‌ها، صنعت برق کشور مشکلی در تأمین برق نخواهد داشت.

وی افزود: کاهش میانگین دمای هوا در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته و پویش ۲ درجه کمتر، کمک خواهد کرد که سوخت بیشتری به نیروگاه‌ها برسد و امکان تأمین برق برای واحدهای تولیدی و دیگر مشترکان فراهم شود.

ذبیحی در پاسخ به سوالی درباره محدودیت‌های برق واحدهای تولیدی در روزهای اخیر، گفت: به دلیل محدودیت سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها، درخواست کردیم صنایع به‌طور موقت برای چند روز از مدار خارج شوند. وی افزود که در شرایط عادی، حدود ۷۰ درصد صنایع بین ساعت ۴ تا ۵ بعدازظهر فعالیت خود را متوقف می‌کنند و تنها ۳۰ درصد در شیفت‌های دوم و سوم فعال هستند. برای مدیریت تقاضا در روزهای آینده، از صنایع خواسته شده که ۵۰ درصد فعالیت خود را پس از ساعت ۵ عصر محدود کنند تا برق مورد نیاز مشترکان خانگی تأمین شود.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر تصریح کرد که این برنامه تا پایان سال ادامه نخواهد داشت و با تأمین سوخت کافی و بازگشت شرایط به روال عادی، این طرح متوقف خواهد شد.

در مورد ناترازی برق در کشور، ذبیحی این مشکل را یک معادله چندمجهولی دانست و گفت که یکی از اصلی‌ترین مشکلات در این زمینه، ناترازی مالی است. وی افزود: «اگر مشکلات اقتصادی صنعت برق حل شود، مشکلات در این حوزه کاهش خواهد یافت.»

وی همچنین پیش‌بینی کرد که در تابستان آینده همچنان با ناترازی برق مواجه خواهیم بود و برای حل این مشکل، برنامه‌هایی مانند افزایش تولید برق خورشیدی و تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است که باید با همکاری صنایع به مرحله اجرا درآید.

معاون توانیر همچنین گفت که اخیراً به شرکت‌های توزیع ابلاغ شده است که اگر صنایع کوچک با توجه به ظرفیت خود، سامانه‌های خورشیدی را توسعه دهند، از مدیریت بار معاف خواهند شد.

ذبیحی در پایان با اشاره به قانون اصلاح الگوی مصرف مصوب سال ۱۳۸۹، گفت که در فصول ششم و هفتم این قانون به بحث بهره‌وری انرژی در حوزه صنعت و کشاورزی اشاره شده که متأسفانه در این زمینه اقدام کافی صورت نگرفته است. وی افزود که این موضوع باید جدی‌تر گرفته شود چرا که شدت مصرف انرژی در کشور بسیار بالا است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید