برقراری عدالت در مناطق؛ هم و غم مدیریت شهری تهران
رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران از بیمارستان مهدیه بازدید کرد.
به گزارش ایسنا، روز گذشته ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران، با حضور در بیمارستان فوق تخصصی زنان مهدیه و پس از بازدید از بخش زایمان و حضور در جشن ۳ سالگی گروه حامی بیماران سرطان پستان، با ریاست بیمارستان درباره وضعیت پسماندهای بیمارستانی دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش کانال رسمی ناهید خداکرمی، بیمارستان مهدیه یکی از مجهزترین بیمارستانهای زنان دولتی ایران است که به دلیل قرار گیری در منطقه ۱۵ تهران بخش عمدهای از مراجعان آن را اتباع و افراد غیربومی تهران تشکیل میدهند. به گفته دکتر طباطبایی، رئیس بیمارستان مهدیه ۲۵ درصد از زنانی که برای زایمان به این بیمارستان مراجعه میکنند، اتباع هستند، ۱۵ درصد از مراجعین عادی بیمارستان را نیز اتباع تشکیل میدهند، بیش از ۶۰ درصد مراجعان بیمارستان از شهرستان به بیمارستان مهدیه مراجعه میکنند و حدود ۵ درصد از زنانی که برای زایمان مراجعه میکنند را زنان معتاد تشکیل میدهند.
به گفته دکترآزاده جولایی، متخصص زنان و ریاست انجمن حامی بیماران سرطان پستان، این انجمن از زنان مبتلا به سرطانی تشکیل میشود که در بیمارستان مهدیه شیمی درمانی خود را انجام داده و حالا بهبود یافتهاند و پس از بهبودی به صورت داوطلبانه در روزهای شیمی درمانی زنان در بیمارستان مهدیه حضور یافته و به آنها قوت قلب میدهند.
ناهید خداکرمی در این مراکز گفت: من حضور بهبودیافتگان در این مراسم را به فال نیک میگیرم. شما معنای زندگی را از همه بهتر متوجه میشوید. میخواهم برای شما درباره یک خیانت صحبت بکنم، آنهم خیانت دادن یارانه نقدی به طبقات برخوردار است. این خیانت باعث میشود در یک منطقه ریشهداری چون منطقه ۱۵ که خود من ۱۰ سال افتخار آموزش در همین بیمارستان به دانشجویان را داشتم، محروم باشد و رئیس بیمارستان ناچار می شود درباره مشکلاتی صحبت کند که شما هیچ نقشی در آن ندارید. ما کشور وقف، خیریه و نذر هستیم. این ۳ کلمه همواره در طول تاریخ امورات این شهر را گذرانده است. دخالت دولت، شهرداری در اموری که مردم با عشق انجام میدادند باعث شده ما به جای اینکه پولهایمان را در جایی که سلامت و ایمان و عشق مردم قرار دارد، هزینه کنیم. جایی میبریم که شاید غروب و ظهورش یک روز بیشتر نباشد. این معضلات ماست و شما هم در آن تقصیر ندارید و از شما میخواهم به عنوان کسانی که معنای زندگی را به خوبی متوجه هستید، به عنوان سفیران و یاران ما در شورای شهر به همه بگویید، تا مشارکت عمومی نباشد و مردم نخواهند این شهر و کشور پیشرفت نخواهند کرد.
خداکرمی خاطرنشان کرد: این که همه منتظر بمانیم تا که دولت و شهرداری برای ما چه میکند، پاشنه آشیل عقب ماندگی ماست. به خصوص که ما کشور وقف و خیریه هستیم. بنابراین همه ما باید تلاش کنیم که چنگال بیماری باعث توقف ما نشود، ماجریان داریم و کشوری با ۲۶۰۰ سال تاریخیم و این تاریخ ما با آداب و رسومی درآمیخته که رنگ و عشق عرق ملی و مذهبی دارد.
در این مراسم دکتر طباطبایی ریاست بیمارستان مهدیه نیز گفت: اگر وضعیت بودجه سلامت در سال ۹۷ را بررسی کنیم، نگران کننده به نظر میرسد. از ۱۱ هزار میلیارد برای وزارتخانه و ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد برای بیمه سلامت و حدود ۱۷ هزارمیلیاردتومان بیمه تامین اجتماعی و ۳۴ هزار میلیارد هم برای بودجه سلامت که جمع اینها حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان میشود. اگر سهم مردم را از آن کم کنیم، سال۹۷ ما ۸۰ هزارمیلیارد پول سلامت داریم که دولت مشارکت میکند. پیشبینی سلامت ۱۴۰ هزار میلیارد تومان است، یعنی فاصله ۸۰ هزار تا ۱۴۰هزار میلیارد یعنی به عبارتی ۴۲ درصد هزینه سلامت را مردم باید از جیب بدهند. این عدد سال ۹۲ که زمان شروع طرح تحول بود، ۶۰ درصد بود. طرح تحول سلامت توانست کمکی به مردم باشد.
وی افزود: طبق قانون در پایان برنامه پنجم توسعه پرداخت از جیب مردم باید به ۲۵درصد برسد. نکته دوم بیمارستان مهدیه است. این بیمارستان در منطقه ۱۵ به صورت مستقیم ۷۵هزار نفر راتحت پوشش قرار داده است. ما در این منطقه دو بیمارستان مهدیه و شهدای گمنام را داریم، ۱۳۰ تخت ما داریم و ۱۰۰ تخت شهدای گمنام. استاندارد جهانی ۱.۶ تخت به ازای ۱۰۰۰نفر جمعیت است. یعنی ۷۰۰ هزار نفر جمعیت این منطقه هزار تخت بیمارستانی میخواهد. در یک کلام این منطقه ۸۰۰ تخت بیمارستانی کم دارد. جهت اطلاع، منطقه ۲ تهران به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۲۰ تخت بیمارستانی دارد.
طباطبایی افزود: متاسفانه در شرق تهران منطقهای داریم که ۰ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر است و این نشان می دهد توزیع تخت بیمارستانی در سیاست وزارت بهداشت نبوده است. این بیمارستان در سال ۴۵۰ هزار خدمت به مردم ارائه میدهد، که هر مریضی که خدمت میگیرد اگر ۲ نفر همراهش باشند سالانه یک و نیم میلیون نفر وارد بیمارستان مهدیه میشوند. به هرحال این بیمارستان دارای پتانسیل خوبی است. در بخش نازایی این بیمارستان که ماهانه ۴۰ زوج نابارور مراجعه میکنند و کل پولی که میدهند ۲۰۰ هزارتومان است و سیستم این خدمات را رایگان در اختیارشان قرار میدهد. ما در سال ۷ هزار زایمان در این بیمارستان داریم. ۲۵ درصد کسانی که برای زایمان مراجعه میکنند اتباع هستند و شما تصور کنید ما چطور از اتباع بدون شناسنامه و مدرک پول بگیریم. ما اتباعی داریم که اینجا کودکشان در ان. آی. سی. یو چند ماه بستری شده و باید ۱۰۰ میلیون تومان هزینه بدهد و چون ندارد بچه را میگذارد و میرود. پنج درصد زایمانهای این بیمارستان از مادران معتاد هستند؛ درحالی که آمار کشوری نیم درصد است. یکی از معضلات ما این است که بعد از زایمان مادر معتاد، اجازه نداریم بچه را به او بدهیم این فرآیند ۱۰ روز طول میکشد تا بهزیستی و دادستان با هم هماهنگ شوند تا این نوزاد به بهزیستی برود و نوزاد ۱۰ روز تخت را اشغال میکند و کسی جوابگو نیست.
وی در ادامه به معضل پسماند این بیمارستان اشاره کرد و گفت: بیمارستان ما مجهز به دستگاه بیخطر ساز است و زباله عفونی نداریم؛ این درحالیاست که زبالههای ما همچنان عفونی تلقی شده و سازمان مدیریت پسماند برای حمل و نقل آن هزینه حمل و نقل زباله عفونی را میگیرد. از ما عوارض پسماند گرفته میشود؛ در حالیکه ما پسماند را به شهرداری میدهیم. به علاوه ما منطقه ما نابرخوردار بوده و در خواست ما این است که در خصوص کاهش عوارض دریافت با ما همکاری شود.
در ادامه جلسه ناهید خداکرمی – نائب رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، بیان کرد: تمام هم و غم مدیریت شهری آن است که آنچه مردم در مناطق مختلف تهران نیاز دارند بهصورت عادلانه فراهم شود و در این راستا به مناطق نابرخورداری مانند منطقه ۱۵ نیز نگاهی ویژه داریم.
وی با اشاره به بازدیدهای گذشته خود از این منطقه و وضعیت خاص آن گفت: من باور دارم که برای رفع مشکلات باید مشارکت اجتماعی را بیشتر کنیم، یعنی مردم باید بخواهند که عوارض شهر در جایی هزینه شود که نیاز بیشتر است و کجا بهتر از حوزه سلامت و بیمارستان در منطقه محرومی مانند منطقه ۱۵.
نائب رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: ما در شورای شهر و کمیسیون سلامت بر این باوریم که هیچ فردی نباید به دلیل بیماری و محرومیتهای اقتصادی و اجتماعی در رنج باشد و تلاش داریم که مشکلات را حل کنیم. باید سعی کنیم بودجه را که قرار بوده صرف مصارف فرهنگی و معنوی شود، خرج بهبود فرهنگ سلامت مردم از ابعاد مختلف روانیٰ، جسمی، اجتماعی و سلامت زندگی آنان کنیم.
خداکرمی تاکید کرد: با تمامی کمبود بودجه و بدهیهایی که هست اگر بودجه موجود خوب مدیریت شود، میتوانیم بگوییم بعد از چهار سال بیمارستان مهدیه در شرایطی قرار خواهد گرفت که پاسخگوی نیاز منطقه باشد. اگر در این منطقه ظرفیتی برای ایجاد بیمارستان خصوصی وجود دارد و متقاضی نیز هست، میتوانیم در این حوزه کمک کنیم.
نائب رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر همچنین در خصوص حمایت از محرومان و حاشیهنشینانی که به این بیمارستان آمده و توانایی پرداخت هزینههای بیمارستان را ندارند، قول مساعد داد.
در پایان این بازدید خداکرمی از بخش زایمان این مرکز بازدید و با بیماران دیدار و گفتوگو کرد.