بررسی نتایج ارزیابی ۲۶۸ تشکل اقتصادی
مرکز پژوهشهای مجلس نتایج ارزیابی ۲۶۸ تشکل اقتصادی کشور از وضعیت محیط کسب و کار در پاییز سال ۱۳۹۵ را منتشر کرد که نسبت به تابستان همان سال اندکی بهتر بوده است.
مرکز پژوهشهای مجلس با انتشار نتایج پایش محیط کسب و کار ایران در پاییز ۱۳۹۵ (ارزیابی ۲۶۸ تشکل اقتصادی سراسر کشور از مولفههای ملی محیط کسب و کار ایران) اعلام کرد: برآیند (میانگین وزنی) ارزیابی ۲۶۸ تشکل اقتصادی سراسر کشور از ۲۱ مولفه محیط کسب و کار ایران در پاییز ۱۳۹۵ نمره ۵,۸۳ از ۱۰ (نمره بدترین ارزیابی) بوده که اندکی مناسب تر از ارزیابی تابستان ۱۳۹۵ (با میانگین ۵.۹۳) است.
به گزارش اقتصاد آنلاین، همچنین بررسی بخشهایی از این ارزیابی نشان میدهد از نظر تشکلهای مشارکت کننده در این مطالعه، محیط کسب و کار در پاییز ۱۳۹۵ در مقایسه با فصل مشابه سال قبل (پاییز ۱۳۹۴ با میانگین ۶,۰۴ از ۱۰) اندکی مساعدتر است.
تشکلهای شرکت کننده در این مطالعه به ترتیب سه مولفه مشکل دریافت تسهیلات از بانکها، ضعف بازار سرمایه در تامین مالی تولید و نرخ بالای تامین سرمایه از بازار غیررسمی و وجود مفاسد اقتصادی در دستگاههای حکومتی را نامناسب تر از بقیه مولفهها ارزیابی کردند و مولفههای ضعف زیرساختهای تامین برق، ضعف زیرساختهای حمل و نقل و ضعف نظام توزیع و مشکلات رساندن محصول به دست مصرف کننده را نسبت به سایر مولفه ها در پاییز ۱۳۹۵ مساعدتر دانستهاند.
همچنین وضعیت محیط کسب و کار ایران در پاییز ۱۳۹۵ بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین، ۵,۸۰ از ۱۰ (عدد ۱۰ بدترین ارزیابی) ارزیابی شد؛ به طوریکه میانگین ارزیابی محیط اقتصادی (شامل محیط مالی، محیط اقتصاد کلان، ساختار تولید و محیط جغرافیایی) ۵.۸۱ و میانگین ارزیابی محیط نهادی (شامل محیط سیاسی، محیط حقوقی، محیط فرهنگی و ساختار دولت، محیط فناوری و نوآوری و محیط آموزشی و علمی) ۵.۸۰ است.