بررسی طراحی شبکه هشدار سریع زلزله در شهرداری تهران
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از اتمام پروژههای مطالعاتی طراحی شبکه هشدار سریع زلزله در شهرداری تهران خبر داد.
بابک نگاهداری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اتمام پروژه مطالعاتی طراحی شبکه هشدار سریع زلزله در شهرداری تهران افزود: با توجه به وضعیت جغرافیایی شهر تهران و قرارگرفتن در مسیر زلزله طراحی این شبکه جزو الزامات بود که با ایجاد شبکه، همکاری موثری میان این مرکز و سازمان مدیریت بحران با بهرهگیری از توان پژوهشی بخش خصوصی بوجود میآید.
وی گفت: این پروژه در 5 فاز اصلی طراحی و اجرا میشود که در فاز نخست امکانسنجی اجرای پروژه با توجه به تجارب کشورهای پیشرو در حوزه مطالعات زلزله و همچنین خصوصیات و ویژگیهای شهر تهران مد نظر قرار گرفت. در فاز دوم هم مشخصات سیستم سخت افزاری سیستم هشدار سریع طراحی و در فاز سوم مشخصات سیستم نرم افزاری که باید بستر سخت افزار درنظر گرفته شده پیاده سازی شود، طراحی شد.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به اهمیت عملیاتی بودن نتایج این طرح افزود: در دو فاز مجزا طراحی سیستم نهایی هشدار سریع مبتنی بر طبقه بندی مکان ها در شهر تهران و بر اساس چهار سطح مجزای هشدار و همچنین نحوه توسعه سیستم و محاسبه هزینههای مورد نیاز پیاده سازی انجام شده است.
نگاهداری ادامه داد: پیاده سازی سیستمی که چند ثانیه پیش از زلزله بتواند هشدارهای لازم را به مسئولین و شهروندان اطلاع دهد میتواند با ایجاد امکان مدیریت زیرساختهای شهر به خصوص شبکههای گاز، برق و آب در مواقع خطر زلزله نقش مهمی در حفظ جان شهروندان تهرانی ایفا نماید.
وی اظهار کرد: هماکنون 46 ایستگاه که 20 ایستگاه از آن دارای اولویت اول هستند در نتایج این طرح پیشنهاد شده است که میتواند به سرعت در دستور کار قرار گیرد.