بررسی حضور جدیدترین خودروی هندی در ایران
نمیدانیم اسمش را عقبرفت بگذاریم یا گسترش همکاری بینالمللی اما پیدا شدن سر و کله خودروهای هندی در بازار ایران آن هم وقتی از سازندگان مشهور چینی توان کمتری دارند جای تعجب و مایه شگفتی است. این همکاری در حالی قرار است آغاز شود که هندوستان توان بالایی برای ساخت خودروی ایمن و مدرن ندارد اما به دلیل قیمت تمام شده کمتر خودروهای هندی، فعالان خودرویی محصولات این خطه را مناسب بازار ایران تشخیص دادهاند.
هندوستان که با داشتن سه برند ماروتی، ماهیندرا و تاتا و حضور برندهای هوندا، رنو نیسان، هیوندای، تویوتا و فورد سالانه بالغ بر ۳ میلیون دستگاه خودرو تولید میکند، عمده اعتبار خود را در این صنعت به دلیل کارگر ارزان، بازار بزرگ و شرایط مناسب اقتصادی به دست آورده است. ماهیندرا نیز که مدتهاست شراکت با برندهایی مثل سانگ یانگ کره جنوبی را شروع کرده علاوه بر خودرو در زمینه ساخت ماشین آلات کشاورزی، موتورسیکلت و اسکوتر حرفهایی برای گفتن دارد. این سازنده هندی که با فروشی بالغ بر ۱۳ میلیارد دلار در سال، حدود 1.3 میلیارد دلار سود به دست آورده، 12 مدل خودرو در کلاسهای سوپرمینی، سدان کوچک شهری، کراساوور کامپکت، اسیووی و وانت تولید میکند و بر مبنای برخی شنیدهها مهمترین محصولش را برای بازار ایران انتخاب کرده که کایووی 100 (KUV100) نام دارد.
استایل این خودرو واقعا سؤالبرانگیز است و بسیاری موارد همچون رینگهای کوچک 14 اینچی جای گله و شکایت دارند. طراحی خودرو کاملاً عملکردی است و در قسمت کابین واقعا زشت از آب درآمده است. کابین کایووی 100 خصوصاً برای راننده عجیبوغریب است. کنسول مرکزی وجود ندارد و دست دنده در نزدیکی غربیلک فرمان جاسازی شده که باعث ایجاد حس خودروهای تجاری شده است.
در نگاه اول، فضاسازی کابین خوب صورت گرفته است خصوصاً در رابطه با فضای سر؛ اما فضای پای عقب و فضای صندوق بهطور شگفتانگیزی کم هستند. این حقیقت که صندلیها در موقعیت کمی بالاتر قرار گرفتهاند باعث ایجاد حس موردعلاقهی ما نمیشود تریم K6+ مدلی سطح میانی است اما با این وجود سخاوت زیادی را به خرج میدهد. سیستم صوتی با 6 بلندگو به همراه بلوتوث، غربیلک فرمان چندعملکردی و جعبهی خنک شونده بخشی از تجهیزات خودرو هستند.
تجهیزات ایمنی کایووی 100 نیز عبارتاند از ABD،EBD،CBC (کنترل ترمز پیچ) و ایموبلایزر دیجیتال. نیروبخش این خودروی 1155 کیلویی یک پیشرانهی 3 سیلندر 1.2 لیتری است که 77 اسب بخار قدرت و 190 نیوتون متر گشتاور را از طریق گیربکس 5 سرعته دستی به چرخهای جلو انتقال میدهد.
ماهیندرا ادعا میکند که این کراساوور کوچک در هر صد کیلومتر بهطور متوسط 4.4 لیتر سوخت میسوزاند. اولین نکتهای که دربارهی تجربهی رانندگی با ماهیندرا به چشم میخورد، موقعیت دستهدنده و تفاوتی است که این موضوع ایجاد میکند. اگرچه که نمای دستهدنده نسبتاً خشن و زمخت است اما تعویضهای گیربکس نرم و روان است. فاصلهی بین دستهدنده و فرمان کم بوده و این باعث ایجاد تجربهی رانندگی لذتبخشتری میشود خصوصاً که پیشرانهی توربودیزل قوی خودرو شما را همراهی میکند.
این خودرو قرار است بزودی در محدوده قیمت 30 میلیون تومان وارد بازار ایران شود.
منبع:هفت صبح