با افکار منفی چگونه مقابله کنیم؟

    کد خبر :1135698
با افکار منفی چگونه مقابله کنیم؟

کارشناسان بر این باورند که مثبت‌نگری یا منفی‌اندیشی، ویژگی‌هایی ذاتی و تغییرناپذیر نیستند، بلکه می‌توان با روش‌هایی ساده، نگرش ذهنی را تغییر داد و دیدگاه مثبتی نسبت به زندگی پیدا کرد.

روزنامه نیویورک‌پست در گزارشی به معرفی تکنیکی به نام «تثبیت» پرداخته که توسط دکتر ریک هانسون، متخصص مغز و اعصاب و روان‌شناسی، پیشنهاد شده است.

دکتر هانسون توضیح می‌دهد که فرآیند یادگیری شامل دو مرحله اصلی است: فعال‌سازی و تثبیت. در مرحله اول، ما تجربه‌ای را ـ خوب یا بد ـ از سر می‌گذرانیم. اما مرحله دوم، یعنی تثبیت، زمانی است که آن تجربه در ذهن ما ذخیره می‌شود و به حافظه بلندمدت منتقل می‌گردد.

هانسون می‌گوید: اگر تجربه‌های مثبت را آگاهانه تثبیت نکنیم، آن‌ها ماندگار نخواهند شد و فرصتی برای رشد، یادگیری یا بهبود خلق‌وخو ایجاد نمی‌شود. این در حالی است که مغز ما به‌طور طبیعی، تجربیات منفی را راحت‌تر و سریع‌تر ثبت می‌کند. بنابراین برای ماندگار کردن لحظات مثبت، باید به‌طور آگاهانه روی آن‌ها تمرکز کنیم.

راهکار او این است: زمانی که تجربه مثبتی دارید ـ مثل لذت بردن از یک غذا، حس آرامش در طبیعت، یا خندیدن با یک دوست ـ چند ثانیه مکث کنید. اجازه دهید این احساس خوب در شما بماند و عمیق‌تر شود. حداقل پنج تا ۱۰ ثانیه برای آن وقت بگذارید و تمام توجه خود را به آن حس خوشایند بدهید.

او تأکید می‌کند که این تمرین باعث می‌شود مغز شما به مرور زمان، بیشتر روی نکات مثبت تمرکز کند و در نتیجه، تمایل طبیعی انسان به منفی‌نگری کاهش یابد.

علت تأثیرگذاری این روش هم در ساختار مغز نهفته است؛ انسان به‌طور ذاتی گرایش به توجه بیشتر به تهدیدها و نکات منفی دارد. برای مثال، ممکن است در یک ارزیابی کاری، تنها یک نکته منفی توجه ما را جلب کند و نکات مثبت را نادیده بگیریم، یا یک لحظه شرم‌آور در گذشته، بارها و بارها در ذهنمان مرور شود، در حالی که بسیاری از لحظات خوب بعد از آن را فراموش کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، با تمرین تثبیت آگاهانه‌ی تجربیات مثبت، می‌توان این تمایل ذاتی را متعادل کرد و به مغز یاد داد که بیشتر به زیبایی‌ها و جنبه‌های مثبت زندگی توجه کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید