معاون پژوهش المصطفی(ص):

باید در فضای مجازی با قدرت حضور یابیم

    کد خبر :126502

معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) تاکید کرد: اگر بخواهیم در جهان حضور علمی و معرفتی داشته باشیم باید در این فضا با قوت و قدرت حضور یابیم در غیر این صورت مشکلات عدیده‌ای خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین بی‌نیاز روز پنجشنبه در مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس بین‌المللی ظرفیت‌شناسی فضای مجازی در ارتقای آموزش‌های دینی در سالن عارف حسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)، با اشاره به آیات قرآن که بر بعد جهانی اسلام تاکید دارد افزود: همان طور که پیامبر (ص)، رحمت و بشیر و «نذیر للعالمین» هستند و برای هدایت کل جهان آمده‌اند معارف الهی نیز باید به دست جهانیان برسد.

وی تصریح کرد: در عصر حاضر نباید به دنبال اکراه دیگران برای پذیرفتن دین باشیم بلکه باید معارف ناب دینی و اسلامی را به آنان برسانیم؛ حتی در بحث جهاد ابتدایی، علما آن را مشروط به حضور امام معصوم کرده‌اند.

 

او افزود: دشمنان از امکانات ظرفیت فضای مجازی با همه توان در حال بهره‌گیری هستند و اگر ما این فضا را پر نکنیم این فضا با مطالب باطل پر خواهد شد و این مسئله مسئولیت ما را سنگین تر می‌کند لذا باید همه توان خود را برای انتقال معارف اسلامی به کار بگیریم.

بی‌نیاز بیان کرد: در تحولات کنونی در جهان نقش پررنگ استفاده از فضای مجازی را شاهد هستیم و بیش از ۵۰ درصد مشکلاتی که گریبانگیر سوریه شد همین فضا بود زیرا صدها شبکه علیه دولت سوریه فعال شده بود و اگر حجم گسترده فضای مجازی نبود در منطقه این‌قدر مشکلات مختلف را شاهد نبودیم.

 

معاون پژوهش المصطفی تصریح کرد: اگر بخواهیم در جهان حضور علمی و معرفتی داشته باشیم باید در این فضا با قوت و قدرت حضور یابیم در غیر این صورت مشکلات عدیده‌ای خواهیم داشت.

او افزود: در فعالیت‌های تبلیغی چیزی جای منبر و جلسات حضوری را نخواهد گرفت اما بیشترین حجم مخاطبان در فضای مجازی هستند و باید از این فضا نهایت بهره را ببریم و مشکلات را حل کنیم.

 

همچنین معاون بین‌الملل جامعة المصطفی(ص) در این همایش با تاکید بر لزوم استفاده از فضای مجازی برای ایجاد صلح در جهان تاکید کرد: زیست ایمانی جهانی موثرترین راه برای صلح‌سازی است.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قنبری در مورد صلح‌سازی ایمان‌محور در فضای مجازی گفت: جهان معاصر عرصه‌ای آکنده از نزاع و چالش و درگیری میان انسان‌ها و ملت‌ها و دولت‌هاست و برای رفع آن راهی جز تلاش جمعی برای صلح‌سازی نیست.

 

او افزود: صلح‌سازی ایمان‌محور یکی از مدل‌های صلح‌سازی است که کنشگران دینی تلاش می‌کنند تا صلح و ثبات و زیست ایمانی را برای جامعه بشری چه در زندگی حقیقی و چه فضای مجازی به همراه بیاورند.
معاون بین‌الملل جامعه المصطفی(ص) تصریح کرد: کسانی که می‌خواهند به جای نزاع بر حوزه وسیع‌تر صلح تاکید کنند واژه صلح‌سازی را ترجیح می‌دهند.

 

قنبری با اشاره به ویژگی مصلحان صلح‌ساز عنوان کرد: تعهد والا، حضور تاریخی در صحنه منازعات و نقش ایشان در سوق دادن افراد درگیر به سمت صلح و ثبات از جمله ویژگی‌های مصلحان صلح ساز ایمان محور است.

 

او افزود: اسلام‌شناسان و فقها در برهه‌های تاریخی نقش خود را در این راستا یعنی صلح سازی ایمان محور عملیاتی کرده‌اند و امروز بیش از هر روز به این مقوله نیازمند هستیم.

 

قنبری با اشاره به ۲۸ تعریف از فضای سایبر گفت: قلمرو پویای جهانی که هدفش ایجاد، ذخیره، استخراج و استخدام و مدیریت اطلاعات و مشتمل بر دستگاه های زیرساخت و ارتباطات از راه دور است آخرین تعریفی است که از فضای مجازی ارایه شده است.

 

او با اشاره به چهار فاز برای حضور دینداران در فضای مجازی افزود: دیجیتال‌سازی محتوای دینی اولین فاز در این عرصه است که امروز کتابخانه‌های بزرگ دیجیتالی در این راستا در معرض همه است؛ فاز دوم ایجاد وبگاه‌های مراجع تقلید و علمای اسلامی و دیگری وبگاه‌های تعاملی که نقش کاربر را به صورت مضاعف نشان می دهد و چهارمین راه تجربه زیست سایبری دینی است.

معاون بین‌الملل جامعه المصطفی تصریح کرد: مدل صلح‌سازی سه عنصر اصلی دارد؛ در عنصر صلح سازی، مواردی مانند صلح وجود دارد و دین پیامی است که می‌توانیم از طریق آن صلح را به جهان انتقال دهیم و اسلام‌شناسانی هستند که در طول تاریخ به این مقوله مبادرت کرده‌اند زیرا دین مخاطب همه جهان است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید