دستیار سابق رئیس جمهور در فرهنگ شهروندی:

باید حقوق شهروندی به فرهنگی نهادینه تبدیل شود

    کد خبر :342540

دستیار سابق رئیس جمهور در فرهنگ شهروندی گفت: باید علاوه بر حقوق مردم، آن ها را به مسئولیت شان آگاه کنیم تا نشان دهیم حقوق شهروندی باید به یک فرهنگ نهادینه تبدیل شود.

الهام امین زاده در پنجمین جلسه شورای اداری استان هرمزگان اظهار کرد: از سال ۱۲۸۵ هجری شمسی حقوق شهروندی در کشور آغاز شد اما ریشه نگرفت چون کشورمان نه نگاه اقتصادی داشت نه آزادی سیاسی و تاریخ نشان داده هرگاه به ملت پشت شود، ملت ابتدا تذکر داده و سپس قیام می کند که این موضوع در سال ۱۳۵۷ رخ داد.

وی با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد ۷۵ درصد اهتمام دولت‌ها یا دنبال اعتلای سیاسی بوده یا اقتصادی و حقوق اجتماعی شهروندان خوش‌بینانه تنها ۲۵ درصد اهتمام دولت‌ها را شامل می شده است، افزود: سه سال تنظیم سند منشور شهروندی به طول انجامید و در آذر ۹۵ رونمایی شد.

دستیار سابق رئیس جمهور در فرهنگ شهروندی با اشاره به اینکه هر یک از ۲۲ حقی که در منشور شهروندی آمده است اکنون به صورت کتاب آمده و حقوق تمامی افراد در آن دیده شده است، تصریح کرد: یکی از بدترین مجالسی که مرتب قانون گذاری می‌کند، مجلس شورای اسلامی ماست.

امین زاده با بیان اینکه کشور ایران با صد سال قانون گذاری، ۱۱ هزار قانون به تصویب رسانده است، عنوان کرد: به جای آنکه به سمت عمل و بخشنامه برویم به سمت تصویب قانون می رویم و مشخص نیست بر اجرای این قوانین نظارتی می شود یا خیر.

وی با اشاره به اینکه شهروندان ما چطور ۱۱ هزار قانون را بتواند حفظ کنند؟ گفت: باید به سمت مقرراتی برویم که مردم به حقوقشان پایبند باشند.

دستیار سابق رئیس جمهور در فرهنگ شهروندی با بیان اینکه باید علاوه بر حقوق مردم، آنها را به مسئولیت‌شان آگاه کنیم تا نشان دهیم حقوق شهروندی باید به یک فرهنگ نهادینه تبدیل شود، اضافه کرد: استانداری‌ها باید وظایف شهروندی، مسئولیت پذیری، احترام به حریم دیگران، رعایت محیط زیست، مقررات رانندگی و وظایف سیاسی را به مردم آموزش دهند.

امین زاده با اشاره به اینکه هزینه فوتی‌ها، معلولین و مجروحان کشورمان طبق آمار پلیس راهور در سال حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است و روزی ۴۵ کشته جاده ای داریم که می توان آن را هفته ای یک هواپیما بویینگ دانست، اظهار کرد: اگر حقوق بشر یک سویه است اما حقوق شهروندی دو سویه است؛ حقوق شهروندی برپایه کرامت، آزادی، برابری و عدالت استوار است.

وی با بیان اینکه در برابری به دنبال تشابه نیستیم بلکه به دنبال برابری عادلانه هستیم و در عدالت باید به سمت میانه روی پیش رویم، افزود: در انتخابات سال ۹۶ از حقوق شهروندی برای گرفتن رأی استفاده نکردیم و حقوق شهروندی را دستمایه کار سیاسی نکردیم چراکه حقوق شهروندی متعلق به ملت است و به فرد خاصی اختصاص ندارد.

دستیار سابق رئیس جمهور در فرهنگ شهروندی با اشاره به اینکه ۲۳۰ میلیون نفر در جهان گرفتار اعتیاد هستند و ۱۷۰ کشور را شامل می شود، تصریح کرد: صدا و سیما به هیچ وجه فرهنگ درستی برای نحوه زندگی مردم تبلیغ نمی کند و به سمت تجمل گرایی رفته و زندگی را به نمایش می گذارد که پایه ای در کشورمان ندارد، در حالی که باید هرچیزی با جامعه ایرانی اسلامی کشورمان مطابقت داشته باشد.

امین زاده با بیان اینکه ۸۰ زنان دستفروش مترو تهران سرپرست خانوار بوده، ۳۰ درصد همسرشان فوت شده، ۱۰ درصد همسرشان بیمار، ۱۰ درصدشان همسر زندانی و ۵ درصد دختران فراری هستند، تصریح کرد: هنر زنان هرمزگان، خوزستان و سیستان و بلوچستان مثال زدنی است و باید ارائه شود و ارزش بین المللی پیدا کند.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه سند توسعه محلات باید تهیه شود و از ظرفیت های ذاتی هر منطقه همچون خیرین بهره گرفته شود تا بیکاری و تکدی گری از بین برود، عنوان کرد: باید به سمت برگزاری جشنواره های شهروندی پیش رویم تا شاهد افزایش نشاط و شادابی در جامعه باشیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید