بازی نخ نمای «سیف» برای تصاحب دستاوردهای احتمالی جانشین خود / با یک تاکتیک احمدی نژادی، فاجعه مدیریتی فراموش نمی شود!
ولی الله سیف که روز گذشته، کنار رفتن او از بانک مرکزی قطعی شده بود، در اظهاراتی تلاش کرد تا ضمن فرافکنی درباره عملکرد غیرقابل دفاع خود، دوره مدیریتی اش را به گونه ای توصیف کند که گویی پر از تصمیمات زیرساختی و زیربنایی بوده و نتیجه درخشان موفقیت های آن در آینده مشخص خواهد شد!
به گزارش انتخاب، سیف که پس از نشست با کمیسیون اقتصادی مجلس سخن می گفت، بدون اشاره به فاجعه مدیریتی بانک مرکزی که به افزایش نقدینگی در کشور و هجوم آن به بازارهای مختلف از جمله ارز و سکه در مقاطع زمانی مختلف منجر شد و این بازارها را به بدترین شکل ممکن، با تلاطم مواجه کرد، از عملکرد بانک مرکزی در حوزه ارز دفاع کرد و «پیش بینی» کرد قیمت ارز مناسب تر شود.
در شرایطی که دلار در بازار غیررسمی با نرخی بیشتر از 9300 تومان قیمت خورده بود، سیف با استناد به رقم مبادله دلار در «بازار ثانویه» که تنها چند روز از تشکیل آن می گذرد، گفت: «در حال حاضر نرخ ارز در این بازار حدود 7400 تومان است و پیش بینی می شود قیمت ها با ایجاد شفافیت در عرضه و تقاضا مناسب تر شود و فضا برای تجارت خارجی طبیعی و متناسب با تحولات در صحنه بین الملل باشد.»
او همچنین در ادعایی عجیب، گفت: «در حال حاضر انبار کالاهای اساسی وضعیت خوبی دارد و با توجه به پیش بینی ها از درآمدهای ارزی می توان با اطمینان روی آرامش بلند مدت حساب کرد.»
اظهارات سیف یادآور اقدامات دولت محمود احمدی نژاد در زمان تحویل کابینه به حسن روحانی است. زمانی که اقدامات دولت دهم بهای دلار را به 3600 تومان رسانده بود، اما هرچه به زمان تحویل کابینه به روحانی نزدیک تر می شدیم، دولت احمدی نژاد، با اقداماتی مقطعی تلاش کرد تا هم قیمت دلار و سکه را کمی آبرومندتر کند هم به طور مثال با تزریق پول به بورس، شاخص را بالا ببرد تا به زعم خود، با ارقام مثبت و قابل قبولی دولت را به روحانی تحویل دهد.
اکنون سیف در حال اجرای همان سناریو آن هم در سطحی نازل تر است. او حتی از پایین آوردن مقطعی قیمت دلار و سکه و سرو سامان دادن به عملکرد بانک مرکزی ولو به صورت مقطعی و با اقدامات زودگذر هم عاجز ماند و ددر عوض، تلاش کرد تا صرفا به زبان، ادعا کند نتیجه اقداماتش در آینده مشخص خواهد شد. سیف 5 سال رییس بانک مرکزی بود و درست در سال آخر، با تصمیمات عجیب خود زمینه تاثیرپذیری و شکنندگی بیش از پیش اقتصاد کشور در حوزه پولی را فراهم کرد و با اولین شوک خارجی، ناگهان همه چیز از هم پاشید. اکنون که 5 سال گذشته از کدام «آرامش» و کدام «آینده» سخن می گوید؟ آیا او در همین یک سال گذشته – اگر نگوییم 4 سال قبل از آن – نمی توانست با تصمیمات منطقی تر و مدیریت حساب شده، آینده نزدیک آن روز – یعنی همین روزهایی که در آن به سر می بریم – را به «آرامش» برساند؟ اکنون که زمان رفتنش رسیده و خود نیز از این موضوع اطلاع داشت، از کدام آینده سخن می گوید؟
سیف در مدت اخیر تقریبا هیچ تسلطی روی بازار ارز نداشت و با مدیریت عجیبش تمام کارنامه موفق اقتصادی دولت یازدهم را هم زیر سوال برد. اما اکنون دست به دامن بازار ثانویه شده و از رقم «7400» تومانی دلار در این بازار، به گونه ای صحبت می کند که گویی یک افتخار برای دوران مدیریتی او محسوب می شود.
اظهارات سیف، فارغ از کارشناسی نبودن آن، در خوشبینانه ترین حالت، آغاز یک بازی «نخ منما» است که بر اساس آن، در صورت بهبود اوضاع در دوران مدیریت رییس کل بعدی بانک مرکزی بتواند دوباره وارد بازی شده و به زعم خود افتخار آرامش ماه های آتی در حوزه پولی کشور را به نام خود بزند.
entekhab.ir/001lRm