بازگشت لفاظی عربستان علیه ایران

    کد خبر :367730

جلسات وزرای خارجه عرب در حالی صورت گرفت که اتحادیه عرب در حل مناقشه‌های کشور‌های عربی به حاشیه رفته و قرقاش در هشتم سپتامبر خواستار “دخالت بیشتر عربی” در بحران سوریه شده است.

عربستان به همراه سه کشور عربی دیگر، کمیته‌ای ویژه درباره ایران تاسیس کرده و پیش‌نویس یک قطعنامه ضدایرانی را به نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب در قاهره ارائه کرده است.

به گزارش فرارو، در روز‌های اخیر لفاظی‌های مقامات عربستان علیه ایران اندکی کمتر شده بود. اما الان معلوم شده که در این روز‌ها عادل جبیر، وزیر خارجه عربستان، بر روی صدور یک قطعنامه علیه ایران در نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب کار می‌کرد.

چهار کشور عربستان، امارات، مصر و بحرین، کمیته‌ای ویژه در امور ایران به نام “کمیته وزارتی چهارجانبه عربی مسئول پیگیری تحولات بحران با ایران و راه‌های مقابله با مداخلات ایران در امور داخلی کشور‌های عربی” تشکیل داده‌اند. این کمیته روز سه شنبه به ریاست انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجی، در مقر دبیری کل اتحادیه عرب در قاهره جلسه‌ای در خصوص ایران برگزار کرد.

در این جلسه، انور قرقاش، عادل جبیر، سامح شُکری، وزیر خارجه مصر، شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین، و احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب، حضور داشتند.

پس از آن، اتحادیه عرب جلسه‌ای در سطح وزاری خارجه برگزار کرد. کمیته چهارجانبه قطعنامه‌ای را علیه ایران آماده و آن را در این جلسه ارائه کرد. علاوه بر این، اعضای این کمیته با صدور بیانیه‌ای، آنچه آن‌ها “دخالت ایران در امور داخلی کشور‌های عربی” خواندند را محکوم کردند.

این بیانیه، ایران را به انجام “اقدامات تروریستی” و نیز نقض قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت متهم می‌کند. بحرین نیز، گزارشی درباره حمایت ادعایی ایران از گروه “سرایا الاشتر” ارائه کرد که با استقبال کمیته چهارجانبه مواجه شد.

وزاری خارجه چهار کشور مدعی دخالت ایران و ترکیه در امور سوریه شدند و آن را محکوم کردند. کمیته عربی از برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران هم ابراز نگرانی کرد.

علاوه بر این، در حاشیه جلسات اتحادیه عرب در قاهره، جبیر با همتای مصری‌اش، شکری، دیدار و گفتگو کرد. احمد ابو زید، سخنگوی وزارت خارجه مصر درباره محتوای گفتگو‌های دو طرف گرفته شکری در دیدار با جبیر بر اهمیت هماهنگی ریاض و قاهره درباره مقابله با “مداخلات خارجی در منطقه عربی” تاکید کرده است.

جلسات وزرای خارجه عرب در حالی صورت گرفت که اتحادیه عرب در حل مناقشه‌های کشور‌های عربی به حاشیه رفته و قرقاش در هشتم سپتامبر خواستار “دخالت بیشتر عربی” در بحران سوریه شده است. گفتنی است در روز‌های اخیر، گمانه‌زنی‌ها درباره حمله ارتش سوریه به آخرین پایگاه معارضان در استان ادلب بیشتر شده است. کشور‌های عربی، بویژه عربستان، که تا چند سال پیش یکی از بازیگران بحران سوریه بوده، اکنون تقریبا از معادلات سوریه کنار گذاشته شده است. ایران و روسیه و ترکیه از طریق فرآیند مذاکرات آستانه، تلاش‌ها برای حل بحران سوریه را رهبری می‌کنند. این سه کشور در جریان نشست اخیر تهران، بر ضرورت جدا کردن نیرو‌های اپوزیسیون از تروریست‌ها در ادلب تاکید کردند. در این فرآیند، کشور‌های عربی تقریبا هیچ نقشی ندارند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید