بازگشت طرح “الزام شهرداری تهران به ارائه اولویت‌های اجرای طرح بلوکی بافت فرسوده”

    کد خبر :314735

اعضای شورای اسلامی شهر تهران با اکثریت آرا طرح الزام شهرداری به ارائه لایحه اولویت‌های اجرای طرح بلوکی بافت‌های فرسوده را به کمیسیون شهرسازی و معماری به عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع دادند.

محسن هاشمی در هفتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران و در جریان بررسی طرح الزام شهرداری به ارائه لایحه اولویت اجرای طرح‌های بلوکی بافت فرسوده،‌ گفت: در هنگامی که آقای شریفی به عنوان کاندیدای شهرداری تهران مطرح بودند در مورد نوسازی بافت فرسوده از واژه «کف بری» استفاده می‌کردند. بی تردید برای احیای بافت فرسوده تا کنون از روش‌های مختلفی استفاده شده اما نتوانسته‌ایم اقدام موثری برای نوسازی این بافت‌ها انجام دهیم.

وی ادامه داد: در احیای بافت فرسوده، صدها مصوبه، طرح، لایحه و قانون نوشته‌ایم اما چرا به درستی اجرایی نشده‌اند. چگونه باغات را هنگام سرمایه گذاری نابود کرده‌ایم چون درآمد از آن محل کسب می‌شد. با این وجود حتی یک ریال هم در بافت‌های فرسوده سرمایه گذاری انجام ندادیم.

رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: می‌خواهم از طرحی که توسط آقای میرلوحی در خصوص بافت‌های فرسوده مطرح شده حمایت کنم. این طرح شهرداری تهران را ملزم می‌کند تا روشی را ارائه کند که برای نوسازی بافت‌های فرسوده اقدام موثری در پی آن انجام شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران نیز در مخالفت با طرح ارائه شده، گفت: لازم است ابتدا بازنگری در مصوبات صورت گیرد و در مرحله بعد طرح پیشنهاد شود. باید طرح‌هایی که ارائه می‌شود با مصوبات قبلی تطبیق داده شوند چرا که این طرح‌ها وقت وانرژی شورا را می‌گیرند و در نهایت نیز رد می‌شوند.

وی افزود: شورای شهر چهار مصوبه داشته که می‌تواند این طرح را پوشش دهد مثل مصوبه ساماندهی مشارکت‌های اجتماعی در احیای بافت‌های فرسوده در تهران، تشویق مالی مالکین و سرمایه گذاران در تجمیع و نوسازی پلاک‌ها و واحدهای واقع در بافت‌های فرسوده، الزام شهرداری تهران به ارائه برنامه احیا و نوسازی بافت‌های فرسوده و دادن مجوز به شهرداری تهران جهت استفاده از منابع و سرمایه‌های خارجی به منظور نوسازی بافت‌های فرسوده شهر تهران. لذا اگر مفاد این طرح را در نظر بگیریم محتوای آن هر آنچه که مد نظر طراحان است محقق خواهد شد.

وی تاکید کرد: با توجه به نوسازی 40 درصدی محلات دارای بافت فرسوده امکان تعیین محدوده‌های مداخله گسترده و متمرکز در مقیاس محله وجود ندارد و نوسازی بلوکی می‌تواند در بلوک‌هایی که تا کنون به دلایل مختلفی در آنها نوسازی صورت نگرفته پیش بینی شود. این بلوک‌ها که در سطح بافت‌های فرسوده وعمدتا در مناطق 9، 10، 12، 15، 16 و 20 پراکنده هستند و مساحت آنها حدود 21 هکتار است. لذا اجرای بلوکی و متمرکز پروژه‌های نوسازی در قیاس با روش تدریجی، مشارکتی و خرد مقیاس دارای تبعات اجتماعی بوده و در تجاربی نظیر نواب سبب مهاجرت ساکنان و از بین رفتن هویت‌های محله‌ای شده است.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از بحث و بررسی در خصوص این طرح، نهایتا با رای اکثریت آن را مجددا به کمیسیون مربوطه برای بررسی بیشتر ارجاع دادند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید