بازگشت آرامش به بازار طلا و ارز/ کاهش قیمت شدید در راه است؟

    کد خبر :1142274
قیمت طلا و سکه
 بازار طلا و سکه و ارز این روزها تحت تأثیر نوسانات شدید سیاسی و اقتصادی است. از یک سو، مذاکرات حساس ایران و آمریکا در حال پیگیری است و از سوی دیگر، نوسانات دلار و کاهش قیمت طلای جهانی، فضای نامطمئنی را در بازارهای مالی ایجاد کرده است.
این تحولات با تأثیر مستقیم بر قیمت‌ها در بازار ارز و طلا، معامله‌گران را در وضعیت بلاتکلیفی قرار داده و آینده این بازارها را به یک معما تبدیل کرده است.

به گزارش اقتصادنیوز،‌ بازار ارز و طلا در روزهای اخیر شاهد نوساناتی شدید بوده است که بیشتر ناشی از تحولات سیاسی و انتظارات مربوط به مذاکرات ایران و آمریکاست. با توجه به شروع دور چهارم مذاکرات، شرایط بازار ارز به‌ویژه در بازار دلار و سکه به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و تحلیلگران به‌دقت این تحولات را پیگیری می‌کنند. در همین راستا، کاهش قیمت طلا و نوسانات قیمت دلار، باعث شده تا معامله‌گران در بازار طلا و سکه با چالش‌های جدیدی مواجه شوند و سوالات زیادی درباره روند آتی قیمت‌ها در این بازارها مطرح شود.

بازار ارز روز شنبه با شروع معاملات به کانال سوم رسید و این نوسانات که بیشتر ناشی از شرایط سیاسی و انتظارات مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا بود، به‌ویژه در آستانه دور چهارم رایزنی‌ها که قرار است برگزار شود، بیشتر نمایان شد. این مذاکرات از منظر تحلیلگران اقتصادی اهمیت ویژه‌ای دارد و بر روند بازار تاثیر زیادی خواهد گذاشت. در این میان، اخبار مربوط به عدم حضور تیم فنی آمریکا که مسئول بررسی جزئیات و رفع تحریم‌ها هستند، این نگرانی را ایجاد کرده که مذاکرات ممکن است به تعویق بیفتد یا به نتیجه مطلوب نرسد.

بازار ارز در حال حاضر تحت تأثیر اخبار و شایعات سیاسی قرار دارد و معامله‌گران به شدت منتظر نتایج این مذاکرات هستند. این در حالی است که قیمت دلار در معاملات روز شنبه با نوسان‌هایی همراه بود و علی‌رغم بازگشایی در مرز کانال سوم، نتوانست به ثبات برسد. این نوسانات شدید قیمت دلار به دلیل عدم قطعیت در نتیجه مذاکرات، تأثیرات زیادی بر دیگر بازارهای مالی به‌ویژه بازار طلا و سکه گذاشته است.

بازار ارز خلوت و کم نوسان

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات امروز را بدون تغییر نسبت به معاملات پشت خطی روز گذشته، در کف کانال دوم کریدور هشتم بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات، با نوسان مثبت یک کانال بالا رفت و به پله اول کانال دوم کریدور هشتم رسید. قیمت دلار تهران در نیمه دوم معاملات در کف کانال سوم این کریدور در معامله بود و در لحظه نگارش این گزارش در به کف کانال ششم کریدور هشتم رسید.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله‌گران فنی، محدوده حمایت مهم دلار تهران ابتدا در کف کانال دوم از کریدور هشتم و سپس در میانه کانال اول قرار دارد و در صورتی که قیمت دلار پایین‌تر از این مرزهای حمایتی تثبیت دهد احتمال کاهش بیشتر تا کف این کریدور وجود دارد و در مقابل مرز مقاومت اول در کف کانال چهارم کریدور هشتم و سپس در کف کانال پنجم کریدور هشتم قرار دارد.

قیمت دلار هرات هم معاملات امروز را با نوسان مثبت ۷۰۰ تومانی در پله ششم کانال دوم کریدور هشتم بازگشایی کرد و در نیمه اول در همین کانال در معامله بود. قیمت دلار هرات در نیمه دوم معاملات در نیمه اول کانال دوم کریدور هشتم در معامله بود و در لحظه نگارش این گزارش به پله سوم کانال ششم کریدور هشتم بالا رفت.

درهم امارات هم با گپ منفی ۲۰۰ تومانی نسبت به معاملات روز پنج‌شنبه در سطح ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان استارت زد و در نیمه اول معاملات در ابتدا تا نرخ ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافت و سپس با تغییر روند نزولی شد و به ۲۲ هزار و ۶۵۰ تومان رسید. قیمت درهم امارات در نیمه دوم معاملات با ادامه کاهش به قیمت بازگشایی رسید و در لحظه نگارش این گزارش در سطح ۲۳ هزار و ۷۵۰ تومان در معامله بود.

معامله گران فنی معتقدند، درهم در محدوده ۲۲ هزار و ۴۰۰ تومان از حمایت قوی برخوردار است و حفظ این محدوده می‌تواند معامله‌گران را به تداوم روند صعودی امیدوار کند. در مقابل از دست رفتن این مرز حمایت، گذر درهم را به کانال‌های کاهشی خواهد انداخت. مرز مقاومت درهم، ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان است که عبور و تثبیت روزانه بالای آن، شانس افزایش قیمت را تقویت خواهد کرد.

از سوی دیگر بازار ارز رسمی هم شاهد افزایش قیمت دلار و کاهش قیمت یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار ۷۱ هزار و ۴۴۵ تومان قیمت خورد و نرخ حواله‌ای آن هم، ۶۹ هزار و ۴۹۹ تومان نرخ گذاری شد. یورو هم با گپ منفی ۸۰ هزار و ۵۲۰ تومان معامله شد و حواله یورو هم ۷۸ هزار و ۳۲۷ تومان قیمت خورد. درهم امارات هم در بازار رسمی ۱۹ هزار و ۴۵۴ تومان نرخ‌گذاری و حواله درهم ۱۸ هزار و ۹۲۴ تومان معامله شد.

بیت کوین به ۱۰۴ هزار دلار نزدیک می‌شود؛ تتر در نوسانات محدود

به گزارش اقتصادنیوز،‌ در بازار رمز ارزها، تغییرات احساسات بازار بیت کوین به وضوح در روند افزایشی اخیر این ارز دیجیتال مشاهده می‌شود. تقاضای لحظه‌ای برای بیت کوین در ساعات اخیر افزایش یافته است، که به‌ویژه تحت تاثیر شاخص‌های فنی و روانشناسی بازار قرار دارد. شاخص قدرت روند (RSI) برای بیت کوین از ۲۰ به ۸۰ افزایش یافته است که به وضوح نشان‌دهنده وضعیت صعودی است. معمولاً زمانی که این شاخص بالای ۶۰ قرار می‌گیرد، به معنای روند صعودی قوی است و حمایت از قیمت‌های بالاتر را تایید می‌کند. این وضعیت بیانگر احساسات مثبت در بازار و اطمینان سرمایه‌گذاران از ادامه روند صعودی بیت کوین است.

افزایش قابل توجه شاخص RSI، نشان‌دهنده ورود پول‌های جدید و حجم معاملات بیشتر در بازار بیت کوین است که احتمالاً ناشی از اخبار و تحولات مثبتی است که به اعتماد بازار کمک کرده است. در چنین شرایطی، بازار در وضعیت خرید قرار دارد و هرگونه فشار منفی احتمالی در کوتاه‌مدت با مقاومت قابل توجهی مواجه خواهد شد.

با توجه به شرایط فعلی، تحلیلگران فنی پیش‌بینی می‌کنند قیمت بیت کوین همچنان قادر به حفظ سطوح بالاتر باشد و ممکن است پس از عبور از مرز مقاومتی ۱۰۴ هزار دلار، به سطوح بالاتری همچون ۱۰۶ هزار و ۵۰۰ دلار یا حتی ۱۱۰ هزار دلار نیز برسد. از سوی دیگر، اگر قیمت بیت کوین به مرز حمایتی ۱۰۳ هزار دلار نزول کند، احتمال برگشت صعودی آن و ادامه روند افزایشی تا این سطوح بالاتر وجود خواهد داشت.

در کنار این تحلیل‌ها، نوسانات تتر که به‌طور معمول کمتر از سایر ارزهای دیجیتال است، نشان‌دهنده ثبات نسبی این ارز پایدار در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال است. اما همانطور که پیش‌بینی شده، اگر تتر نتواند مرز حمایتی خود را حفظ کند، ممکن است نوسانات محدودی به سمت سطوح پایین‌تر تجربه کند.

طلا و سکه در سایه مذاکرات؛ قیمت‌ها کاهش می‌یابند یا در بلاتکلیفی می‌مانند؟

بازار طلا و سکه در روز شنبه در واکنش به اخبار سیاسی و افت قیمت طلای جهانی با روند نزولی بازگشایی و قیمت طلا با کاهش قابل توجهی همراه شد و به نیمه کانال ۶.۶ میلیون تومان رسید. در بازار سکه، نوسانات بیشتری مشاهده شد و برخی قطعات سکه با کاهش قیمت مواجه شدند، در حالی که سایر قطعات اندکی افزایش داشتند. این تشتت در قیمت‌ها بیشتر به دلیل تداوم نوسان‌های دلار و تأثیرات آن بر بازارهای داخلی بود.

با توجه به شروع دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، سیگنال‌هایی از کاهش قیمت‌ها در بازارهای مالی به وضوح مشاهده می‌شود. اما در عین حال، افزایش چالش‌های سیاسی و عدم اطمینان از نتیجه مذاکرات باعث نوسانات بیشتری در قیمت دلار و به‌تبع آن در قیمت سکه و طلا شده است. از سوی دیگر، افت قیمت طلا جهانی مزید بر علت شده و به شدت کاهش قیمت طلا در بازارهای داخلی افزوده است.

قیمت جهانی طلا امروز در سطح ۳۳۲۵ دلار قرار دارد و به دلیل تعطیلات پایان هفته میلادی،‌ ارزش فلز زرد امروز و فردا در همین محدوده ثابت است.

قیمت طلای آبشده هم امروز با گپ منفی در ابتدای روز در سطح ۲۸ میلیون و ۶۸۹ هزار تومان قرار داشت و معاملات را با نوسان مثبت در نرخ ۲۸ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان بازگشایی کرد و با نوسان منفی تا نرخ ۲۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان کاهش یافت و سپس با تغییر روند صعودی شد و در لحظه نگارش این گزارش در مرز ۲۸ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان در معامله بود.

تحلیلگران بر این باورند قیمت طلای آبشده در مرز ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان از حمایت قوی برخوردار است و در صورت شکستن این مرز کف کانال در دسترس خواهد بود. در مقابل مرز مقاومت طلای آبشده در ناحیه ۲۹ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان قرار دارد که شکستن این مرز موجب در دسترس قرار گرفتن کانال ۳۰ میلیون تومان می‌شود.

ارزش هر گرم طلای ۱۸ عیار هم امروز، به شش میلیون و ۶۴۸ هزار تومان رسید.

از سوی دیگر، قیمت سکه امامی هم معاملات را در سطح ۷۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز کرد و با افزایش تا ۷۵ میلیون تومان بالا رفت و سپس با تغییر روند نزولی شد و با از دست دادن این کانال تا نرخ ۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش یافت و در زمان نگارش این گزارش در نرخ ۷۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در معامله بود.

تحلیلگران بازار معتقدند در صورت ادامه روند صعودی قیمت دلار، سکه امامی مرز مقاومت ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را در پیش دارد که در صورت عبور از این مرز، کانال ۷۶ میلیون تومان در دسترس خواهد بود. همچنین مرز حمایتی سکه امامی در کف کانال ۷۴ میلیون تومان قرار دارد که شکستن این مرز منجر  به فتح کانال ۷۳ میلیون تومان می شود.

نیم سکه و ربع سکه هم امروز به ترتیب ۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت خوردند و سکه گرمی هم، در محدوده ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شد.

با توجه به تحولات اخیر در مذاکرات ایران و آمریکا، به‌ویژه تهدیدهای اخیر استیو ویتکاف، تحلیلگران بازار ارز و طلا انتظار دارند که این موضوع تأثیرات گسترده‌ای بر نوسانات بازارها داشته باشد. ادامه تنش‌ها و تهدیدهایی که به صراحت اعلام می‌شود، ممکن است باعث افزایش عدم اطمینان در بازارهای جهانی شده و تقاضا برای دارایی‌های امن مانند طلا را افزایش دهد.

به عقیده معامله گران، اگر مذاکرات یکشنبه میان ایران و آمریکا به توافقی منتهی نشود، شاهد افزایش نوسانات در بازار ارز خواهیم بود. این موضوع به‌ویژه برای بازار دلار و تتر که به‌طور مستقیم تحت تأثیر مسائل سیاسی و اقتصادی بین‌المللی قرار دارند، مهم خواهد بود. هرگونه شکست در مذاکرات یا حتی عدم پیشرفت ملموس می‌تواند فشارهای بیشتری به قیمت دلار وارد کند و احتمالاً موجب افزایش تقاضا برای طلا و سکه به‌عنوان دارایی‌های امن خواهد شد.

به‌طور کلی، فضای موجود باعث شده که بازار طلا و سکه به‌ویژه در ایران، همچنان تحت‌تأثیر اخبار مربوط به این مذاکرات باشد. تداوم این شرایط سیاسی می‌تواند به تقویت تقاضا برای سکه‌ها و طلا در بازار داخلی منجر شود، به‌ویژه در شرایطی که اخبار شایعه‌وار و تهدیدهای سیاسی بر بازارهای جهانی تأثیرگذار است.

در صورتی که مذاکرات به توافق نرسد و تحولات منفی ادامه یابد، احتمال کاهش بیشتر ارزش ریال و افزایش قیمت دلار وجود دارد. پله‌های حمایتی و مقاومتی دلار در کریدورهای پایین‌تر در نوسان خواهد بود.

درمجموع تحلیلگران بازار پیش‌بینی می‌کنند که نوسانات اصلی بازار ارز و طلا پس از پایان مذاکرات ایران و آمریکا در عصر فردا آغاز خواهد شد. در حال حاضر، بازار در وضعیت آرامی قرار دارد و هیچ نوسان قابل توجهی مشاهده نمی‌شود. به نظر می‌رسد که معامله‌گران بزرگ که معمولاً روندهای اصلی بازار را تعیین می‌کنند، امروز از فعالیت در بازار خودداری کرده‌اند. این موضوع نشان‌دهنده عدم اطمینان در فضای بازار و انتظار برای نتایج مذاکرات است که می‌تواند تغییرات قابل توجهی در وضعیت بازار ایجاد کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید