اینجا تهران است، فروشگاه بزرگ “تُرکیه”
مرکز تجاری کالای ترکیه فعالیت خود را برای بازایابی و فروش عمده محصولات ساخت ترکیه با قیمتگذاری بر اساس نرخ دلار، در قلب پایتخت ایران آغاز کرد.
به گزارش تسنیم، نامش مرکز تجاری ترکیه در ایران است، در گرانقیمت ترین محله شهر تهران واقعشده، برخلاف رویه معمول، برروی سردر مرکز تجاری نام مکان بهصورت ایرانی نوشته نشده است.
شاید با توجه به رسانهای شدن افتتاح مرکزی تجاری ترکیه در ایران که واکنشهای زیادی نیز به همراه داشت اطراف این مرکز فردی با لباس سفید سکوریتی یا همان نگهبانی با بیسیم (واکی تاکی) ایستاده است.
این مرکز تجاری در ساختمان 6 طبقهای واقعشده است، دریکی از طبقات آن دفتر مرکزی یک شرکت هواپیمایی ترکیهای قرار گرفته و طبقات بالایی محل بازاریابی و فروش عمده کالاهای ساخت ترکیه مانند: پوشاک، پرده، تخت، مبلمان، حوله، سیسمونی بچه، جوراب، لباس زیر و … است.
بیشتر از چند روزی از افتتاح این مرکز تجاری با حضور وزیر اقتصاد ترکیه و معاون وزیر صنعت ایران، نمیگذرد، تقریباً خالی از مشتری است و بیشتر مراجعین سراغ همان شرکت هواپیمایی میروند. به همین دلیل بعد از ورودمان به سایر طبقات یکی از نگهبانان با چهرهای برافروخته به سراغ ما میآید که کجا میروید و برای بازدید از سایر طبقات باید با هماهنگی و با حضور میزبان رفت و آمد کنید.
فروش اجناس به دلار در قلب پایتخت
با وارد شدن به یکی از غرفههایی که برای پوشاک بازاریابی میکند خانمی فارسیزبان به استقبالمان آمده و میپرسد که چگونه میتواند کمک کند؟
وی برای توضیح فعالیت این مجموعه میگوید: حاضرین این مرکز تجاری ترکیه در ایران از مجلس صادرکنندگان ترکیه هستند که برخی از برندهای آنها قبلاً در ایران حضور داشتهاند و اکنون به دنبال توسعه بازارهای خود و برخی نیز به دنبال بازار یابی در ایران هستند.
وی برای توضیح بیشتر میگوید: ما برای حضور در ایران صرفاً به دنبال فروش مستقیم محصولات خود نیستم و در صورت توافق با طرف ایرانی حتی سرمایهگذاری مشترک خواهیم داشت اما مشتریان خردتر خود را نیز حتماً رد نمیکنیم و تبادلات تجاری و صادرات محصولات خود را به ایران خواهیم داشت.
وی همچنین به این نکته اشاره میکند که به دنبال ایجاد مراکز تجاری خرده فروشی در تهران، ساری و اهواز هستند تا فروشندگان پوشاک ترکیه گرد هم جمع شوند.
از نکات قابلتوجه برای فروش محصولات در مرکز تجاری ترکیه در ایران یا در واقع، مرکز واردات کالاهای ساخت ترکیه ، قیمتگذاری اجناس به دلار در قلب پایتخت است.
واردات چمدانی
یکی از فروشندگان میگوید: به دلیل احتمال نوسانات ارزی فروش ما به ایران بر اساس دلار صورت میگیرد.
وی که برای فروش لباسهای مجلسی بانوان بازاریابی میکند، میافزاید: این پوشاک با در نظر گرفتن هزینههای واردات و تحویل در ایران از 12 دلار تا 30 دلار قیمت دارند که در صورت خرید پوشاک در حجم بیشتر، امکان تخفیف بیشتر وجود دارد اما این کار باید بر اساس قرارداد مستمر صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه برای سفارش جنس باید 50 درصد پیش پرداخت داشت میافزاید: درصورتیکه این پوشاک را در ترکیه تحویل بگیرد قیمت آن پایینتر خواهد بود و می توان بهصورت چمدانی آن را وارد ایران کرد.
تی شرت 2.8 دلار
بنا براین گزارش برچسب نصب شده بر روی پوشاک نمونه موجود در غرفهها، به یورو و دلار نوشته شده است، بهطور مثال قیمت تیشرت های زنانه 2.8 دلار، کاپشن دخترانه 50دلار و شلوار ورزشی 11 یورو نوشتهشده است که متصدی حاضر تأکید میکند، قیمتهای فروش عمده متفاوت با این قیمتها است.
در طبقات بالایی نیز لباس عروس، عطر، ادکلن و مواد بهداشتی، پرده منزل، مبلمان و سیسمونی کودک برای بازاریابی و گرفتن سفارش برای واردات به ایران عرضه شده است.
معاون وزیر مرکز را افتتاح کرده است
هنگام ترک مرکز تجاری از فردی که برای ارائه توضیحات به ما وقت گذاشته است تشکر کرده و سؤال میشود که آیا برای فروش این پوشاک در این مشکلی وجود ندارد و کالایی قاچاق بهحساب نمیآیند؟
وی با اطمینان خاصی، صدای خود را صافکرده و میگوید: این مرکز توسط معاون وزیر صنعت آقای خسرو تاج افتتاح شده است و برای واردات، کلیه امور قانونی انجام میشود.
زمان ترک مرکز تجاری ساعت 12 ظهر است؛ خیابانهای اطراف نسبت به قبل کمی شلوغتر شده و ماشینهای لوکس در آن رفت و آمد هستند.
فعالان تجاری و اقتصادی ترکیه مرکز تجاری یک جانبه ای برای عرضه مستقیم و بدون واسطه محصولات خود در ایران ایجاد کرده اند و گویی آب از آب نیز تکان نخورده است.
شرکتها و کارخانجات تولید پرده در تبریز و نقش عوامل و سازمانهای دولتی در واردات و بده بستانهای بین این کارخانجات و شرکتها و تخته کردن اصناف دیگر.
همزمانی شروع تحریمها شرکتها و کارخانجات دولتی با همکاری سازمانهای دولتی اقدام به راه اندازی خط تولید پرده میکنند که دستگاههای گلدوزی بر روی پرده – تور – انواع نخ و سایر اقلام را توسط این سازمانها از طریق کانالهای ارتباطی دولتی وارد کشور کرده و بنام پرده ترک و مارکهای متعدد غیر استاندارد و تقلبی با کمترین کیفیتی که تولید داخل بوده وارد بازاد میکنند تا با دست به دست کردن آنها توسط دلالان کل بازار ایران را بدست گرفته و سود سرشاری را به جیب بزنند.
باید دید چگونه چنین سودی در زمان شروع تحریمها و با توجه به قیمت دلار در کوتاهترین زمان میسر میگردد تا مردم با مبالغ بسیار زیادی مجبور به خرید پرده های تقلبی بنام پرده ترک بشوند.
به کمپین اصناف بازار پرده بپیوندید
برخی با عوامل دست نشانده خود با احداث کارخانه های تولیدی در مراکز گمرکی در تبریز و دیگر نقاط با پنهان سازی اسپانسرهای خارجی و کانالهای وارداتی منسوجات پرده و بدست آوردن سود سرشار در کوتاهترین فاصله زمانی و گسترش مراکز تولیدی در دیگر نقاط با شعار حمایت از تولید کنندگان داخلی و با حمایت از این عناصر دست نشانده های شیادان خود اقدام به تولید در داخل با کمترین کیفیت و بصورت تقلبی بنام برندهای خارجی کل بازار را بنام برندهای وارداتی خارجی و ترک در دست گرفته که سبب رکود بازار دیگر اصناف و کلاهبرداری از مردم شده است که این کار در زمان تحریم و با توجه به گرانی قیمت دلار در جهت دور زدن تحریمها همسو بوده است.
تمام پارچه های تولید شده در تبریز که بنام پارچه های ترک به بازار داده میشود همگی تقلبی و از الیاف پلاستیک است. که دولت از این تولید کننده ها حمایت میکند.
دولت از مردم کلاهبرداری میکند
غصه نخورین همشون از آغازاده ها هستند ما اصناف بیکارمون بخاطر همینه.
بزارین تا خرخره بخورن یه روز تاوانشو پس میدن
بوجود آورنده مناطق اقتصادی گمرکی در زمان تحریمها چه کسی است بغیر از خود دولت؟
ما اصناف را چی حساب کردید؟ خوبه تو سایتهای مختلف خودتون مدعی هستید توسط این مناطق تحریم را دور میزندید.
آغازاده ها در این مناطق گمرکی کارخونه تولید پارچه راه میندازن و به اسم برندهای خارجی وارداتی کل بازار را در دست گرفتند.
این چه معنی میدهد؟
یعنی شما اصلا اطلاعی ندارید؟ لعنت بر هرچی مردم فریب است؟
جواب کشورهای همسایه که آغازاده هایتان به اسم برندهای آنها از مردم کلاهبرداری میکنند چه جوابی میتوانید داشته باشید؟
تازه صادر هم میکنید؟
پول این کلاهبرداری به جیب آغازاده ها میرود و نتیجه آن کلاهبرداری از مردم و بیکار شدن ما اصنافی که مثل آغازاده هایتان هیچگونه روابط دولتی نداریم و کلاهبرداری از مردم دیگر کشورها به اسم برندهای خارجی و صدمه وارد کردن به برندهای معروف کشورهای خارجی.
بس کنید اینهمه مردم فریبی را…
خیانتهای عناصر دولتی که این کارخانه ها را در زمان شروع تحریمها بوجود آورده اند یکی دوتا نیست. و همیشه تاوان آنرا مردم یا اصناف میدهند و انگشت اتهام به سوی امریکا و دیگر کشورها دراز میکنید.
اینکه دیگه کار آغازاده ها است. پس کو نقش کشورهای دیگر؟
شاید هم تا شنیدید قصد اعمال فشار به مسئولین دولتی دارند سریعا دست به کار شدید و جیب مردم را به اسم امریکا و دیگر کشورها خالی کردید.