ایران همواره از مذاکره در خصوص بحران یمن حمایت کرده است

  • سیاسی
  • جمعه ۱ تیر ۱۳۹۷ ۱۱:۰۴
    کد خبر :307636

سفیر اسبق ایران در کویت گفت: ایران همیشه بر این مساله تاکید دارد که راه حل یمن سیاسی است، نه نظامی؛ اما سعودی ها قبول نمی کنند.

رضا میرابیان سفیر اسبق ایران در کویت در گفتگو با مهر، در خصوص تحولات اخیر یمن و تلاش های دیپلماتیک صورت گرفته در جهت حل و فصل سیاسی آن بحران اظهارداشت: در خصوص یمن علی رغم هیاهویی که غرب در بسیج کردن ائتلاف میان عربستان و آمریکا در موضوع الحدیده به راه انداخت و از تمام توان و ظرفیت خود در اجیر کردن مزدوران فرانسوی و آفریقایی استفاده کرد تا حدیده را به عنوان اهرم فشاری علیه انصارالله استفاده کند نه تنها نتوانست کاری را پیش ببرد بلکه در محاصره اسیر شدند و امروز التماس می کنند که بتوانند اسرای خود را از آنجا رها کنند.

وی گفت: بنابراین آنچه که آنها در الحدیده انجام دادند یک بحث سیاسی، امنیتی و نظامی بود، آنها همزمان با عملیات حدیده نماینده سازمان ملل در امور یمن را به صنعا فرستادند تا با فشار وارد آوردن به انصارالله، از آنها واگذاری حدیده را به استناد سازمان ملل طلب کنند و البته این عملیات از سه ماه پیش طرح ریزی شده بود، اما دیدیم که امارات و عربستان با استفاده از چتر حمایتی غرب به ویژه آمریکا و فرانسه هم نتوانستند کاری پیش ببرند.

میرابیان در خصوص مذاکرات میان ایران و اروپا در موضوع یمن که از جمله تلاش ها و ابتکارات ایران در حل سیاسی این بحران به حساب می آید، ادامه داد: اروپایی ها بعد از برجام تلاش کردند در مساله یمن راه حلی سیاسی را پیدا کنند، از طرفی جمهوری اسلامی ایران هم همیشه بر این مساله اصرار و تاکید داشته که راه حل یمن سیاسی است و نه نظامی؛ اما متاسفانه سعودی ها راهکار نظامی را مد نظر قرار دادند و بر آن اصرار می کنند.

سفیر اسبق ایران در کویت تصریح کرد: سعودی ها تصور می کردند با وارد کردن فشار به مردم مظلوم یمن، بمباران آنها، انواع فشارهای روانی و اقتصادی علیه آنها می توانند به نتیجه برسند اما بعد از گذشت این سال ها از بحران یمن، به همه ثابت شده است که راهکار نظامی در یمن بی معنا است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچنان به سیاست های اصولی خود در قبال یمن پایبند است و آقای شمخانی هم یکبار به نقل از برخی مقامات اروپایی گفتند که آنها این پرسش را مطرح می کردند که ما با جاه طلبی های محمد بن سلمان چه کنیم؟ بنابراین معلوم می شود که بن سلمان همیشه نسبت به گفتگوهای سیاسی در خصوص یمن مخالف بوده و برای همین است که تلاش های ایران و برخی کشورهای اروپایی در این مسیر تا کنون با کارشکنی های سعودی چندان موفق نبوده است.

میرابیان با بیان اینکه فشارهای دیپلماتیک باید از طرف آمریکا و انگلیس به عنوان حامیان بین المللی سعودی بر آنها وارد شود تا پای میز مذاکره بنشینند، اظهار داشت: آنهایی که به عربستان سلاح و تجهیزات پیشرفته می دهند تا علیه مردم مظلوم یمن استفاده شود، باید سعودی ها را مجاب کنند تا به سمت مذاکره و راه حل سیاسی سوق پیدا کنند وگرنه تا زمانی که روند ارسال تسلیحات به عربستان ادامه داشته باشد امکان حضور عربستان پای میز مذاکره بسیار ضعیف است.

سفیر اسبق ایران در کویت اظهار داشت: پیشنهاد ما برای حل مساله یمن خیلی روشن است، نشستن اطراف درگیر در مساله یمن پای میز مذاکره و همزمان آتش بس میان آنها، چرا که نمی توان تحت بمباران وارد مذاکره شد و این مساله را ایران بارها به اروپایی ها و کشورهای منطقه گوشزد کرده است.

وی ابراز امیدواری کرد حوادث اخیر حدیده سعودی ها و اماراتی ها را سر عقل بیاورد تا متوجه شوند که بحران یمن راه حل نظامی ندارد.

میرابیان در پایان در خصوص اقدامات ایران پیرامون بحران یمن خاطرنشان کرد: اقدام ما آمادگی برای مذاکره است اما مهم این هست که طرف مقابل دست از شرارت بردارد و در برابر گفتگو و نشستن پای میز مذاکره مقاومت نکند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید