ایران میزبان کنگره اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه شد
دوازدهمین کنگره اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه (APPU) دوازدهم لغایت پانزدهم تیر ماه سال جاری با حضور ۳۲ کشور به میزبانی شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
حسین مهری در نشست خبری درباره نقش اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه اظهار کرد: این اتحادیه بزرگترین اتحادیه منطقهای در سطح آسیا و اقیانوسیه و مهمترین مجمع تصمیمگیری درباره توسعه و بهبود امور پستی در منطقه است.
به گزارش بازتاب به نقل از تسنیم، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تاریخچه تشکیل این اتحادیه عنوان کرد: اندیشه تشکیل اتحادیه نخستین بار توسط چهار کشور جمهوری خلق چین، کره جنوبی، فیلیپین و تایلند طی مذاکراتی مطرح شد که تلاشهای این کشورها به امضا و اجرای قرارداد همکاری پستی و تشکیل نخستین کنگره در سال 1965 با حضور چهار کشور موسس انجامید؛ در کنگره بعدی که در کیوتوی ژاپن در سال 1970 برگزار شد تعداد اعضا به 9 کشور رسید و سپس با عضویت تایوان تعداد اعضای شرکت کننده در کنگره ملبورن در سال 1974 به 10 رسید.
مدیر عامل شرکت ملی پست درباره چگونگی عضویت ایران در اتحادیه به عنوان کشوری از قاره آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در کنگره پنجم که در سال 1985 در کشور تایلند برگزار شد، به عنوان ناظر شرکت کرد و سرانجام در هفتمین کنگره که در سنگاپور برگزار شد، به عنوان عضو پذیرفته شد و شرکت کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 32 کشور دراین اتحادیه عضویت دارند، افزود: علاوه بر این افغانستان، اندونزی، بنگلادش، بوتان، برونئیدارالسلام، پاکستان، تایلند، چین، ژاپن، سنگاپور، سریلانکا، فیلیپین، کره جنوبی، گینه نو، لائوس، مالزی، مالدیو، نپال، نائورو، نیوزلند، ویتنام، هندوستان، کامبوج، فیجی، میانمار، جرایز سلیمان، مغولستان، وانوآتو، تونگا و ساموآ اعضای این اتحادیه را تشکیل میدهند.
رئیس هیئت مدیره پست، کنگره را نهاد عالی اتحادیه خواند و خاطر نشان کرد: کنگره از نمایندگان کشورهای عضو تشکیل میشود که هر چهار سال یک بار با حضور تمامی اعضای این اتحادیه برگزار میشود و درهر کنگره به مسائل و موضوعات راهبردی اتحادیه پرداخته شده و کمیتههای مختلف آن تشکیل جلسه میدهند.
مهری با یادآوری اینکه دیگر همکاریهای پستی منطقهای در قالب نهادهای دیگری از اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه صورت میگیرد، ابراز کرد: شورای عالی مدیران (EC)، به صورت سالانه با حضور تمامی اعضا و نمایندگان شورای راهبری و شورای عملیات پستی اتحادیه پستی جهانی و نمایندگان آژانسهای تخصصی سازمان ملل در یکی از کشورهای عضو اتحادیه پستی جهانی APPU برای حصول اطمینان از تداوم کار اتحادیه در فواصل بین کنگرهها، تشکیل میشود.
وی با بیان اینکه دفتر اتحادیه رابط ارتباطی، اطلاعاتی، پژوهشی و آموزشی کشورهای عضو اتحادیه است، افزود: تعاونی پست آسیا و اقیانوسیه (APP Cooperative) با هدف تقویت شبکه پستی در منطقه نیز فعالیت میکند که در حال حاضر 25 کشور از جمله ایران، عضو این تعاونی هستند که سالیانه نشست خود را برگزار میکنند.
معاون وزیر ارتباطات مرکز آموزش پستی آسیا و اقیانوسیه را از جمله نهادهای مهم اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه برشمرد و تصریح کرد: این مرکز به منظور تأمین تسهیلات آموزشی در راستای بهبود سرویسهای پستی در حوزه آسیا و اقیانوسیه در سال 1970 در بانکوک تایلند تأسیس شده است.
مدیر عامل پست حقالسهم را از سوی کشورها برای عضویت در اتحادیه ضروری دانست و گفت: در هر کنگره درباره حداکثر مخارج سالانه براساس توصیههای مدیر کل دفتر مرکزی تصمیمگیری میشود؛ این هزینهها میان تمامی اعضا تقسیم میشود.
وی افزود: حقالسهم هر کشور براساس طبقهبندی حقالسهم اتحادیه پستی جهانی تعیین خواهد شد؛ برای تقسیم مخارج اتحادیه، کشورهای عضو به سه گروه 5، 3 و 2 واحدی تقسیم میشوند که پست ایران در طبقه حقالسهم سه واحدی قرار دارد.
مهری با اشاره به اینکه کشور ایران پس از 17 سال دوباره میزبانی برگزاری کنگره اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه را برعهده گرفته است، اظهار کرد: آمادگی پست ایران برای برگزاری این مهم طی یازدهمین کنگره پستی آسیا و اقیانوسیه در هندوستان در سال 2013 به اطلاع کشورهای عضو و دبیرخانه اتحادیه رسید و رسما مورد تصویب کنگره قرار گرفت؛ همچنین اعلامیه رسمی جمهوری اسلامی ایران در همان سال توسط وزارت متبوع اعلام شد.
مدیر عامل شرکت پست گفت: براساس هماهنگیهای به عمل آمده، کنگره 2017 اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه با هدف تبیین و بررسی سیاستهای منطقهای در حوزه پستی و تبادل تجربیات و توسعه همکاریهای بینالمللی به میزبانی کشورمان، طی روزهای 12 لغایت 15 تیرماه سال جاری در هتل المپیک تهران برگزار میشود.
وی برگزاری این نشستها را در سطح منطقهای و بینالمللی بسیار مهم و استراتژیک تلقی و عنوان کرد: چنین مجامعی از یکسو فرصتی برای توسعه و بهبود همکاریها و روابط پستی باکشورهای عضو در منطقه، بهرهبرداری از پتانسیلهای منطقه در زمینه خدمات، تسهیلات و تجهیزات پستی، صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای منطقه در راستای درآمدزایی را ایجاد خواهد کرد.
مهری خاطر نشان کرد: از سوی دیگر با نزدیکتر شدن مواضع کشورهای منطقه میتوان در محافل جهانی نظیر اتحادیه پستی جهانی نفوذ و اثرگذاری در تصمیمگیریها را با در نظر گرفتن منافع کشورهای منطقه افزایش داد.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه در خلال کنگره پیشنهادات کشورها مطرح و با حداکثر آرا به تصویب میرسد، افزود: احکام اتحادیه از سوی کشورهای عضو امضا و به اجرا درخواهد آمد.
مدیر عامل پست افزود: کشورهای امضاکننده نسبت به تنفیذ، پذیرش و تصویب اساسنامه، پروتکلهای الحاقی و سایر احکام اتحادیه در چارچوب قانون اساسی کشورشان اقدام میکنند.
مهری درباره دستاوردهای کنگره 2017 برای پست ایران تأکید کرد: میزبانی دوازدهمین کنگره پستی آسیا و اقیانوسیه از سوی پست کشورمان و حضور فعال و نقشآفرینی در این اتحادیه علاوه بر کسب مزیتهای پستی، جایگاه و وجهه جمهوری اسلامی ایران را در سطح منطقه آسیا واقیانوسیه ارتقا خواهد بخشید.
وی با اشاره به اینکه به دنبال برگزاری این کنگره، جمهوری اسلامی ایران ریاست شورای عالی مدیران اتحادیه (APPU-EC) را به مدت چهار سال تا کنگره آتی که در کشور تایلند برگزار میشود، برعهده خواهد گرفت اظهار کرد: پست ایران با میزبانی بهینه این اجلاس بتواند زمینه لازم برای توسعه همکاریهای پستی میان کشورهای عضو و ایجاد فضای هماندیشی و تعامل میان متخصصان پستی در سطح منطقه را فراهم آورد و نام کشورمان در عرصه پستی بار دیگر خوش بدرخشد.