ایران تولید نفت خود را ۸۰۰ هزار بشکه کاهش می دهد

    کد خبر :280235

براساس تصمیم مسئولان ارشد وزارت نفت ۲۷ مخزن نفتی تحت مدیریت مناطق نفتخیز جنوب قرار بود از مدار توسعه وتولید خارج شوند که با برگزاری جلسات متعدد میان شرکت نفت مناطق نفتخیز و وزارت نفت فعلا این تصمیم اصلاح شده است.

به تازگی مسئولان ارشد وزارت نفت تصمیم گرفته‌اند 27 مخزن نفتی تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به دلیل عدم تزریق منابع مالی از مدار تولید خارج شود.

در همین رابطه جلسات متعددی بین مسئولان صنعت نفت در تهران و مسئولان شرکت مناطق نفتخیز جنوب برگزار شد تا مانع از اینکار شوند.

پیگیری خبرنگار فارس حاکی‌ست منابع مالی ناچیزی نیز برای سرپا نگه داشتن این مخزن ها که هم اکنون در تولید هستند در اختیار شرکت نفت مناطق نفتخیز جنوب قرارگرفته است.

ظاهرا بر اساس تصمیم اتخاذ شده در وزارت نفت قرار بود به دلیل نبود سرمایه‌گذار خارجی سرمایه توسعه این میادین از صندوق توسعه ملی و به صورت پروژه‌ای و جداگانه در اختیار برخی از شرکت‌های داخلی قرار گیرد و عملا این شرکت ها کار توسعه وتولید 27 مخزن مناطق نفتخیز جنوب را انجام دهند.

در دیگر سو براساس تصمیم مسئولان مناطق نفتخیز جنوب بسته توسعه و سرمایه گذاری 27 مخزن براساس مدل قراردادی شرکت نفت مناطق نفتخیز جنوب آماده شده بود تا بتوان برای توسعه این مخازن که هم اکنون در حال تولید هستند سرمایه گذار جذب کرد و کارهای مقدماتی نیز برای آنها تعریف شد به طوری که یک پیمانکار بزرگ کار توسعه را انجام داده و مابقی فعالیت ها را به پیمانکاران جزء واگذار شود.

ظاهرا بر اساس نگاهی که مسئولان صنعت نفت تهران به این مخازن نفتی داشتند باید کار توسعه این مخازن تقریبا متوقف شود. در همین رابطه و براساس همین نگاه بود که مسئولان شرکت نفت مناطق نفت‌خیز جنوب رسما نامه ای را خطاب به کریم زبیدی مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران نوشته و نسبت به اتخاذ این تصمیم یعنی خروج 27 مخزن نفتی از مدار توسعه انتقاد کردند.

آنچه که در متن این نامه آمده و به امضای بیژن عالیپور مدیرعامل شرکت نفت مناطق نفتخیز رسیده است را در ادامه ملاحظه می کنید:

احتراماً پیرو نامه شماره ۲۰۵۵۴/۱۰۳/۹۷ مورخ ۲۷ فروردین سال ۹۷ ضمن تشکر از زحمات و همکاری جنابعالی و کارشناسان محترم آن مدیریت در برگزاری جلسات بررسی اطلاعات مربوط به قراردادهای فعال این شرکت طی مدت پنج روز از تاریخ ۱ اردیبهشت ۹۷ الی ۵ اردیبهشت ماه به پیوست خلاصه وضعیت و مانده تعهدات بررسی شده شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ایفاد می‌گردد، نظر به اینکه این بررسی‌ها با توجه به محدودیت منابع مالی جهت تعیین تکلیف و امکان خاتمه دادن به قرادادهای فعال این شرکت می‌باشد موارد زیر را به استحضار می‌رساند:

۱ـ همانگونه که در جدول پیوست ارائه شده است، مانده تعهدات قراردادهای سرمایه‌ای بررسی شده این شرکت براساس ظرفیت قراردادهای موجود و بدون احتساب تعدیلات و تغییرات احتمالی حدود ۱.۹ میلیارد دلار است. با توجه به برنامه زمانبندی و جریان نقدینگی پروژه‌های مرتبط، بودجه مورد نیز این قراردادها درسال ۹۷ حدود ۱.۳ میلیارد دلار برگزار می‌شود.

۲ـ خاتمه قراردادهای موجود و توقف فعالیت‌ها به ویژه در بخش تحت‌الارضی منجر به کاهش نفت به میزان حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز تا ۸۰۰ هزار بشکه در روز تا پایان سال ۹۷ خواهد شد، این کاهش به مراتب بیش از افزایش تولید شده طرح ۲۷ مخزن با تولید ۳۲۵ هزار بشکه در روز خواهد بود.

۳ـ تعدادی شرح نیاز و پروژه مرتبط با تولید وجود دارد که در مراحل مختلف تصویب و با فرایند مناقصه صورت خواهد گرفت و هنوز به مرحله انعقاد قرارداد نرسیده، اما در زنجیره ارزش قرارداد فعال این شرکت قرار دارد.

۴ـ بخشی از قراردادهای فعال موجود مرتبط با پروژه‌های جمع‌آوری گازهای همراه بوده که عدم تکمیل آنها باعث ادامه گازسوزی گسترده در مناطق عملیاتی این شرکت (مناطق نفت‌خیز جنوب) خواهد شد. همچنین تعداد دیگری از قراردادهای موجود، مربوط به پروژه‌های تأمین خوراک طرح پالایشگاه بیدبلند ۲ بوده که ناتمام ماندن این قراردادها باعث عدم امکان راه‌اندازی طرح مذکور خواهد شد.

۵ـ با عنایت به وضعیت کلی و شرایط قراردادها در صورت خاتمه دادن به آنها، خسارات و جرایم ناشی از دعاوی پیمانکاران و سازندگان به مراتب پرهیزنه‌تر ادامه کار قراردادهای موجود است.

۶ـ علاوه بر خسارات و جرائم قراردادی، عدم‌النفع و هدر رفتن سرمایه‌گذاری به عمل آمده و هزینه کارهای ناتمام، زیان‌های مضاعفی را به شرکت ملی نفت ایران تحمیل خواهد کرد.

۷ـ تبعات اجتماعی و امنیتی ناشی از خاتمه دادن به کار پیمانکاران و سازندگان که غالباً بومی و داخلی است، با توجه به وضعیت خاص منطقه مناطق نفتی جنوب بسیار سنگین و بحران‌زا خواهد بود و برآورد اولیه نشان می‌دهد حدود ۲۰ هزار نفر نیروی انسانی شاغل بیکار خواهند شد.

این گزارش حاکی است ظاهرا اعداد و ارقامی که در این نامه آمده است براساس یک برآورد 6 ماهه است که اگر قرار بود این مخازن یک سال متوقف شوند قطعا اعداد و ارقام بیشتر از این میزانی است که در نامه آمده است.

به هرحال خوشبختانه خبرهای درافتی از شرکت نفت مناطق نفتخیز جنوب حاکی است که کار توسعه و تولید از 27 مخزن ادامه یافته است و عملا نگاه اول وزارت نفت که منجر به تعطیلی نسبی کار روی 27 مخزن می‌شد عملی نشده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید