ایجاد 10 کریدور اصلی حمل ونقل جاده ای برای توسعه ترانزیت در کشور
معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل گفت: برای تسهیل تردد و توسعه ترانزیت در طرح جامع حمل ونقل کشور10 کریدور مهم در محورهای شریانی تعریف شده تا بار اصلی حمل ونقل جاده ای را بر عهده بگیرد.
محمدرضا کدخدا زاده افزود: مبدا و مقصد این 10 کریدور حمل ونقل، مرزهای اصلی کشور تعریف شده است که کریدور شماره یک از مرز شلمچه آغاز و به موازات سواحل خلیج فارس به طول یک هزار و 700 کیلومتر به کنارک در استان سیستان و بلوچستان منتهی می شود.
وی با بیان این که همزمان با افزایش تردد در این کریدور، توسعه سواحل مکران نیز بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد، گفت: مرزهای زمینی آستارا و سرخس در شمال، شلمچه، بوشهر و چابهار در جنوب، مرز دوغارون در شرق و مهران و قصرشیرین در غرب کشور، مبدأ و مقصد این کریدورهای10 گانه خواهند بود.
معاون شرکت ساخت با بیان این که هدف اصلی این کریدورها تخلیه ترافیک کریدورهای اصلی و تسهیل تردد است، گفت: در این بین کریدورهای دیگری وجود دارند که کارکرد آنها منطقهای و استانی است و عملاً تکمیل کننده کریدورهای نوع یک و نوع دوم هستند.
کدخدازاده اظهار داشت: عمده صادرات و واردات کشور از طریق خلیج فارس انجام میشود و کریدور شماره 10 که از مرز بازرگان به بندر امام خمینی (ره) به طول یک هزار و 480 کیلومتر در دست تکمیل است به موازات استانهای مرزی غرب کشور ادامه مییابد و با حمل ونقل ترکیبی در این مسیر، دیگر شهرهای همجوار مرزی نیز به آن وصل میشود.
این مقام مسئول گفت: کریدور شماره 7 نیز به شمال کشور منتهی می شود و امیدواریم این کریدور با دو خطه کردن محور تهران – فیروزکوه – قائمشهر- ساری امسال تکمیل شود.
به گزارش ایرنا، پیشتر وزیر راه و شهرسازی با اشاره به طرح جامع حمل ونقل اظهار کرد: بر اساس این طرح، 10 کریدور توسعه در ایران تعریف شده است که مناطق مختلف کشور از شمال، جنوب، شرق و غرب را به یکدیگر متصل می کند و هزینه اجرای این محورها 60 هزار میلیارد تومان است.
عباس آخوندی افزود: 10 کریدور توسعه تعریف شده بر اساس طرح جامع حمل ونقل، مناطق مختلف کشور را به یکدیگر متصل می کند که با احتساب کریدورهای درجه دوم و سوم در طرح جامع حمل و نقل در مجموع ، نیاز به 100 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری است.