اگر سرگیجه دارید، دور این غذاها خط قرمز بکشید!

    کد خبر :1175196
سرگیجه

یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند نقش مهمی در کاهش علائم سرگیجه داشته باشد؛ عارضه‌ای که معمولاً به‌دلیل مشکلات سیستم دهلیزی، میگرن، آسیب‌های سر، اختلالات گوش داخلی یا حتی تشنج بروز می‌کند.

براساس اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، برخی خوراکی‌ها با برهم زدن تعادل مایعات و تحریک سیستم عصبی، می‌توانند سرگیجه را تشدید کنند. متخصصان توصیه می‌کنند افراد مبتلا به سرگیجه از مصرف چهار گروه غذایی زیر پرهیز کنند:

۱. غذاهای شور
سدیم بالا باعث بر هم خوردن تعادل مایعات بدن می‌شود و احتمال بروز سرگیجه را افزایش می‌دهد. تنها یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک، ۶۰۰ میلی‌گرم سدیم دارد؛ یعنی بیش از یک‌سوم نیاز روزانه یک بزرگسال. بهتر است مصرف نمک اضافه، غذاهای شور، کنسروی، منجمد، چیپس، کراکر و سایر خوراکی‌های فراوری‌شده را حذف و به جای آن از سبزیجات تازه، سوپ خانگی، پاپ‌کورن ساده و چاشنی‌های گیاهی استفاده کنید.

۲. مواد غذایی شیرین
قندهای مصنوعی و شیرینی‌جات نیز مانند نمک می‌توانند تعادل مایعات بدن را مختل کنند. برای کاهش سرگیجه، خوراکی‌هایی مانند میوه تازه یا منجمد، غلات سبوس‌دار و چای گیاهی را جایگزین شربت‌های شیرین، آب‌نبات، مربا، نوشابه، نان و کیک‌های شیرین کنید.

۳. گوشت‌های فراوری‌شده
اگر هم‌زمان از میگرن و سرگیجه رنج می‌برید، محصولاتی مانند سوسیس، کالباس، پپرونی، جگر پخته و پنیرهای کهنه می‌توانند علائم را تشدید کنند؛ زیرا حاوی «تیرامین» هستند. بهتر است از گوشت تازه، ماهی، پنیرهای کم‌تیرامین یا حتی گزینه‌های غیرلبنی مثل توفو و شیر برنج استفاده کنید.

۴. آجیل و دانه‌ها
با اینکه مغزها برای سلامت قلب مفیدند، اما برخی از آن‌ها مانند بادام‌زمینی، کره بادام‌زمینی، گردو، دانه کدو و کنجد نیز تیرامین بالایی دارند و برای افراد مستعد سرگیجه مناسب نیستند. جایگزین‌های بهتر شامل روغن زیتون، روغن کانولا، ماهی قزل‌آلا و آووکادو است.

مصرف آگاهانه این خوراکی‌ها می‌تواند به کاهش سرگیجه کمک کند و کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید