اکران «مامان» در روز ششم فجر ۳۹
برج میلاد به عنوان کاخ رسانه در پنجمین روز از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر میزبان دو فیلم سینمایی «مامان» به کارگردانی «آرش انیسی» و همچنین فیلم سینمایی «منصور» نخستین ساخته سینمایی «سیاوش سرمدی» خواهد بود.
سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان سی و نهمین جشنواره فیلم فجر با اعلام اسامی آثار حاضر در بخش سودای سیمرغ آغاز به کار کرد. این دوره از جشنواره فیلم فجر با توجه به ادامه شیوع بیماری کرونا در شرایطی خاص و با محدودیتهای فراوان برگزار خواهد شد، برخلاف سالهای گذشته که کاخ رسانه میزبان چهار اثر بود امسال تنها دو فیلم در روز به نمایش گذاشته خواهد شد.
بر این اساس طی روزهای برگزاری جشنواره فیلم فجر در برج میلاد و پردیس سینمایی ملت به عنوان کاخ رسانهها و منتقدین شانزده فیلم طی هشت روز به نمایش در خواهند آمد. همچنین سرانجام تصمیم به برگزاری اکرانهای مردمی با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی شد.
به گزارش میزان، برج میلاد به عنوان کاخ رسانه در پنجمین روز از سی و نهمین جشنواره فیلم فجر میزبان دو فیلم سینمایی «مامان» به کارگردانی «آرش انیسی» و همچنین فیلم سینمایی «منصور» نخستین ساخته سینمایی «سیاوش سرمدی» خواهد بود.
***روایتی از یک مشکل خانوادگی در «مامان»
فیلم سینمایی «مامان» به کارگردانی «آرش انیسی» نخستین فیلمی است که در روز ششم جشنواره فیلم فجر در برج میلاد تهران روی صحنه می رود.
رویا افشار در این فیلم اجرای نقش مامان را بر عهده دارد و از دیگر بازیگران اصلی فیلم «مامان» میتوان به امیر نوروزی، عرفان ابراهیمی، امیر شمس و شقایق شوریان نام برد.
در خلاصه فیلم آمده است: «مامان» که با وجود جدایی از شوهرش برای خواهر و برادرهای او هنوز همان دختر آبادانیِ با کلاس و دوستداشتنی است، برای پسرهایش اما یک پیرزن بداخلاق و غرغرو است که با تاکسی خود مسافر جابهجا میکند و در ظاهر بزرگترین مانع خوشبختی آنها در زندگی است.
آرش انیسی که دانشآموخته سینما در مقطع کارشناسی ارشد از دانشکده سینما- تئاتر دانشگاه هنر است، فعالیت خود را با استوری بورد سه بعدی و پریویژوآلیزیشن در سینما آغاز کرد و پس از آن به سراغ تدوین رفت. انیسی همچنین ساخت ۱۳ فیلم کوتاه را در کارنامه خود دارد که از آن میان میتوان به فیلمهای کوتاه «ای پدر ما که در آسمانی» سال ۸۷، «بازتاب یک ذهن ناتمام» سال ۸۹، «در سوگ سیاوش» سال ۹۰ و فیلم کوتاه «رقص چاقو» را نام برد که در سال ۹۸ کارگردانی کرده است. انیسی در کنار تدوین تعدادی فیلم مستند شاخص، همچنین ساخت مستندهای بلند «حراج بزرگ» و «حباب بزرگ» را نیز در کارنامه خود دارد.
فیلم سینمایی «منصور» نخستین ساخته بلند سینمایی سیاوش سرمدی در مقام کارگردان است که به تهیهکنندگی جلیل شعبانی دومین فیلم روز ششم جشنواره فیلم فجر خواهد بود.
سیاوش سرمدی را پیشتر در مقام مستندساز میشناختیم. او که در کارنامه خود ساخت آثاری، چون «ادواردو»، «امام موسی صدر»، «چمران به روایت دختر جبل عامل»، «۸۰ سال مقاومت» و «داوطلب مرگ» ساخته است و در «منصور» نخستین کارگردانی فیلم سینمایی را تجربه میکند.
فیلم سینمایی «منصور» به کارگردانی سیاوش سرمدی و مشاور کارگردانی علیرضا داوودنژاد و تهیهکنندگی جلیل شعبانی به بخشهایی از زندگی شهید ستاری میپردازد. نگارش فیلمنامه این اثر سینمایی با نظارت سورنا ستاری، فرزند شهید ستاری صورت گرفته و قرار بود به جشنواره فیلم فجر سال گذشته راه پیدا کند که فیلم حاضر نشد.
با وجود تلاشهای جلیل شعبانی، تهیهکننده و سیاوش سرمدی کارگردان فیلم، درنهایت کرونا مانع فیلمبرداری بخشهایی از فیلم شد که قرار بود در خارج از کشور فیلمبرداری شود. این امر در سال جاری میسر شد و با فیلمبرداری بخشهای باقیمانده این فیلم و تغییر نام آن از «اوج ۱۱۰» به «منصور» حالا قرار است این محصول سازمان اوج راهی جشنواره فیلم فجر شود.
این فیلم با نگاهی به بخشهایی از زندگی شهیدستاری و طراحی و تولید اولین جنگنده کاملا ایرانی ساخته شده که در آن بخشهای ناگفته از هشت سال دفاعمقدس روایت شده است. ماجرای ساخت جنگنده ایرانی آذرخش نقطه کانونی و خط محوری این فیلم است.
محسن قصابیان بازیگر اصلی و ایفاکننده نقش شهیدستاری است و بازیگران دیگری ازجمله لیندا کیانی، حمیدرضا نعیمی، مهدی کوشکی، علیرضا زمانینسب، قاسم زارع، جواد هاشمی و…. ایفای نقش کردهاند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «سالهای پایانی جنگ است؛ ایران درگیر کمبود تسلیحات نظامی است؛ سرتیپ ستاری بر یک پروژه مهم کار میکند…».