اوپک پلاس به کاهش تولید نفت ادامه میدهد؟
با شیوع کرونا و کاهش تقاضا برای خرید نفت، روند کاهشی قیمت نفت آغاز شد، این روند نزولی قیمت نفت منجر به برگزاری چندین نشست میان اعضای سازمان اوپک پلاس با هدف مدیریت بازار نفتی شد.
خروجی نشست اعضا به کاهش تولید روزانه ۱۰ میلیون بشکهای نفت برای دو ماه می و ژوئن شد اقدامی که منجر به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی شد.
پس از فروکش کردن پیک بیماری کرونا در جهان، گمانه زنیهایی در خصوص عدم تمدید کاهش تولید نفت پس از سپری شدن این دو ماه به گوش میرسد.
پیش از این قرار بود که نشستهای وزارتی اوپک و اوپک پلاس در نهم و دهم ماه ژوئن برگزار شود، اما درخواست کشور الجزایر به عنوان رهبر دورهای اوپک پلاس برای برگزاری جلسه پیش از موعد به شایعات فراوانی دامن زد.
مطابق توافق اوپک پلاس با پایان یافتن ماه ژوئن کاهش تولید نفت از ۹.۷ میلیون بشکه در روز به ۷.۷ میلیون بشکه برای نیمه دوم سال میلادی خواهد رسید.
مطابق این توافق کشورهای اوپک پلاس از اول ژانویه ۲۰۲۱ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۲ نیز به مدت ۱۶ ماه میزان تولید را ۵.۸ میلیون بشکه کاهش خواهند داد.
کاهش تولید نفت تا پایان کرونا ادامه یابد
حسن مرادی در گفت وگو با میزان اشاره به نشست آینده اوپک اظهار کرد: حساسیت تصمیم گیری در اوضاع فعلی و بحران کرونا باعث تقاضای برگزاری جلسه اوپک پیش از موعد شده است که این موضوع منجر به تسریع در اقدامات مثبت در بازارهای نفتی میشود.
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: با وجود افزایش قیمت نفت در هفتههای گذشته هنوز قیمت در بازارهای بین المللی، با توقعات بسیاری از تولیدکنندگان فاصله دارد.
وی افزود: کشورهای عضو پیش از تصمیم جدید ابتدا نحوه اجرا و پایبندی اعضا بر توافقات قبلی را بررسی میکند و با توجه به شرایط فعلی بازارهای جهانی تصمیمات مورد نیاز بازار را اتخاذ میکنند.
وی بیان کرد: قیمت این روزهای نفت نشان از نیاز بازار به کاهش تولید دارد و ادامه توافق کاهش تولید در پایان سال میلادی میتواند نقش مهمی در سیرصعودی قیمتها داشته باشد.
مرادی عنوان کرد: قیمت این روزهای نفت در بازارهای جهانی فاصله زیادی با نرخ آن در گذشته دارد، به همین منظور کاهش تولید نفت باید تا پایان کرونا ادامه پیدا کند.
این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: در نشست اخیر اوپک پلاس، اعضا برای کاهش تولید تا ۱۰ میلیون بشکه در روز به توافق رسیدند و نتایج این تصمیم در قیمت نفت حکایت از کشش بازار برای کاهش تولید دارد.
وی ادامه داد: کاهش چشمگیر تولید نفت تولید نفت از سوی تولیدکنندگان بعید به نظر میرسد، اما میتوان به کاهش ۳ میلیون بشکه در روز امیدوار بود.