اوج‌گیری قیمت مرغ در گرمای تابستان

    کد خبر :54243

 

همه‌جور گران شدن مرغ را در سال‌های اخیر تجربه کرده بودیم – از گرانی تحریمی گرفته تا گرانی فصلی و ماه رمضانی و نوروزی – جز گرانی تابستانی.
تابستان‌ها معمولا به دلیل کاهش مصرف قیمت مرغ ارزان می‌شد و مخصوصا وقتی گرما اوج می‌گرفت به دلیل کم شدن میل مردم به مصرف غذاهای طبخ‌شده با گوشت و مرغ قیمت گاهی چنان کم می‌شد که صدای پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی درمی‌آمد. حالا شاهد هستیم که از یک سو بازار مرغ در تنور گرما می‌سوزد و افت تقاضا را تجربه می‌کند و از دیگر سو قیمت میل به افزایش دارد، به نحوی که به گفته فعالان بازار، اگر توزیع مرغ منجمد دولتی نبود، رکورد گرانی مرغ جابه‌جا می‌شد.

کاهش جوجه‌ریزی یا سودجویی خرده‌فروشان مرغ؟

به گزارش بازتاب به نقل از کسب و کار ، مهدی یوسف‌خانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی درباره نوسانات قیمت مرغ در روزهای اخیر گفته است: گرما در روزهای اخیر باعث کاهش تولید و افزایش تلفات مرغ‌ها شده و مرغداران برای جلوگیری از این امر با ظرفیت کمتری اقدام به تولید می‌کنند و درنتیجه کاهش عرضه، افزایش قیمت را به همراه داشته است. برای مثال اگر ظرفیت یک واحد تولیدی 10 هزار قطعه جوجه باشد، اکنون به دلیل گرمای هوا برای جلوگیری از ضایعات فقط 8000 قطعه جوجه‌ریزی می‌شود. یک فعال بازار مرغ درباره این اظهارات به «کسب‌وکار» گفت: کاهش جوجه‌ریزی به حدی نیست که بازار را با کاهش عرضه مواجه کند و موضوع افزایش قیمت به نبود نظارت بر واحدهای خرده‌فروش باز می‌گردد. هاشم نیکو با اشاره به فاصله گرفتن قیمت عمده‌فروشی و خرده‌فروشی در هفته اخیر افزود: قیمت عمده‌فروشی در میدان بهمن تغییر چندانی نداشته و مرغ در میدان بهمن به قیمت 6600 عرضه می‌شود، اما مغازه‌داران مرغ را به قیمت 8300 تا 8800 در مناطق مختلف تهران می‌فروشند.

جوجه یک روزه؛ مقصر گرانی مرغ

مساله‌ دیگری که از سوی کارشناسان علت گرانی مرغ شمرده می‌شود و از مدت‌ها پیش هم درباره آن هشدار داده شده بود، نوسان قیمت جوجه یک روزه در چند ماه اخیر است. یک کارشناس اقتصادی در این باره به «کسب‌وکار» می‌گوید: نوسان قیمت جوجه یک روزه از اواخر سال گذشته آغاز شده و تاکنون دولت نتوانسته قیمتی را که – درست یا غلط – برای این نهاده تولید معین کرده به کرسی بنشاند. احمدمحمدعلی تبار افزود: قیمتی که در کمیسیون تعیین قیمت وزارت جهاد کشاورزی با حضور تشکل‌های تولیدی جوجه و مرغداران تصویب شد، 1800 تومان بود، ولی این قیمت در عمل رعایت نمی‌شود و جوجه یک روزه 2200 تا 2600 به فروش می‌رسد و در مقطعی حتی 3000 تومان به فروش رسید. طبیعتا افزایش قیمت جوجه یک روزه در قیمت تمام‌شده مرغ گوشتی تاثیر دارد و می‌توان افزایش قیمت کنونی را که در این فصل غیرعادی هم هست، به این موضوع نسبت داد.

یک پرورش‌دهنده مرغ گوشتی با بیان اینکه تغییری در قیمت خرید این محصول از مرغداران اتفاق نیفتاده است، به «کسب‌وکار» گفت: با وجود گران شدن جوجه یک روزه و ذرت، قیمت مرغ زنده درب مرغداری 5200 تومان است که حاشیه سود اندکی برای تولیدکننده دارد. ناصر حقوقی افزود: گرانی مرغ به زنجیره واسطه‌ها و دلال‌ها مربوط است و مطمئن باشید اگر توزیع مرغ منجمد دولتی نبود مرغ رکورد 10 هزارتومان را هم زده بود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید