انگلیس: ما نباید وارد جنگ با ایران شویم

نمایندگان مجلس انگلیس: با وجود رابطه ویژه با آمریکا، ما نباید وارد جنگ با ایران شویم.
همزمان با پیشنهاد مذاکرات در سایه تشدید تنشها میان واشنگتن و تهران، شماری از نمایندگان مجلس انگلیس نسبت به دنبالهروی لندن از سیاستهای ماجراجویانه ایالات متحده هشدار داده و تأکید کردند که همراهی نظامی با واشنگتن، در صورت وقوع درگیری، میتواند نیروهای انگلیسی را در معرض خطر مستقیم قرار دهد.
بهگزارش همشهری آنلاین، «زک پولانسکی» معاون رهبر حزب سبز و عضو مجمع لندن در گفتوگو با پایگاه خبری «میدلایستآی» تصریح کرد: «اینکه سیاست خارجی ما همواره با منافع آمریکا گره خورده، رفتاری عمیقاً غیرمسئولانه است.» وی افزود: «در زمانی که باید در سطح بینالمللی نقشآفرین صلح و عدالت باشیم، همراستا شدن با شخصی مانند ترامپ که در پی شعلهور کردن جنگهای بیشتر است، تنها ما را در معرض خطر قرار میدهد.»
«ایوب خان» نماینده مستقل پارلمان نیز تأکید کرد که انگلیس باید بهجای دامنزدن به تنش، از جایگاه یک متحد کلیدی، نقش میانجی و بازدارنده ایفا کند. وی هشدار داد: «بهجای آنکه نیروهای خود را در معرض جنگی ویرانگر و غیرقابل پیشبینی قرار دهیم، رهبران مسئول باید دیپلماسی را بهعنوان اصلیترین ابزار حلوفصل بحرانها انتخاب کنند.»
تنشها پس از آن اوج گرفت که آمریکا شش فروند بمبافکن استراتژیک B-2 و چند هواپیمای سوخترسان را به پایگاه دیگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل کرد؛ اقدامی که برخی تحلیلگران آن را پیام تهدیدآمیز مستقیم به تهران توصیف کردهاند.
گزارشها حاکی است که آمریکا پس از امتناع متحدان منطقهایاش مانند عربستان، قطر و امارات از در اختیار گذاشتن فضای هوایی و پایگاههای خود برای حمله احتمالی به ایران، به نقش انگلیس در راهبرد فشار بر تهران بیش از پیش متکی شده است. با این حال بهگفته ناظران، این وابستگی فزاینده واشنگتن به لندن نهتنها دستاوردی برای انگلیس ندارد، بلکه خطر درگیرشدن نیروهای این کشور در جنگی تحمیلی و پرهزینه را بهدنبال خواهد داشت.
نشریه «تلگراف» انگلیس چندی پیش در گزارشی ادعا کرد که مقامات نظامی ایران هفته گذشته بهصراحت نسبت به هرگونه عملیات نظامی از پایگاه دیگو گارسیا هشدار داده و از احتمال حمله پیشدستانه سخن گفتهاند. طبق ادعای این نشریه، یک مقام ارشد نظامی ایران گفته است: «اگر حملهای به ایران از هر پایگاهی در منطقه یا در تیررس موشکهای ما انجام شود، در پاسخ ما تفاوتی میان نیروهای آمریکایی و انگلیسی وجود نخواهد داشت.»
هفته پیش «اندرو موریسون» نماینده حزب محافظهکار انگلیس خواستار واکنش لندن به گزارش تلگراف شد. «همیش فالکونر» معاون وزیر خارجه انگلیس در پاسخ گفت: «من وارد جزئیات این گزارشها نمیشوم، اما ما نسبت به تهدیدهای احتمالی ایران، چه در داخل و چه در منطقه، کاملاً هوشیار هستیم. گفتوگوهای ما با دولت ایران ادامه دارد و وزیر خارجه اخیراً با همتای ایرانی خود گفتوگو کرده است.»
در همین حال، «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آمادگی نیروهای نظامی و دفاعی یک کشور برای دفاع از حاکمیت سرزمینی خود امری طبیعی است. نیروهای مسلح ایران با توجه به تجربیات تلخ گذشته و شجاعت و دلاوری که در دفاع از کیان ایران نشان دادهاند، به صورت لحظهای آمادهباش و توانمندیهای خود را حفظ میکنند و نیازی به اشاره به مقام خاصی نیست، زیرا این موضوع برای هر فردی روشن است.