انگلیسی‌ها جای ایرانی‌ها را در سفر به ترکیه گرفتند

    کد خبر :382107

وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه اعلام کرد که بین ماه‌های ژانویه تا آگوست سال 2018 درمجموع 27میلیون بازدیدکننده خارجی از ترکیه بازدید کرده‌اند اما ایرانی‌ها در این رده‌بندی با یک پله سقوط در رتبه چهارم ایستاده‌اند.

داده‌های منتشرشده ازسوی وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه افزایش ۲۲٫۹ درصدی تعداد بازدیدکنندگان بین‌المللی را نسبت به ۲۱٫۹ میلیون گردشگر دوره مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

براساس این رده‌بندی، روس‌ها با ۴٫۱۸ میلیون بازدیدکننده در راس فهرست بیشترین ورود گردشگران خارجی ترکیه قرار گرفته‌اند و ۱۵٫۵ درصد از کل بازدیدکنندگان بین‌المللی را به خودشان اختصاص داده‌اند.

پس‌از روسیه، آلمانی‌ها با ۲٫۹۷ میلیون، بریتانیایی‌ها با ۱٫۵۷میلیون، ایرانی‌ها با ۱٫۵۱ میلیون و گردشگران گرجستان با ۱٫۴۴ میلیون در رتبه‌های دوم تا پنجم ایستاده‌اند.

ایرانی‌ها در گزارش ژانویه تا جولای ۲۰۱۸ با یک میلیون و ۳۱۷ هزار گردشگر در رتبه سوم قرار داشتند. درحالی‌که در این رده‌بندی جدید که ماه آگوست را هم را لحاظ کرده ایران در جایگاه چهارم قرار گرفته است و شهروندان بریتانیایی با قرارگرفتن بین آلمانی‌ها و ایرانی‌ها در رتبه سوم ایستاده‌اند.

باتوجه به سفر ۱۹۳هزار گردشگر ایرانی در ماه آگوست به ترکیه، علت افت رتبه گردشگران ایرانی به این کشور را نمی‌توان در افت ارزش ریال نسبت به لیر ترکیه و دلار دانست، بلکه ریشه این رتبه جدید، هجوم گردشگران انگلیسی در ماه تعطیلات آگوست به ترکیه به‌دلیل کاهش ارزش لیر نسبت به پوند است.

روزنامه ایندیپندنت در گزارشی که آگوست امسال منتشر کرد نوشت: «ارزش پول رایج ترکیه در ۱۲ ماه گذشته ۳۵ درصد نسبت به پوند کاهش داشته و به کمترین میزانش درطول تاریخ رسیده است. به‌طوری‌که درحال‌حاضر هر پوند انگلیس برابر ۶٫۸۳ لیر ترکیه مبادله می‌شود. این کاهش نرخ ارز خبری مهیج برای مسافران انگلیسی است که هر تابستان آب‌های گرم مدیترانه را برای گذارندن تعطیلات انتخاب می‌کنند. نتایج پژوهشی که دو موسسه «فوراردکیز» و «جی‌اف‌ای» منتشر کرده‌اند نشان می‌دهد که صندلی‌های پرواز مستقیم از انگلستان به ترکیه به ۹۴ درصد از تعداد صندلی‌هایی که در سال ۲۰۱۵ فروخته می‌شد رسیده است.»

این روزنامه لندنی در ادامه نوشت: «در سال ۲۰۱۸ رزرو پرواز به مقصد ترکیه از سوی گردشگران انگلیسی ۶۳ درصد افزایش سال‌ به‌ سال داشته است. به‌ویژه این پروازها برای آنتالیا به بیشترین میزانش رسیده است که از علاقه انگلیسی‌ها به گذراندن تعطیلات در سواحل دریاهای گرم حکایت دارد.»

هرچند گردشگران انگلیسی که همواره درجست‌وجوی آب‌های گرم هستند آنتالیا را برای تعطیلات آگوست ترجیح دادند اما به‌طورکلی، براساس گزارش وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، استانبول بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شهر ترکیه، بین ماه‌های ژانویه تا آگوست میزبان ۸٫۸۷میلیون گردشگر خارجی بود و رکورد بیشترین تعداد ورودی‌ها به ترکیه را شکست.

صنعت گردشگری ترکیه نسبت به رشد این بازار بسیار خوش‌بین است و پیش‌بینی می‌کند تا پایان سال جاری میزان بیش‌از ۴۰میلیون گردشگر خارجی را به‌دست آورد.

عثمان آییک، رییس فدراسیون هتلداران ترکیه در این‌خصوص می‌گوید: «سپتامبر یکی از بهره‌ورترین ماه‌ها است و گردشگرانی که از اروپا و سایر کشورها می‌آیند در این ماه به ورودشان به ترکیه ادامه می‌دهند. انتظار داریم که تا پایان سال جاری بیش‌از ۴۰میلیون بازدیدکننده خارجی وارد شوند و این چشم‌انداز مثبت در سال ۲۰۱۹ هم تداوم خواهد داشت.»

در سال ۲۰۱۵ ترکیه با جذب حدود ۴۲ میلیون گردشگر خارجی ششمین کشور پربازدید در جهان بود. اما این رقم در سال ۲۰۱۶ به‌دلیل حملات تروریستی که از اواخر سال ۲۰۱۵ در این کشور رخ داد به ۲۵٫۳ میلیون نفر کاهش یافت. این رقم باردیگر در سال ۲۰۱۷ افزایش یافت به ۳۲٫۴میلیون گردشگر خارجی رسید.

دولت ترکیه معتقد است که با رسیدن به ۴۰میلیون گردشگر درآمد صنعت گردشگری این کشور تا پایان سال ۲۰۱۸ به ۳۲میلیارد دلار برسد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید