انگشت این افراد بیشتر از دیگران قفل میشود!
احتمالاً برای شما هم پیش آمده که صبح پس از بیدار شدن از خواب یا در طول روز، یکی از انگشتانتان ناگهان از بند خود خم شود و قادر به تکان دادن آن نباشید.
این حالت ممکن است به طور موقت رفع شود، اما دوباره به سراغتان بیاید. به این مشکل که در عموم به “قفل شدن انگشت” معروف است، پزشکان اصطلاح “انگشت ماشهای” میدهند، وضعیتی که در موارد خاص نیاز به درمانهای ویژه و حتی جراحی پیدا میکند.
دکتر محمدرضا پوراحمدی، فوق دکترای فیزیوتراپی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در اینباره توضیح میدهد: «قفل شدن انگشت یک اصطلاح عامیانه است و نام علمی آن “انگشت ماشهای” است. مثلاً اگر این عارضه در انگشت شصت رخ دهد، به آن “انگشت ماشه شصت” میگویند.»
او میافزاید: «علت اصلی این مشکل، التهاب مزمن و خفیفی است که در غلاف تاندون ایجاد میشود. این التهاب باعث میشود که غلاف تاندون و خود تاندون دچار تفاوت سایز شوند و در نتیجه تاندون نمیتواند به راحتی در داخل غلاف خود حرکت کند. این وضعیت باعث میشود که انگشت ابتدا قفل شود و سپس آزاد گردد.»
پوراحمدی ادامه میدهد: «برخی بیماریها مانند دیابت میتوانند احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهند. تحقیقات نشان دادهاند که زنان بیشتر از مردان دچار این مشکل میشوند و بهویژه در صبحها این عارضه شدت مییابد.»
این متخصص فیزیوتراپی به یکی از روشهای درمان این مشکل اشاره میکند و میگوید: «یکی از درمانهای مؤثر برای این عارضه، فیزیوتراپی است. استفاده از دستگاههای ضدالتهاب مانند لیزر و همچنین محافظهایی برای انگشت درگیر میتواند در درمان این مشکل مفید باشد.»
او همچنین بیان میکند: «اگر درمانهای غیرجراحی مانند فیزیوتراپی مؤثر نباشد، در برخی موارد تزریق در محل یا حتی جراحی برای درمان انگشت ماشهای ضروری خواهد بود.»
دکتر پوراحمدی تأکید میکند: «حتی پس از جراحی انگشت، هنوز احتمال بروز مجدد این عارضه وجود دارد.»
بهطور کلی، “قفل شدن انگشت” که در واقع همان “انگشت ماشهای” است، با استفاده از درمانهای غیرتهاجمی قابل برطرف شدن است. اما اگر این روشها نتیجهبخش نباشند، درمانهای فیزیوتراپی یا در موارد شدیدتر، جراحی میتواند راهکارهای مناسب باشند.
خبرآنلاین/