اندیشکده روس: حمله به ایران یک‌طرفه نخواهد بود

  • سیاسی
  • شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۴ ۱۷:۴۱
    کد خبر :1186461
حمله به ایران

یک اندیشکده معتبر روسی با هشدار نسبت به پیامدهای هرگونه اقدام نظامی علیه ایران اعلام کرد: حمله به ایران یک خطای بزرگ محاسباتی است و چنین جنگی به‌هیچ‌وجه محدود و یک‌طرفه نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، اندیشکده «شورای روابط بین‌الملل روسیه» در گزارشی تحلیلی نوشت: طی هفته‌های اخیر، احتمال حمله نظامی به ایران به یکی از محورهای اصلی بحث‌های سیاسی و رسانه‌ای در غرب آسیا تبدیل شده است، اما آنچه مسلم به نظر می‌رسد این است که هرگونه اقدام نظامی از سوی اسرائیل، آمریکا یا هر دو، پیامدهایی فراتر از مرزهای ایران خواهد داشت.

در این گزارش تأکید شده است که حمله به ایران می‌تواند کل منطقه را بی‌ثبات کند، بازارهای جهانی انرژی را دچار شوک سازد، قیمت نفت را افزایش دهد و مسیرهای تجاری بین‌المللی را با اختلال جدی مواجه کند؛ پیامدهایی که نظم شکننده کنونی جهان را بیش از پیش تضعیف خواهد کرد.

ایران و منطقه تغییر کرده‌اند

اندیشکده روسی با اشاره به تحولات سال‌های اخیر تصریح می‌کند: ایران امروز، ایران گذشته نیست. این کشور از بحران‌ها و فشارهای خارجی درس گرفته و اکنون از نظر نظامی آماده‌تر، از نظر دیپلماتیک فعال‌تر و از نظر راهبردی محتاط‌تر، اما دارای توان بالاتر برای پاسخ متقابل است.

در ادامه گزارش آمده است: اگرچه آمریکا و اسرائیل از برتری نظامی متعارف برخوردارند، اما جنگ در خاورمیانه امروز صرفاً به قدرت آتش محدود نمی‌شود. ایران دارای مجموعه‌ای از ابزارهای بازدارنده شامل موشک‌ها، پهپادها، توان سایبری، اهرم‌های دریایی و متحدان منطقه‌ای است و هرگونه حمله، با واکنشی چندلایه و گسترده روبه‌رو خواهد شد.

نبود حمایت منطقه‌ای و تردید جهانی

این اندیشکده تأکید می‌کند که برخلاف گذشته، هیچ کشور مهم منطقه‌ای حاضر نیست فضای هوایی یا حمایت لجستیکی برای حمله به ایران فراهم کند. دولت‌های منطقه، نگران پیامدهای اقتصادی، امنیتی و اجتماعی چنین جنگی هستند و افکار عمومی نیز به‌شدت نسبت به مداخلات نظامی آمریکا بدبین شده است.

گزارش همچنین به فشارهای هم‌زمان آمریکا در جبهه‌های مختلف جهانی، از اروپا تا اقیانوس آرام اشاره کرده و می‌نویسد: واشنگتن در شرایطی نیست که بتواند یک جنگ پیچیده و طولانی دیگر را بدون هزینه‌های سنگین داخلی و بین‌المللی مدیریت کند.

روسیه و چین بی‌تفاوت نخواهند بود

در بخش دیگری از گزارش آمده است: جهان وارد مرحله‌ای چندقطبی شده و آمریکا دیگر تنها بازیگر تعیین‌کننده نیست. روسیه و چین روابط سیاسی و اقتصادی خود با ایران و منطقه را گسترش داده‌اند و هرگونه حمله به ایران، واکنش‌ها و پیامدهایی در سطح قدرت‌های بزرگ به دنبال خواهد داشت.

جمع‌بندی

اندیشکده شورای روابط بین‌الملل روسیه در پایان نتیجه‌گیری می‌کند:
حمله به ایران نه امنیت می‌آورد و نه پیروزی روشنی به همراه دارد؛ بلکه منطقه را وارد چرخه‌ای از بی‌ثباتی، درگیری‌های نیابتی و بحران‌های اقتصادی خواهد کرد. در چنین شرایطی، بازدارندگی و دیپلماسی، گزینه‌هایی واقع‌بینانه‌تر از ماجراجویی نظامی هستند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید