انجمن مددکاری: آمار کودکبیوهها فاجعه است
رییس انجمن مددکاری، چندی پیش با انتقاد از وجود 24 هزار بیوه زیر 18 سال در کشور نسبت به افزایش این پدیده هشدار داد و گفت: فقر فرهنگی و اقتصادی دو فاکتور مهمی است که به این موضوع دامن می زند.
او با اشاره به اینکه براساس قانون مدنی حداقل سن ازدواج در کشور 13 سال است، تاکید کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به طرح افزایش سن ازدواج رای مثبت دهند.
با نگاهی به آمارهای سال 1396 از 78 هزار و 972 ازدواج ثبتشده سهم دختران زیر 15 سال 1481 مورد بوده که این آمار تنها مختص تهران است و آمار بیشتری از این دست ازدواجها در شهرستانها و مناطق محروم به دست میآید.
بنابر گفتههای مدیر رصد و آمار شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده و با استناد به آمارهای موجود تعداد دخترانی که در شهرستانهای مختلف و در سن پایین ازدواج میکنند، بین دو تا سه نفر است و در کل کشور حدود 43 هزار دختر زیر 15 سال ازدواج کردهاند.
همچنین براساس آمارها، 24 هزار بیوه زیر 18 سال در کشور وجود دارد که وضعیت نگرانکنندهای را هشدار میدهد. این در حالی است که در ماده 1041 قانون مدنی حداقل سن ازدواج در کشور 13 سال است، که ازدواجهای پایینتر از این سن نیز با اذن پدر انجام شود.
در همین راستا، حسن موسوی چلک رییس انجمن مددکاری در پاسخ به این پرسش که چه سرنوشتی در انتظار کودک بیوهها ومطلقهها بعد از مرگ همسرانشان یا طلاق است، گفت: حمایت خانوادهها، شرایط زندگی، تواناییها و ظرفیتهایی که این افراد دارند، را می توان فاکتورهای اثرگذار در این زمینه عنوان کرد.
به طور نمونه، کودکانی که از حمایت خانوادگی برخودار هستند، به آسانی میتوانند پیامدهای منفی این بحران را مدیریت و کنترل کنند.
به گفته او، چنانچه از این نوع حمایتها در چنین شرایطی بیبهره باشند، افزایش فشارهای روانی و یا اقتصادی، به بحرانهای روحی و اجتماعی برای آنها منتهی میشود و این امر به تجربیات تلخ ازدواج پیشین نیز دامن میزند.
اعتماد آنلاین: موسوی چلک با بیان اینکه وجود کودک بیوهها را میتوان فاجعهای بزرگ برای کشور عنوان کرد، گفت: امکان دارد برخی از این کودکان، حتی برای تامین معیشت خود مرتکب جرم شوند یا مورد آسیبهای بیشتر اجتماعی قرار بگیرند.