انتقاد سلیمی نمین از لحن هیجانی امام جمعه تهران؛ ظاهرا فراموش كرده ايم كه رهبري در مورد رخدادهاي دي ماه مسوولان را دعوت به حلم و حكمت كردند
عباس سلیمی نمین در یادداشتی در روزنامه اعتماد درباره واکنش امام جمعه تهران به حوادث خیابان پاسداران نوشت: زماني كه جامعه از بسته بودن رهايي مييابد و هر روز تمايل به حركت در فضاي بازتري نسبت به گذشته پيدا ميكند همه سلايق و گرايشهاي موجود در آن به خود حق ميدهند تا ديدگاههايشان را ترويج كنند و بعضا به هر نحو مقتضي حاكم سازند.
به گزارش نامه نیوز در ادامه این یادداشت آمده است؛
در ميان آحاد و اقشار مختلف تمايل به كندي و تندي وجود دارد، بردباري و شتابزدگي را ميتوان سراغ گرفت، سطحيگرايي و عميق بودن را شاهديم. بي تفاوتي و عصبيت و… خصوصيات متضادي اند كه در صورت مديريت نشدن جامعه را بهشدت ملتهب ميسازند. جايگاههاي ملي و نيروهاي مرجع و وزين همواره تلاش ميكنند مانع بروز تضادهاي حاد و دو قطبي شوند و سلايق دور از يكديگر را به نقطه اعتدال نزديك سازند؛ در غير اين صورت هر حادثه اي ميتواند به صف آرايي هاي ناگوار بينجامد؛ زيرا علاوه بر تحريكپذيري شديد نيروهاي از اعتدال دور شده بعضا مشكلات روزمره آستانه تحمل ها را پايين مي آورد.
در چنين شرايطي فعل و انفعالات چندوجهي جامعه بسيار سخت و شكننده خواهد شد و مديريت آن نيازمند حلم و حكمت فراوان است. جمعه اين هفته خطيب محترم نمازجمعه تهران حجتالاسلام سيد احمد خاتمي با لحني هيجاني خطاب به مسوولان انتظامي و قضايي كشور سخناني گفت كه دور از انتظار بود.
در حالي كه افرادي با ارتكاب جنايت ميكوشند نيروهاي تامينكننده امنيت كشور را عصبي سازند و به واكنشهاي تند با صاحبان يك گرايش وا دارند، كاش امام جمعه موقت محترم تهران بدون هيچگونه توصيفات احساسات برانگيز آنان را در عمل به قانون دعوت به بردباري ميكردند، زيرا نيروي انتظامي كه در برابر ديدگانش جنايتي هولناك را نسبت به همكارش شاهد بوده به اندازه كافي خشمگين است.
دامن زدن به احساسات مظلوم واقعشدگان ميتواند آنها را به همان وادي سوق دهد كه دشمن با نفوذ دادن عوامل خويش به صحنههاي مختلف به آن تمايل دارد؛ بنابراين در مسائل چندوجهي جايگاههايي كه از آنان انتظار دعوت به هوشمندي ميرود نبايد ناخواسته زمينههاي دوري اعتدال را رقم بزنند.
ظاهرا فراموش كرده ايم كه رهبري در مورد رخدادهاي دي ماه چگونه مسوولان حفظ امنيت را دعوت به حلم و حكمت كردند. درآن حوادث نيز برخي، جنايات مشابهي آفريدند؛ اما رهبري ضرورت تفكيك نيروهاي بازداشت شده را مطرح ساختند.
اين بدان معني بود كه موعظه، بردباري و قاطعيت همزمان بايد دنبال شود تا مبادا همه نيروهاي وارد شده به يك صحنه را يك گونه ببينيم و به يك چوب برانيم. متاسفانه اين هفته در خطبههاي امام جمعه موقت تهران كمتر دعوت به حلم و حكمت را شاهد بوديم، حال آنكه لازمه حكومتداري بر پايه رشد مردم، ابتدا اقناع حداكثري و سپس قاطعيت حداقلي است.