انتقاد جمعی از فارغالتحصیلان محیط زیستی از عدم توجه به تخصصگرایی در آزمون استخدامی محیط زیست
ثبتنام آزمون استخدامی سازمان حفاظت محیط زیست در حالی ادامه دارد که جمعی از فارغالتحصیلان محیط زیست به کدرشتههای درج شده در دفترچه آزمون اعتراض دارند و معتقدند که از رشتههای غیرمرتبط دعوت به همکاری شده است.
به گزارش ایسنا، فارغالتحصیلان رشته محیط زیست که پیش از این هم در موضوعات دیگر از جمله تدریس کتاب انسان و محیط زیست برای مقطع دبیرستان اعتراض خود را اعلام کرده بودند این بار با ارسال نامه ای به عیسی کلانتری – معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست – مراتب اعتراض خود را به نحوه جذب نیرو در این سازمان محیط زیست اعلام کردند و خواستار اصلاح آن شدند.
در این باره محمد درویش- فعال حوزه محیط زیست – در گفتوگو با ایسنا، در مورد فراخوان استخدام نیرو در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: رشتههایی که در استخدامی محیط زیست حذف شده کاملا با جایگاه و ماموریت سازمان محیط زیست تطابق دارد. سازمان حفاظت محیط زیست واجدین شرایط برای استخدام پستهای سازمانی را منوط به تخصصهایی کرده که به هیچ عنوان با آن پست ارتباط ندارند و تخصصهای مرتبط را حذف کرده است.
وی با تاکید بر اینکه این اتفاق اصلا منطقی نیست، گفت: این شرایط مانند این است که دستگاهی نیاز به پزشک داشته باشد و مهندسی مکانیک استخدام کند بنابراین استخدام رشته غیرمرتبط با محیط زیست در سازمان محیط زیست قطعا یک اشتباه است.
وی پیشنهاد کرد که سازمان محیط زیست با افزودن تبصرهای رشتههای مرتبط را اضافه و اصلاح کند.
به گزارش ایسنا نامه اعتراضی جمعی از فارغالتحصیلان رشته محیط زیست نسبت به روند جذب نیرو در سازمان حفاظت محیط زیست خطاب به عیسی کلانتری – رییس سازمان حفاظت محیط زیست بدین شرح است:« یکی از مهمترین عوامل توسعه و پیشرفت در هر کشوری توجه به تخصص و شایستهسالاری در امر به کارگیری سرمایه انسانی است و از گذشته جمله « کار را به کاردان بسپرید» جهت تاکید بر همین موضوع دلالت داشته است. بدون شک عامل بسیاری از ناکامیهایی که بعد از انقلاب در کشور شاهد آن بودهایم دلیل بر همین امر بوده است. زیرا که تخصص را قربانی مصلحت و رابطه کردیم.
در ادامه این نامه باانتقاد از عدم توجه سازمان محیط زیست به تخصص در دفترچه آزمون استخدامی آمده است: «مطمئنا توانایی فارغالتحصیلان رشته ارزیابی و آلودگی محیط زیست در امر آمایش و پایش محیط زیست از رشتههایی چون عمران محیط زیست، شیمی محیط زیست و متالوژی نه تنها کمتر نیست بلکه به مراتب بیشتر خواهد بود. این مورد فقط مثال کوچکی از رشتههای تعجب برانگیز خواسته شده در دفترچه است. آیا عرق به محیط زیست که مهمترین دلیل برای تحصیل فارغالتحصیلان رشته محیط زیست و مسئولیتپذیری در کار به شمار میرود، یک معیار برای خدمت به محیط زیست در نظر گرفته نمیشود؟! بدون شک همانطور که دانشجویان و فارغالتحصیلان محیط زیست نسبت به سازمان احساس تعلق خاطر میکنند زیبنده است که سازمان حفاظت محیط زیست هم نسبت به آنها دلسوز و مهربان باشد و نسبت به اشتغال آنها احساس مسئولیت کند. بدین وسیله خواهشمند است دستورات لازم را جهت بازنگری در جذب رشتههای آزمون استخدامی سازمان حفاظت محیط زیست صادر فرمایید تا محیط زیست کشور توسط متخصصین و عاشقان خود اداره و مدیریت شوند.»