انتقادهای آشنا از تریبون صداوسیما به صداوسیما

حسامالدین آشنا، مشاور رئیسجمهور و رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، یکشنبهشب گذشته در برنامه زنده «اینجا جمهوری اسلامی» در حالی شرکت کرد که طرف مقابل او فواد ایزدی، مدرس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران که منسوب به اصولگرایی است، حضور داشت؛ برنامهای که از شبکه چهار سیما پخش میشود و موضوع این قسمت هم «چالش مدیریت تصویر ملی» بود.
به گزارش شرق، برنامه «اینجا جمهوری اسلامی»، به تهیهکنندگی مصطفی پورمحمدی و با اجرای محمد لسانی، در فصل جدید یکشنبهها ساعت ۲۱ پخش میشود. حسامالدین آشنا در این برنامه انتقادهایی را به عملکرد صداوسیما وارد کرد. حسامالدین آشنا در بخشی از این برنامه گفت: «فرقی ندارد کدام شبکه تلویزیون را ببینیم؛ در ۶۰ شبکه ما یک سیاست خبری و ترویجی را دنبال میکنیم، به تعبیری فرقی نمیکند که شما اخبار را از چه شبکهای مشاهده میکنید. اگر این باشد، ممکن است جامعه تنوعش از جای دیگر تأمین شود».
آشنا همچنین در رابطه با سؤال مجری درباره اعتماد مردم به رسانههای ملی، گفت: اگر مردم احساس کنند اخبار جهتدار و سودار روایت میشود، اعتماد خود را نسبت به آن رسانه از دست میدهند. اگر ما توازن را در اخبار رعایت نکنیم و مردم احساس کنند که جنبههای مثبت و منفی خبر با هم متوازن نیست و کسی که خبر را میدهد خود او در یک طرف موضوع است، نسبت به آن بیاعتماد میشوند و اگر کسانی که خبر را تولید میکنند به عنوان نماینده مردم پرسشگر نباشند و گوینده، گوینده در خدمت نباشد سبب بدبینی مردم نسبت به آن رسانه میشود و رسانه زمانی اعتبار خود را از دست میدهد که تعامل خود را با مردم قطع کند».
پس از پخش این مناظره از شبکه چهار، سیدمهرداد سیدمهدی، رئیس خبرگزاری صداوسیما، در توییتی نسبت به صحبتهای حسامالدین آشنا واکنش نشان داد و نوشت: «نعل وارونهزدن شاید چند سال پیش مشتری داشت اما اکنون همهچیز شفاف شده و پردهها کنار رفته است. توازن خبری، پرسشگری از زبان مردم و ورودی رسانه از دل جامعه، حرفهای قشنگی است اما ارتباط این حرفها با جلوگیری از پخش صحبتهای مردم درباره مشکلات اقتصادی چیست؟!».
آشنا تقریبا پنج روز پیش هم در یک رشته توییت نسبت به عملکرد صداوسیما انتقادهایی را مطرح کرده بود. او نوشته بود: «روایت اخبار صداوسیما از جلسه مهم شورای اجتماعی کشور بسیار بیربط و مخدوش بود. لطفا فیلم سخنان رئیسجمهور را مستقیما در PRESIDENT.IR تماشا کنید.
بعد از آن «مردم حق دارند بدانند کشور چگونه اداره میشود» را هشتگ کرده و ادامه داده بود: «امیدوارم مدیران صداوسیما آنقدر برای مسائل و آسیبهای اجتماعی ارزش قائل باشند که از مدیر فعلی شورای اجتماعی کشور دعوت کنند خلاصهای از گزارش امروز خود را به اطلاع مردم برساند.
او همچنین با اشاره به برگزاری جلسه شورای اجتماعی کشور، باز هم در توییتی دیگر نوشته بود که «متأسفانه سهم این جلسه بسیار مهم که عمدتا با محوریت معضل طلاق برگزار شد، از اخبار ساعت ۱۴ یک گزارش سهدقیقهای بدون صدا بود».
این البته تنها نقد آشنا به عملکرد صداوسیما در مواجهه با دولت نبوده است. او در ماجرای عادل فردوسیپور هم گفته بود که ماجرا را در شورای نظارت بر صداوسیما پیگیری خواهد کرد. او در توییتی نوشته بود: «امروز درخواست کردم مسائل اخیر شبکه سه در دستور کار شورای نظارت بر صداوسیما قرار بگیرد». برنامه پربیننده ۹۰ که مخاطبان زیادی دارد به دلیل برخی اختلافات میان عادل فردوسیپور و مدیران شبکه ۳ برای مدتی پخش نشد. عدهای این موضوع را به حضور مدیر جدید شبکه سه ربط دادند.
با اینکه آشنا گزارشی از جلسه احتمالی شورای نظارت بر صداوسیما ارائه نکرد، اما برنامه ۹۰ چند هفته است که مجددا در کنداکتور برنامههای شبکه سه قرار گرفته و پخش میشود. آشنا در حالی این نقدها را به عملکرد صداوسیما مطرح میکند که خود یکی از اعضای شورای نظارت بر صداوسیما محسوب میشود.
او در کنار علی جنتی، غلامرضا کاتب و سیداحسان قاضیزادههاشمی نمایندگان قوه مقننه، محمدجواد لاریجانی، نماینده قوه مقننه و محمدحسین صوفی (دبیر شورا) و نیز غلامحسین محسنیاژهای، ریاست شورا، ترکیب شورای نظارت بر صداوسیما را تشکیل میدهند؛ ترکیبی که در آن فقط علی جنتی و حسامالدین آشنا به لحاظ گرایش سیاسی با بقیه اعضا متفاوت هستند و دیگر اعضا به همراه رئیس آن تقریبا در یک گرایش سیاسی قرار میگیرند.
وظیفه این شورا، نظارت بر صداوسیماست. هرچند یک عضو آن یعنی حسامالدین آشنا همواره نسبت به عملکرد صداوسیما نقد داشته اما با وجود حضورش در شورای نظارت، تاکنون تغییرات ملموسی در سمت و سوگیریهای صداوسیما بهویژه در مواجهه با دولت تغییری ایجاد نشده است.