انتصاب «دیاندریا» از سناریوی آمریکا برای بر هم زدن ثبات ایران خبر میدهد
تحلیلگر مطرح عرب در تازهترین گزارش خود به معرفی رئیس جدید سیا پرداخت و نوشت با توجه به سابقهای که او دارد این موضوع «تحولی خطرناک» است و نشان از عزم آمریکا برای ایجاد ناامنی در ایران دارد.
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس عرب در جدیدترین تحلیل خود به تعیین «مایکل دیاندریا» برای ریاست میز ایران در سازمان «سیا» پرداخت و نوشت اگر این موضوع درست باشد «تحولی خطرناک» به شمار میرود و از طرحهایی برای انفجار اوضاع داخلی ایران شامل ترور، خشونت، تروریسم، حمایت مالی معارضان و تجهیز آنها مانند آنچه اطلاعات آمریکا در سوریه، لیبی و عراق انجام داد، خبر میدهد.
بر اساس گزارش «رأی الیوم»، دیاندریا از جمله مسئولانی است که بیشترین عملیاتهای تروریستی علیه دشمنان آمریکا – زمانی که واحد ضد تروریسم در سال 2006 را رهبری میکرد- انجام داده و ملقب به «آیتالله مایک» و «شاهزاده سیاه» است؛ او بر عملیات ترور «عماد مغنیه» فرمانده عملیاتهای خارجی حزبالله در فوریه 2008 در دمشق و نیز عملیات ترور «اسامه بن لادن» سرکرده القاعده در می 2011 نظارت داشت.
در ادامه این گزارش آمده است: نظر به تجربه طولانی دیاندریا در ترور بسیاری از فرماندهان میدانی القاعده در یمن، پاکستان و افغانستان با پهپاد، اکنون بعید نیست که وی تجربههایش را به پرونده ایران منتقل کند و عملیات ترور مسئولان و دانشمندان هستهای و تسلیح معارضان ایرانی به ویژه در منطقه بلوچستان و در مرز با پاکستان را در دستور کار قرار دهد.
عطوان سپس نوشت: چه بسا تعیین وی برای میز ایران در سازمان سیا اشارهای به سخنان «محمد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان باشد که گفت عربستان عزمش را جزم کرده که نبرد را به عمق ایران بکشاند و این اظهارات بن سلمان درست پس از بازگشت او از آمریکا و دیدار با مقامات این کشور از جمله رئیس سیا گفته شد.
در ادامه این گزارش آمده است: «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان نیز در نشست ریاض، ایران را سر تروریسم در منطقه توصیف کرد و در بیانیه پایانی بر ضرورت وحدت تلاشها برای مقابله با تروریسم ایرانی و تشکیل ناتوی عربی-اسلامی که این وظیفه را بر عهده دارد، تاکید شد.
عطوان در ادامه اعلام کرد «بر هم زدن ثبات ایران» چه بسا عنوان مرحله آینده باشد و بعید نیست سناریوی اجرا شده در سوریه، بر روی ایران نیز بخواهد اجرا شود یعنی تشکیل گروههای معارض مسلح از اقلیتهای فرقهای و طایفهای؛ این اقلیتها حدود 40 درصد ساکنان ایران را تشکیل میدهند. ایران نیز چه بسا با مقابله به مثل پاسخ دهد یعنی ثبات کشورهای عربی از جمله عربستان را بر هم بزند.