امروز تمام آمریکایی‌ها به افول خود اجماع دارند

  • سیاسی
  • یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ ۱۱:۵۷
    کد خبر :499932
آمریکایی‌ها

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان گفت: کسی در آمریکا نیست که در مباحث موقعیت آمریکا ورود کند و اجماع به افول آمریکا نداشته باشد.

 فواد ایزدی عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان در نشست علمی «آمریکا در مسیر افول» ضمن اشاره به موضوع افول مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری گفت: واقعیت این است که کسی را در آمریکا نداریم که در مباحث موقعیت آمریکا ورود کند و اجماع به افول آمریکا نداشته باشد و این اتفاق نظر بین نخبگان و مردم آمریکا وجود دارد و ترامپ با وعده بازگرداندن آمریکا به وضعیت سابق در انتخابات برنده شد.

وی خاطر نشان کرد: اجماع به افول آمریکا به نهادهای امنیتی آمریکا هم کشیده شده است و “گلوبال ترندز ۲۰۳۰ ” بر اساس آینده پژوهشی که نشان می‌دهد در ۱۱ سال آینده هیچ کشور بزرگ دیگری قدرت هژمونیک نخواهد بود و انتشار قدرت میان دولت‌ها به شبکه‌های غیر رسمی تأثیرگذار خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان ادامه داد: در سال ۲۰۳۰ آسیا از نظر قدرت جهانی بر اساس جمعیت، بودجه نظامی و سرمایه فناورانه آمریکا را پشت سر خواهد گذاشت و کشورهای دیگر از جمله کلمبیا، مصر، اندونزی، ایران، آفریقای جنوبی، مکزیک و ترکیه که اقتصادهای میانی هستند تا ۲۰۳۰ قدرتمندتر خواهد شد.

ایزدی افزود: بر اساس این برآورد کشورهای قدرت دوم با چین و هند همراه شوند انتقال قدرت سریع‌تر محقق می‌شود و اساتید آمریکایی نیز در این حوزه نظریه‌های راهبردی دارند و “کریستوفر لین” به افول موریانه وار آمریکا اشاره دارد.

وی عنوان کرد: در سال ۱۹۸۰ نویسندگان افولگرا و ۴۰ سال قبل از جمله “پال کِنِدی” فروپاشی آمریکا را مطرح نمی‌کردند بلکه به مؤلفه‌های اقتصادی و بین‌المللی اشاره داشتند که به تدریج جایگاه آمریکا را افول می‌دهد و طبق آمار بانک جهانی اقتصاد آمریکا که ۱۷ درصد اقتصاد جهان است به ۱۳ درصد می‌رسد درحالیکه جایگاه اقتصاد آمریکا ۵۰ درصد اقتصاد جهان بود.

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان اظهار کرد: “آلفرد مکوی” استاد تاریخ دانشگاه ویزکانسن آمریکا نگاهی به تاریخ دارد و می‌گوید امپراطوری‌ها با سرعت دچار افول می‌شوند و این در مورد همه امپراطوری‌ها مصداق دارد.

ایزدی به بدهی‌های رو افزایش آمریکا اشاره و عنوان کرد: شاهد بن بست سیاسی در آمریکا هستیم که هنوز ۵۰۰ نفر موفق به اخذ سنا برای کار هستند و ۳۸ روز دولت آمریکا تعطیل است و مؤسسه پست در رابطه با افول آمریکا در سطح بین الملل نشان می‌دهد اعتماد مردم به رئیس جمهور آمریکا ۲۲ درصد است و پیش‌تر ۶۴ درصد بود.

وی همچنین بیان کرد: گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در آمریکا در گزارش اخیر نوشته که آمریکا تنها کشور توسعه یافته است که در عین آنکه بر حقوق بشر اصرار دارد این مهم را شامل مرگ ناشی از گرسنگی در کشور خود نمی‌داند.

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان با اشاره به گرسنگی ۱۳ درصد خانوار آمریکایی گفت: این آمار شامل ۴۰ میلیون آمریکایی می‌شود و ۲ هزار و ۹۷۵ نفر دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی نداشتند و در سال ۲۰۱۶ جان خود را از دست دادند.

ایزدی یادآور شد: ۴۰ درصد خانوارهای ایرانی برای غذا، بیمه و مسکن و قبوض خدماتی مشکل دارند و ۸۴ درصد ثروت آمریکا در اختیار دو دهک بالای جامعه است.

وی همچنین بیان کرد: ۲.۲ میلیون نفر در آمریکا در زندان هستند و در آمریکا بیش از دانشگاه زندان داریم و رتبه اول زندانیان جهان را دارند و ۵۱ میلیارد دلار برای مقابله با مواد مخدر آمریکایی‌ها هزینه می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان به اپیدمی خودکشی در بین مردان میان سال سفیدپوست در آمریکا اشاره کرد و گفت: این قشر، قشر تحصیل کرده و مرفه جامعه هستند و علت خودکشی آنها ناشناخته است.

ایزدی ادامه داد: افول آمریکا طی ۵۰۰ سال مورد بررسی قرار می‌گیرد، از سال ۱۴۹۲ استعمار اوج گرفت و جهان سه نظم جهانی را به خود دیده است.

وی تصریح کرد: نقش انقلاب اسلامی در افول آمریکا باید بررسی کرد و اینکه آنها هنوز هم قدرت دارند و توانمندی نظامی را در میدان عمل نمی‌توانند مورد استفاده قرار دهند.

به گزارش مهر، در ادامه این نشست، داود عامری دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی نیز در خصوص افول نرم آمریکا بیان کرد: موضوع افول آمریکا مدت هاست که در جامعه آمریکا مطرح است. آمریکا قدرت رو به فرسایش است و مقام معظم رهبری فرمودند اکنون نه تنها اقتدار معنوی و قدرت نرم آمریکا رو به افول است بلکه رئیس جمهور آمریکا آنها را در جهان بی آبرو کرده است.

وی خاطر نشان کرد: منابع قدرت در دنیا تغییر کرده است و فرهنگ و اقتصاد، جامعه متحد و قدرت مقاومت از جمله منابع قدرت است و به اشتباه بسیاری از محققین قدرت هوشمند را ضلع سوم قدرت می‌دانند در حالی که اساساً قدرت هوشمند است.

عامری همچنین بیان کرد: مقایسه هژمونی آمریکایی در حوزه فرهنگ نشان می‌دهد، این فرهنگ با تکیه بر لیبرال دموکراسی به نحوی در جهان توسعه داشت که به فکر جهانی سازی بودند و امروزه این فرهنگ پر انتقادترین فرهنگ‌های جهانی است.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی تصریح کرد: امروزه به دلیل افزایش سطح آگاهی‌های عمومی نمی‌توان جنس‌های بدلی را به جهان عرضه کرد و مقاومت‌هایی که در برابر نفوذ فرهنگ غرب در شرق شکل گرفت و امروز در کشورهای اروپایی کتاب‌هایی در نقد فرهنگ آمریکایی نوشته می‌شود و پر فروش است.

عامری به فرسایش جذابیت آمریکایی، شکسته شدن علمی و فناوری آمریکا و مسائل اجتماعی پرداخت و گفت: امروز آمریکا برای آمریکایی‌ها جذاب نیست و بیشترین مهاجرت را از آمریکا داریم و آمریکایی‌ها به دلیل ضعف در نیروی انسانی کیفی تلاش کردند با جذب نخبگان این خلاء را جبران کنند.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی همچنین اظهار کرد: شکست و افول نظام لیبرال دموکراسی غربی واقعیتی است که در نظام بین‌الملل در حال وقوع است، آمریکا به عنوان رهبر این نظم خود دچار ضعف شده است و مولفه های قدرت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ایدئولوژیک آن رو به سقوط است.

عامری ادامه داد: ظهور قدرت های جدید واقعیت جهان امروز است که اغلب رویکرد تجدید نظر طلبانه به نظم آمریکایی دارند.

وی ادامه داد: قدرت های جدید قواعد و هنجارهای آن را قبول ندارند و درصدند در نظم جهانی آینده، نقش مهمی داشته باشند. هر چند سناریوهای محتمل برای نظم جهانی آینده متنوع است.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی تاکید کرد: آمریکایی ها در حال عقب نشینی هستند و جهان غیر آمریکایی در حال پیشرفت است. به خصوص انقلاب اسلامی و ایران صاحب جایگاه ویژه و تأثیر گذاری در این غیر آمریکایی است. رهبر انقلاب تأکید کردند ما در یک پیچ تاریخی هستیم اقدامات امروز ما می تواند آیندهمان را به درستی رقم بزند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید