اقساط بانکی فرد فوت شده چگونه پرداخت می‌شود؟

    کد خبر :1047984
اقساط بانکی فرد فوت شده

چنانچه وام‌گیرنده قبل از پایان پرداخت اقساط وام بانکی فوت کند، تکلیف اقساط چه خواهد شد؟ آیا بانک بدهی وام را خواهد بخشید؟

تسویه بدهی وام پس از مرگ

در صورت فوت وام‌ گیرنده، اگر خانواده او قادر به پرداخت وام و اقساط فرد نباشند، ممکن است بانک از وثیقه وام ‌گیرنده برای طلب خود استفاده کند. برای رفع این مشکل توصیه می‌شود متقاضیان دریافت وام، قبل از هر چیزی خود را بیمه عمر «مانــده بدهکـــار» کنند. در این صــورت بعد از فوت، مسئولیت پرداخت بقیه اقساط تا پایان مدت وام، با شرکت بیمه‌ است. پوشش اصلی بیمه ‌نامه مانده بدهکار، فوت در اثر حادثه است. بانک اما همیشه وثیقه عینی از وام‌ گیرنده دریافت نمی‌کند. کار وام‌هایی مثل خرید کالا و کمک‌هزینه‌های مختلف با یک یا دو ضامن دولتی راه می‌افتد. در این صورت، بانک برای وصول بدهی خود سراغ فیش حقوقی ضامن می‌رود.

در این گزارش به بررسی تسویه وام فرد فوت شده خواهیم پرداخت:

 بدهی وام پس از مرگ بخشیده نخواهد شد.
اگر بازماندگان فرد وام گیرنده، برای تسویه وام به شعبه مراجعه نکنند، بانک وام را از ضامن وصول می‌کند.
اگر در پرونده وام، وثیقه ملکی هم باشد ابتدا وثیقه را به نقد تبدیل و بعد مبلغ وام را وصول می‌کند.
تکلیف باز پرداخت اقساط تسهیلاتی که دریافت‌کنندگان آن‌ها فوت کرده‌ مطابق ماده ۸۶۸ قانون مدنی: «مالکیت ورثه نسبت به ترکه(اموال به جا مانده از فرد فوت شده) متوفی مستقر نمی‌شود، مگر پس از ادای دیونی که به ترکه میت تعلق گرفته است.»
اگر خانواده متوفی قادر به پرداخت وام و اقساط فرد نباشند، بانک از وثیقه وام ‌گیرنده برای طلب خود استفاده می کند.
برای وام‌هایی که با ضامن دولتی پرداخت شده، بانک برای وصول بدهی خود سراغ فیش حقوقی ضامن می‌رود.
در صورتی که خانواده فرد فوت ‌شده در عین توانایی، از پرداخت اقساط متوفی سر باز زنند، ضامن می‌تواند پس از پرداخت بدهی (وام) به بانک، شکایتی تنظیم کند و از دادگاه بخواهد طلب خود را از میراث به جای گذاشته متوفی برداشت کند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید