اقدامات آمریکا برای تحریم و مقابله با تولید و استفاده پول دیجیتالی از سوی ایران

    کد خبر :450477

به نظر می‌رسد، دولت ایالات‌متحده مصمم است، از تلاش کشورهایی که روابط دیپلماتیک خوبی با آمریکا ندارند در راستای ایجاد رمز ارزها و یا تلاش برای نوآوری در توسعه فن‌آوری‌های بلاک چین برای بهبود زیرساخت مالی خود جلوگیری کند.

ظاهراً دغدغه اصلی این است که استفاده از فنّاوری بلاک چین، کشورها را قادر می‌سازد تا تحریم‌های یک‌طرفه تحمیل‌شده توسط ایالات‌متحده در راستای تغییر سیاست و یا تغییر دولت به آنچه آمریکا خوب و مفید می‌پندارد، دور بزنند.

چند روز پیش، سناتور مایک گالاتچر جمهوری‌خواه از ایالت ویسکانزین پیشنهاد لایحه‌ای را کرد که مانع پیشبرد تلاش‌های ایران برای ایجاد یک رمز ارز شود. این لایحه که با عنوان قانون «مسدودسازی مالیات‌های غیرقانونی ایران» ارائه‌شده شامل تعدادی از تحریم‌ها علیه ایران است که به دنبال تقویت خط‌مشی کاخ سفید پس از تصمیم‌گیری ترامپ برای خروج از برجام است.

در متن این لایحه، زیر ماده 3 با عنوان تحریم‌های مربوط به توسعه و استفاده از ارز دیجیتال ایران” قوانینی آمده که به‌طور خاص برای جلوگیری از هر گونه فعالیتی که شامل استفاده از رمز ارز ایرانی است، صرف‌نظر از اینکه هدف آن مشروع است یا نه طراحی‌شده است: تمام معاملات مربوط به تأمین مالی و انجام معاملات دیگر در ارز دیجیتالی ایران توسط یک فرد حقیقی یا حقوقی ایالات‌متحده یا در ایالات‌متحده ممنوع است.

بر اساس این لایحه، رئیس‌جمهور آمریکا قدرت کامل دارد تا حداقل 5 تحریم (بدون تعیین میزان حداکثر مجازات) برای هر که از رمز ارزهای ایرانی به‌عنوان وسیله پرداخت برای کالاها و خدمات استفاده می‌کند، وضع کند. رئیس‌جمهور باید 5 مورد یا بیشتر از آن، از تحریم‌هایی را که در بخش 6 (الف) قانون تحریم‌های ایران 1996 آمده است، علیه هر فرد خارجی که تشخیص داده می‌شود که قبل یا بعد از تصویب این قانون آگاهانه درگیر در یک معامله مهم برای فروش، عرضه یا انتقال کالا یا خدمات قابل‌توجه یا پشتیبانی فنی، با استفاده از ارز دیجیتال ایران شده باشد، وضع کند.

به همین ترتیب، این لایحه امیدوار است که معاملات مربوط به خود ارز دیجیتالی ایران را نیز ممنوع کنند؛

(a) به‌ طور کلی رئیس‌جمهور ممکن است تحریم‌هایی را که در بند (ب) در رابطه با یک فرد خارجی اعمال می‌شود، اعمال کند؛ اگر تشخیص دهد که شخص خارجی در تاریخ تصویب یا بعد از تاریخ تصویب این قانون؛

(1) آگاهانه هر معامله مهم مربوط به خرید یا فروش ارز دیجیتال ایرانی یا یک قرارداد مشتق شده، مبادله، معامله آتی یا سایر قراردادهایی که ارزش آن بر مبنای نرخ ارز دیجیتال ایران است، انجام داده یا این‌گونه معاملات را تسهیل کرده است، یا؛

(2) مقادیر قابل‌توجهی از ارزهای دیجیتال ایرانی را در خارج از قلمرو ایران ذخیره و پس‌انداز می‌کند.

تاکنون، ایران در مورد این حرکت هیچ دغدغه‌ای نداشته است. با ‌وجود این، گویا مقامات ایران در تصمیم خود مبنی بر تطابق جدی اقتصاد این کشور با ارزهای دیجیتالی به‌عنوان وسیله‌ای برای جلوگیری از تحریم‌ها و کاهش وابستگی به دلار آمریکا، به‌ ویژه پس از فشار ایالات‌متحده به سوئیفت برای قطع خدمات به بانک‌های ایران، مصمم هستند.

نشریه کریپتو کریسموس بیان کرده است که غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، بر پتانسیل رمز ارزها برای تقویت اقتصاد ایران و مبارزه علیه ایالات‌متحده در زمینۀ دیپلماتیک و اقتصادی، تأکید کرده است.

وی بیان کرده: رمز ارزها می‌تواند کمک کند تا از مسیر عملیات بانکی غیرقابل رصد تحریم‌ها را دور بزنیم. مشکل اصلی ما در اینجا دلار آمریکاست، زیرا ایالات‌متحده از پول ملی خود برای کنترل هرگونه عملیات سوئیفت هر کشوری استفاده می‌کند؛ بنابراین ما باید وابستگی به دلار را کاهش دهیم و آن را با ارز دیگری جایگزین کنیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید