افزایش ٢٠ درصدی یارانه مراکز توان‌بخشی در سال ۹۸

    کد خبر :431500

معاون امور توان‌بخشی سازمان بهزیستی کشور از افزایش ٢٠ درصدی یارانه مراکز توان‌بخشی در سال آینده خبر داد.

حسین نحوی نژاد با اشاره به افزایش مستمری مددجویان از سال ۹۶ گفت: در برخی از دوره‌ها و حتی بین ۱۵ تا ۲۰ سال تنها حدود هزار نفر پشت نوبتی وارد سازمان بهزیستی شده بودند. در سال ۸۶ و ۸۷ نسبت به سال ۸۴ بودجه سازمان بهزیستی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد افزایش یافت اما نتوانستیم به اندازه کافی پشت نوبتی‌ها را تحت پوشش قرار دهیم.

وی با اشاره به فعالیت خانه‌های کوچک زیر نظر سازمان بهزیستی اظهار کرد: این خانه‌ها بر اساس این تفکر ایجاد شدند که معلولان نیز حق زندگی مستقل دارند. اگرچه این مراکز هزینه بیشتری را به سازمان بهزیستی تحمیل می‌کنند، اما در تلاش هستیم تا خیرین را به سمت طرح‌های مترقی سوق دهیم تا وضعیت زندگی، تحصیل و اشتغال معلولان بهبود یابد.

به گفته وی، تا تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر از مدیران در خارج از کشور برای این طرح آموزش دیده‌اند و چند نوبت کارشناسان زبده نیز وارد کشور شده‌اند.

معاون توان‌بخشی سازمان بهزیستی تصریح کرد: تا کنون ۵۰ خانه کوچک با حضور ۵۵۰ معلول در ١٩ استان راه‌اندازی شده است.

وی اظهار کرد: اطلاعات افراد پشت نوبتی به شکل روزانه تغییر می‌کند، اما بر اساس آخرین اطلاعات تا ابتدای امسال حدود یک میلیون پشت نوبتی در سازمان بهزیستی وجود داشت که بیشتر خواهان بهره‌مندی از مستمری بودند. حدود ۵۰۰ هزار نفر از آنان وارد سیستم دریافت مستمری شدند و ۱۰۰ هزار نفر از آنان نیز برای دریافت خدمات و تجهیزات تحت پوشش این سازمان قرار گرفتند. در حال حاضر حدود ۶۰۰ هزار نفر پشت نوبتی در سازمان بهزیستی وجود دارد.

وی با اینکه تاکنون سمعک مورد نیاز ناشنوایان و کم شنوایان از خارج کشور وارد می‌شد، توضیح داد: محققان جوانی در حال تولید سمعک در داخل کشور هستند و در صورتی که این محصول وارد بازار ایران شود، هزینه یک سمعک معمولی که بین ١ تا ١.۵ میلیون تومان است، تا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت.

به گفته نحوی نژاد، در حال حاضر سمعک‌های موجود در بازار تنوع قیمتی زیادی دارند و قیمت آنها از ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تا ١ میلیون تومان متغیر است.

به گزارش ایسنا،وی با اشاره به تامین مسکن برای معلولان نیز توضیح داد: تاکنون خانواده‌هایی که بیش از یک معلول داشتند در اولویت دریافت مسکن بودند اما خانواده هایی نیز هستند که با وجود داشتن یک معلول نیاز فوری به تامین مسکن دارند. برای این خانواده‌ها اعتباری نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان برای مناسب سازی منازل و محل کار این افراد در نظر گرفته شده است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید