افرادی که نباید به پیاده روی اربعین بروند
دکتر طاهر درودی در جمع خبرنگاران با اشاره به شرایط آب و هوایی و ورود هوای گرم امسال در اربعین گفت: عمده مراجعات بیماران خستگی، کوفتگی، ضعف عضلانی و گرمازدگی به شرایط خاص هوای گرم است و باتوجه به شرایط سنی و شرایط حال بیمار ممکن است تظاهرات بالینی متفاوتی را داشته باشد است.
وی با بیان اینکه بعد از بیشترین تعداد مراجعات گرما زدگی، بیماریهای گوارشی و تصادفات و تروما بوده است، اظهار کرد: متاسفانه چند تصادف دلخراش را در این ایام شاهد بودیم که منجر به فوت زائرین نیز شده است.
مسئول قرارگاه نجف اشرف در ادامه با بیان اینکه امسال ترکیب داروها را نسبت به سال گذشته متفاوت کرده ایم، افزود: حدود 70 درصد داروها در مسیر بین راه بصورت مشترک در بین همه عمودها است و بخشی از داروهای موجود در اوایل مسیر با داروهای پایان مسیر به دلیل نوع مراجعات زائرین متفاوت است و این دید دارویی را پیش بینی کرده و در اختیار مراجعین جهت ارائه بهترین خدمت و باکیفیت قرار می دهیم.
درودی با بیان اینکه درصد مراجعات امسال با سال گذشته تقریبا یک شرایط نزدیک است، بیان کرد: توصیه میکنیم زائرین پر خطر از جمله بانوان باردار، بیماران مسن دارای بیماری قلبی، فشارخون، دیابت در شرایط اربعین از پیاده روی خودداری کنند و زیارت را به روزهای بعد اربعین موکول کنند و یا حتما دستورالعمل ها جمعیت هلال احمر را رعایت و داروهای مصرفی و تخصصی خود را تناسب طول مدت سفر به همراه داشته و مصرف کنند.
وی با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان به بانوان باردار جهت ازدحام جمعیت و شرایط نامناسب توصیه پیاده روی اربعین را نمیکنیم گفت: جمعیت هلال احمر در بیشتر مراکز تخصصی سطح 2 و 3 متخصص زنان را جهت مراجعات احتمالی پیش بینی کرده است.
این مسئول در ادامه همچنین با اشاره به حضور برخی از بیماران دیالیزی در این مراسم پیاده روی اربعین،گفت: برای این بیماران دیالیزی امکان دیالیز با همکاری کشور عراق وجود دارد ولی به دلیل ازدحام بالای زائرین در این ایام نوبت دهی در بیمارستانها مشکل و طولانی مدت است و با توجه به نیاز مبرم این بیماران به دیالیز و باتوجه به گرمای شدید هوا توصیه میشود این بیماران در این ایام از سفر اربعین خودداری کنند.