افت تخلیه و بارگیری کالا در بنادر

بررسی عملکرد تخلیه و بارگیری بنادر کشور طی اردیبهشت امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته حکایت از کاهش حدود ۸ درصدی دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مطابق آمار رسمی سازمان بنادر و دریانوردی در اردیبهشت امسال میزان تخلیه و بارگیری بنادر کشور یازده میلیون و ۷۹۹ هزار و ۳۴۱ تن بوده است.
از این میزان سهم فرآورده های نفتی ۳ میلیون و ۸۴۹ هزار و ۷۸۲ تن بوده است. ۲ میلیون و ۵۴۵ هزار و ۷۲۸ تن کالای کانتینری در ۱۹ بندر کشور ثبت شده، ضمن آن که ۵۹ هزار و ۸۶۴ تن خرده بار و متفرقه در بنادر تخلیه و بارگیری شده است.
مجموع کالای اساسی، کالای فلزی، کالای ساختمانی و معدنی، ماشین آلات، وسایل نقلیه، قطعات بدکی و ابزارآلات نیز به ترتیب یک میلیون و ۳۷۳ هزار و ۲۳۳ تن، یک میلیون و ۸۰ هزار و ۸۸۷ تن، ۲ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۴۷۵ تن و ۷۴ هزار و ۶۲۹ تن بوده است. ۴۴۹ هزار و ۶۰۹ تن کود و مواد شیمیایی و ۱۱۱ هزار و ۱۳۴ تن نیز منسوجات شامل چرم، پوشاک، الیاف، کاغذ و چوب در بادر کشور تخلیه و بارگیری شده است.
مجموع این عملکرد در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته (اردیبهشت ماه) با ۱۲ میلیون و ۸۲۲ هزار و ۱۴۶ تن حاکی از کاهش ۷.۹ درصد عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور است.
در این بین به جز بنادر آستارا و گناوه که عملکرد بهتری نسبت به سال گذشته داشته اند سایر بنادر روند نزولی شدیدی را طی کرده اند. به عنوان نمونه عملکرد تخلیه و بارگیری بندر آستار در اردیبهشت سال گذشته ۴۹۴۶ تن بود که این رقم دومین ماه بهار امسال به ۱۵ هزار و ۹۲۱ تن افزایش یافته است. در بندر گناوه نیز اردیبهشت امسال ۸۶۷۶ تن کالا تخلیه و بارگیری شد، اما سال گذشته این رقم ۶۹۴۴ تن بود این یعنی رشد حدود ۲۵ درصدی.
بندر آبادان یکی از بنادر است که روند نزولی را ثبت کرده است؛ این بندر در اردیبهشت ماه امسال عدد ۵۸۲۹ را برای تخلیه و بارگیری انوع کالا ثبت کرد، اما اردیبهشت سال گذشته عملکرد این بندر در حوزه تخلیه و بارگیری کالا ۶۷۰۱ تن بود. این بدان معناست که عملکرد بندر آبادان کمی بیش از ۱۳ درصد کاهش یافته است. عملکرد تخلیه و بارگیری این بندر طی فروردین امسال در مقایسه با ماه پیش از آن نیز (اسفند ۹۵) حدود ۵۰ درصد کاهش یافته بود.