اعزام پرستاران ایرانی به کشورهای عربی فرصت کسب تجربه است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با تاکید بر اینکه کشورهای عربی همسایه برای مدت کوتاهی به خرید خدمت پرستاران ایرانی میپردازند از آن تحت عنوان فرصت مناسب تصرف بازار آینده نام برد.
محمد نعیم امینی فرد، در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر مهاجرت پرستاران ایرانی به قطر، گفت: این موضوع که ما از نظر توان و دانش پرستاری به جایگاهی رسیده ایم که می توانیم برای فعالیت کشورهای همسایه را هدف قرار داده و سهمی از بازارهای تولید نوین آینده داشته باشیم، امری پسندیده است.
وی با بیان اینکه پرستاران برای فعالیت در کشورهای همسایه باید دید استراتژیک داشته باشند، ادامه داد: ممکن است این کشورها حتی با دستمزد پایین تر نیز به خرید خدمات پرستاران ایرانی بپردازند ولی قطعا بعد از مشاهده توانایی آنها می توان منتظر تصرف آن بازار توسط پرستاران ایرانی به صورت استراتژیک بود، البته نباید ارزش گذاری خدمات نیروهای متخصص ایرانی در این کشورها به گونه ای باشد که با استانداردها فاصله زیادی داشته باشد.
امینی فرد در مورد کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در مراکز درمانی کشور تصریح کرد: جذب تعداد صد هزار نیروی پرستار باید بر اساس آمارهای جمعیتی اعم از پایگاه سلامت، تخت های بیمارستانی و موقعیت های مشخص آموزشی در دانشکده ها صورت بگیرد تا متناسب با آن پایگاه ارائه خدمات بهداشتی درمانی داشته باشیم چرا که این موارد از جمله زیرساخت های لازم برای اشتغال پرستاران است.
وی یادآورشد: تعداد پرستارانی که به قطر مهاجرت کرده اند قابل توجه نیست ضمن اینکه ارزش این را دارد که با توجه به توانایی که دارند از این طریق تجربه اندوزی کرده و مجدد به کشور برگردند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: کشورهای عربی همسایه با مهاجرت دائم ایرانی ها موافقت نمی کنند و بیشتر به خرید خدمات می پردازند بنابراین هر کدام از این نیروها بعد از طی دوره های فعالیت چند ساله به کشور برمی گردند.
به گزارش مهر، این اظهارات در حالی مطرح می شود که مدیر روابط بین الملل سازمان نظام پرستاری از جذب پرستاران ایرانی با حداقل حقوق در بخش خصوصی قطر، گلایه کرده و عنوان داشته بود که می بایست شان و منزلت پرستاران ایرانی حفظ شود.