اصلاح نگاه به نظام بانکی؛ گامی ضروری برای تقویت شاخص‌های مالی

  • اقتصادی
  • پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۶:۰۴
    کد خبر :1142209
معاون بانک صادرات- فرشید

معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی، اصلاح نوع نگاه مردم، مسئولان و ذی‌نفعان به نظام بانکی را لازمه تقویت جایگاه این نظام و بهبود شاخص‌هایی همچون کفایت سرمایه دانست.

به گزارش روابط عمومی بانک صادرات ایران، فرشید محمدپور در همایش سراسری مدیران شبکه این بانک، با تأکید بر اهمیت افزایش سرمایه در نظام بانکی، تصریح کرد: باید با اصلاح دیدگاه‌ها نسبت به کارکردهای بانک‌ها، به تثبیت و پایداری نظام بانکی کمک کنیم. وی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته، نسبت کفایت سرمایه نظام بانکی منفی بوده و بانک‌ها عمدتاً در نقش تأمین‌کننده منابع بدون جبران ظاهر شده‌اند.

معاون بانک مرکزی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۳ نسبت کفایت سرمایه به عدد مثبت ۱.۷۵ درصد رسیده است، افزود: این رقم در مقایسه با استانداردهای جهانی که حداقل ۸ درصد و در قوانین جدید بیش از ۱۳ درصد تعیین شده، همچنان فاصله زیادی دارد. با این حال، هدف‌گذاری بانک مرکزی برای پایان سال ۱۴۰۴، رساندن این شاخص به بیش از ۳ درصد است.

محمدپور ضمن اشاره به روند رو به بهبود در بانک‌های ناتراز، نیاز فعلی نظام بانکی به سرمایه‌ای معادل ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان از نوع لایه اول را یادآور شد و گفت: برای رسیدن به استانداردهای بین‌المللی، باید با حمایت از سهامداران، روند افزایش سرمایه بانک‌ها را تسهیل کنیم.

همایش مدیران بانک صادرات

او با بیان اینکه برداشت صرف از منابع بانکی به توسعه اقتصادی منجر نمی‌شود، تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در نظام بانکی می‌تواند امکان ارائه خدمات گسترده‌تر به بخش‌های تولیدی و اقتصادی کشور را فراهم کند.

وی همچنین از رشد ۱۷۰ درصدی سرمایه نظام بانکی در دو سال اخیر خبر داد و گفت: این رقم از ۳۳۳ هزار میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۱ به ۸۵۱ هزار میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۳ رسیده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۱۵۰۰ همت افزایش یابد.

در بخش دیگری از سخنانش، محمدپور بانک صادرات ایران را بانکی دارای ساختار منسجم و مدیریتی توانمند توصیف کرد و از تلاش‌های این بانک در بهبود نسبت‌های مالی و ارتقای عملکرد تقدیر کرد. او همچنین تصریح کرد: بهره‌گیری از دست‌کم ۵۰ درصد ظرفیت‌های بالقوه این بانک می‌تواند کفایت سرمایه آن را به استاندارد ۸ درصد برساند.

معاون تنظیم‌گری بانک مرکزی، پایبندی به اصول بانکداری، کاهش بهای تمام‌شده پول، ارتقای سودآوری پایدار، افزایش سهم بازار، توجه به سرمایه انسانی و اجرای برنامه افزایش سرمایه را از جمله محورهای کلیدی در مسیر رشد بانک صادرات عنوان کرد و افزود: تمرکز بر مأموریت اصلی یعنی بانکداری، مسیر پیشرفت را هموار می‌سازد.

محمدپور در پایان، بانک صادرات را یکی از بانک‌های خوش‌نام کشور دانست و بر ضرورت حفظ و ارتقای این جایگاه تأکید کرد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید