اشتهای بخش خصوصی به طرح‌های عمرانی را زیاد کنیم

    کد خبر :177218

شرایط محیط کسب‌وکار باید برای بخش خصوصی مهیا باشد تا بتواند سرمایه‌گذاری کند.-

معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه می‌گوید: «یکی از راه‌هایی که می‌توانیم دولت را کوچک کنیم و از این بودجه منبسط رهایی یابیم، این است که طرح‌ها را به بخش خصوصی دهیم.»
هفته گذشته در هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، مسعود خوانساری رییس اتاق تهران اعلام کرد که «اتاق بازرگانی، دیدگاه‌های انتقادی اتاق و بخش خصوصی را در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال کرده است.

رییس اتاق تهران گفت «بودجه عمرانی در لایحه بودجه سال ۹۷ کاهش یافته و این در حالی است که در ۱۹ سال گذشته بودجه جاری هر ساله ۹۷ درصد و بودجه عمرانی ه رساله ۶۹ درصد پرداخت شده است.»

از طرف دیگر او با اشاره به بدهی‌های دولت به بخش خصوصی عنوان کرد: بدهی دولت به بخش خصوصی، بهره‌برداری از طرح‌های نیمه‌تمام، جذب فاینانس توسط بخش خصوصی و نحوه ضمانت توسط دولت، در نظر گرفتن اهلیت در واگذاری شرکت‌ها و طرح‌ها و اصلاح مالی صندوق‌های بازنشستگی در لایحه بودجه سال ۹۷ در نظر گرفته نشده که از موارد انتقادی ما به این لایحه بودجه است.

در این میان، سیاست دولت براساس تبصره ۱۹ لایحه بودجه سال ۹۷ این است که پروژه‌های عمرانی را به بخش خصوصی برای اجرا واگذار کند و بر این اساس، یک سری مشوق‌هایی برای بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.

در همین رابطه، ابراهیم بهادرانی، معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه می‌گوید: موردی که به صورت اهرمی در بودجه از آن نام می‌برند، به این معناست که برای یک پروژه، دولت بخشی از درآمدها را از صندوق توسعه ملی بردارد.

بخش دیگر از پول‌ها را دولت را بگذارد و در عین حال، بخش خصوصی را در اجرای طرح‌ها وارد کنند و به این ترتیب، پروژه‌ها انجام شود.

او ادامه داد: «اجرای پروژه‌ها بستگی به این دارد که پروژه‌های عمرانی برای بخش خصوصی قابل توجیه باشد یا خیر.

اگر قابل توجیه باشد، طبیعی است که بخش خصوصی به دنبال طرح و سرمایه‌گذاری می‌آید؛ منتها مشوق‌هایی که دولت در نظر دارد، لازم است، ولی کافی نیست.»

بهادرانی عنوان کرد: «برای این منظور باید ثبات اقتصادی در کشور حاکم شود، شرایط محیط کسب‌و‌کار برای بخش خصوصی مهیا باشد تا بتواند سرمایه‌گذاری کند.

اما در حال حاضر فضای کسب وکار کشور در مقایسه با سایر کشورها وضعیت خوبی ندارد و از طرف دیگر، ثبات اقتصادی کمتری نیز در کشور داریم.»

او اظهار داشت: «اگر این موارد را در نظر نگیریم، ایده مطرح شده فقط می‌تواند ایده خوبی باشد. یکی از راه‌هایی که ما می‌توانیم دولت را کوچک کنیم و از این بودجه منبسط جدا کنیم، این است که طرح‌ها را به بخش خصوصی دهیم.»

معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: «یک سری طرح‌ها توجیه اقتصادی ندارد، ولی دولت باید انجام دهد.

به طور مثال، دولت موظف است که برای یک روستا راه بکشد. اما این طرح اگر به بخش خصوصی واگذار شود، درآمدی ندارد.

به گزارش خبر انلاین،دولت باید طرح‌های خود را جدا کند و براساس میزان سوددهی‌ای که وجود دارد، طرح‌ها برای بخش خصوصی جاذب باشد که در آنها سرمایه‌گذاری کند.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید