اشتغال ۱۰۰ نفر با هر پروژه مسکن

یک کارشناس مسکن گفت: به ازای هر دو میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش مسکن برای حدود ۱۰۰ نفر اشتغال ناپایدار ایجاد می‌شود.

سلمان خادم المله اظهار کرد: در بخش مسکن به ازای هر دو میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای حدود ۱۰۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد می‌شود که طبیعتا شغل موقت است و طول مدت و شرایط آن به پیشرفت پروژه بستگی دارد.

وی افزود: از سویی مسکن مهم‌ترین شکل انباشت ثروت در جامعه ما محسوب می شود که رویه‌ای اشتباه است؛ زیرا این کالا یک دارایی غیرمولد است و با ساخت آن پول از چرخه اقتصاد خارج می‌شود.

این کارشناس مسکن با اشاره به شعار “اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال” که از سوی رهبر معظم انقلاب برای سال جاری اعلام شده خاطرنشان کرد: دولت‌های نهم و دهم وضعیت بدی در اقتصاد ایجاد کردند که منجر به جهش قیمت مسکن و ایجاد شوک در این بازار شد. تشدید تحریم‌ها و نیز تصمیمات غیرمنطقی در سطوح اقتصادی باعث شد تا دولت قبل مسکن را با حباب قیمتی تحویل دولت یازدهم بدهد. دولت تدبیر و امید نیز عملکرد چندانی در بخش مسکن نشان نداد. فضا به جایی رسیده که عملا اقتصاد و نیز اقتصاد مسکن به وضعیت رکود رسیده و در شرایط مناسبی به سر نمی‌برد.

خادم المله، بالا بودن نرخ سود بانکی را از جمله دلایل طولانی شدن دوره رکود مسکن عنوان و تصریح کرد: بالا بودن نرخ سود بانکی نسبت به تورم یکی از بزرگ‌ترین ضربه‌ها را به سیستم اقتصادی کشور زده است. در حال حاضر بازده سرمایه گذاری بخش مسکن در بهترین حالت حدود ۱۲ تا ۱۴ درصد است، در حالی که بانک به سپرده‌ها بیش از ۲۲ درصد سود می‌دهد. در این شرایط انبوه سازان تمایلی به سرمایه‌گذاری در بخش مسکن پیدا نمی‌کنند.

وی تاکید کرد: در مباحث اقتصاد اسلامی تاکید می‌شود که همه باید کار کنند و از نزول خوردن پرهیز شود. من قصد ندارم درخصوص مباحث شرعی بانکداری اسلامی صحبت کنم، اما از نظر علم اقتصاد عرض می کنم تا موقعی که نرخ سود بانکی بالا باشد میل به تولید و فعالیت که همراه با خودش اشتغال به همراه دارد اتفاق نخواهد افتاد.

این کارشناس مسکن همچنین درخصوص مشکلات بانک‌ها گفت: بانک‌ها هم مشکلات عظیمی ناشی از طراحی بد سیستم اقتصادی دارند که بین منابع و مصارفشان توازنی برقرار نیست. در سال گذشته با توجه به اثرات مشخص شده پیش بینی می شد سال ۱۳۹۶ برای بانک‌ها بحرانی باشد؛ زیرا بانک‌ها سودی به سپرده‌ها می‌دهند که در مصارفشان آن‌قدر سود دریافت نمی‌شود.

خادم المله با طرح این سوال که بانک‌ها در کدام بخش اقتصاد می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند که بیش از سود پرداختی به سپرده‌ها باشد گفت: ما بخش‌های مختلف اقتصاد را دائما رصد می‌کنیم و به جرأت می‌گویم اغلب بخش‌های اقتصادی کشور دچار مشکلات جدی هستند. بانکی که ۲۴ درصد سود می‌دهد باید در جایی سرمایه‌گذاری کرده باشد که ۳۰ درصد سود ببرد. اما در هیچ یک از کسب و کارهایی که ما سراغ داریم این حاشیه سود وجود ندارد.

وی تاکید کرد: وقتی حاشیه سود سرمایه‌گذاری پایین باشد توجیه گذاشتن پول در بانک به مراتب بیش از توجیه انداختن پول در چرخه تولید و فعالیت واقعی است. بنابراین بعید است که اهداف اشتغال محقق شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید