استفاده نادرست از امکانات منجر به وقوع حوادث می شود

احداث ساختمان ها بدون رعایت اصول فنی و مهندسی، عدم رعایت ساخت و ساز در حریم رودخانه ها، شهرها و… از استفاده های نابخردانه و نادرست از امکانات و مواهب طبیعی است که منجر به بروز حوادث غیر مترقبه می شود.
به گزارش ی آریا به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه یک مهندس سید علیرضا حسینی قائم مقام شهرداری منطقه یک در دومین سمینار تخصصی بررسی روند مدیریت بحران و بازسازی منطقه زلزله زده اهر، هریس و ورزقان که در ساختمان شهرداری منطقه یک با حضور مدیران شهری سازمان های خدمات رسان، پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، مردم نهاد و… برگزار شد با بیان مطلب فوق آموزش و تقویت مدیریت بحران در محلات و مشارکت شهروندان در خدمات رسانی به موقع در وقوع حادثه را از مهمترین عوامل ساماندهی و کنترل حوادث غیر مترقبه دانست .
وی گفت : با توجه به قرار گرفتن منطقه یک شهر تهران بر روی گسل شمالی، برگزاری این همایش ها به ما کمک می کند که بتوانیم با استفاده صحیح از امکانات ، وقوع بحران و حوادث تلخ ناشی از آن را مدیریت و صدمات احتمالی را کاهش دهیم و جان انسان ها و سایر جانداران را حفظ و از تخریب ها جلوگیری کنیم
دکتر مهدی زارع استاد و عضو هیت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله نیز در این همایش با اشاره به وجود یک هزارو ۷۰ ایستگاه شتاب نگاری در کشور گفت: از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۱۷ در یک رکورد ۴۴ ساله بیش از ۱۱ هزار شتابنگاشت در ایستگا هها ثبت شده که نمایانگر وضعیت ایران است.
وی گفت: نمی توان زلزله ورزقان را شبیه زلزله گسل شمالی تهران و منطقه یک دانست چرا که بافت شهری و نحوه ساخت و سازها در منطقه یک بسیار پیچیده تر از ورزقان است و نمی توانیم فرض بگیریم آموخته های زلزله ورزقان در زلزله منطقه یک قابل استفاده است.
دکتر زارع تصریح کرد: زلزله در شهر تهران و دیگر شهرهای بزرگ با شرایط بسیار سخت تر از زلزله ورزقان است و مدیریت آن نیازمند صرف وقت و تلاش بیشتر است.
گفتنی است بحث در خصوص زلزله آذربایجان و مدیریت بحران لرزه ای در شهرها، نحوه اسکان موقت و بازسازی منطقه زلزله زده ، نحوه امداد و نجات در این مناطق و… از دیگر موارد مطرح شده در این سمینار بود .