استفاده اسپانیا و امارات از زعفران فله ایرانی
اسپانیا و امارات با خرید ۵۰ درصد زعفران ایران در صدر مشتریان زعفران صادراتی ایران قرار دارند که پس از انجام تغییراتی در بسته بندی و بعضا کیفیت، آن را به کشورهای دیگر صادر می کنند.
به گزارش بازتاب، فرزاد سحر خیز عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان، با اعلام این مطلب گفت: اسپانیا زعفران ایران را به صورت فله خریداری و پس از بسته بندی مجدد آن را به عنوان «زعفران اسپانیایی» صادر می کند. به همین جهت است که اسپانیا را بزرگترین صادرکننده زعفران دنیا می شناسند.
وی اضافه کرد: امارات نیز زعفران ایرانی را به صورت روزانه و هفتگی توسط دلالان و تجار غیر حرفهای خریداری میکند و پس از مخلوط کردن با ناخالصی، بهصورت عمده با بستهبندیهای ایرانی و حتی با علامت استاندارد ایران، زعفران مخلوط شده و نامرغوب را به کشورهای حوزه خلیج فارس، آفریقا و چین میفروشد.
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان با اشاره به اینکه بعد از اسپانیا و امارات، چین بزرگترین خریدار زعفران فله ایرانی است، افزود: افغانستان از دیگر مشتریان زعفران فله ایرانی است که به عنوان رقیب آینده ایران تلقی می شود. افغانستان با خرید زعفران از ایران و فروش آن به عنوان زعفران افغانی، تجارت این زعفران را در دنیا آغاز کرده است.
وی عربستان و قطر را نیز جزو خریداران عمده زعفران بسته بندی ایران دانست و اظهار کرد: مردم کشورهای عربی به دلیل رفت و آمد زیاد به ایران با کیفیت زعفران ایرانی آشنا شده و تمایل خریدشان به این محصول به نسبت زعفران اسپانیایی روز به روز بیشتر میشود.
فرزاد سحر خیز با اشاره به سابقه تولید و همچنین پشتوانه کیفیت زعفران در ایران یادآور شد: با راهاندازی واحد تخصصی بازرگانی خارجی و استراتژی فروش، صادرات زعفران بسته بندی تحت نام ایران را به سایر کشورها در دستور کار خود قرار دادهایم. بسته بندی زعفران طبق درخواست مشتری بینالمللی و به عبارتی بهصورت سفارشی تولید شده و به مقصد ارسال می شود. بعد از زعفران، دو محصول چای زعفرانی و نبات زعفرانی که تولید اختصاصی کشور ایران است، بیشترین محصولات صادراتی این شرکت به حساب می آید.
وی افزود: با بررسی آمار صادرات زعفران مشاهده میشود که تنها ۵ درصد از کل زعفران صادراتی کشور اختصاص به بسته بندی های زیر ۱۰ گرم ویژه مصرف کنندگان نهایی و مراکز خرده فروشی دارد و ۹۵ درصد باقیمانده، در بسته های بالای ۱۰ گرم و عمدتا نیم و یک کیلو صادر میشود.
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان در پایان گفت: در حال حاضر، با توجه به رعایت استاندارد در تولید و بسته بندی زعفران، انعطاف در بسته بندی سفارشات خارجی، بسته بندیهای لوکس، ارائه خدمات مطلوب و استانداردهای بازارهای بین المللی توانستهایم سهم خود را در صادرات زعفران بسته بندی ایرانی افزایش دهیم؛ به طوری که در حال حاضر ۴۵ درصد از حجم کل صادرات به بسته بندی های زیر ۱۰ گرم اختصاص دارد و این سهم سال به سال در حال افزایش است.
بر اساس این گزارش، تولید زعفران بسته به شرایط کشاورزی و آب و هوایی کشورمان بین ۲۰۰ الی ۳۰۰ تن در سال است که این حجم تولید، ایران را در صدر تولید کنندگان زعفران جهان قرار داده است.